Menu
Reply
Highlighted
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
215 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

Hub 3 modem mode connecting to TP Link Deco X60

I am trying to connect TP-Link Deco x60 to Virgin Hub 3.0. I have successfully switch Hub to modem mode. However, i go through all the stages on the TpLink app and successfully connect create a Wifi link to router, but when fail at testing stage as the router status stays Red, indicating an issue with the signal coming from the hub into the router. Has anyone successfully connected the X60 to the virgin Hub, and if so can I check the settings if they encountered connect problems which they were able for to fix.

Tags (1)
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4.78K
  • 877
  • 1.26K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
212 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Hub 3 modem mode connecting to TP Link Deco X60

Hello

What you are going to need to do is.

1) Power off router.

2) Power off hub with the router connected.

3) Power on the hub and wait until the base light turns red/magenta.

4) Once the hub lights have stabilized then turn on the router.

The reason why this happens is that the hub will only connect to one device when in modem only mode, and will only pick it up for the first time using this process..

This should resolve your problem.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
203 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: Hub 3 modem mode connecting to TP Link Deco X60

Thanks for responding Mike. Sorry it may be a silly question, but pleas can you let me know if i need to put Hub into modem mode first?

 

thanks Manjul

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4.78K
  • 877
  • 1.26K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
195 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Hub 3 modem mode connecting to TP Link Deco X60

Hello

Yes place in modem mode first the light should change from white, if it is modem mode the light will be red/magenta and not white.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Highlighted
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
181 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: Hub 3 modem mode connecting to TP Link Deco X60

Mike

 

thanks very much for your advice. It worked straight away. You are a star! Thanks mate

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 4.78K
  • 877
  • 1.26K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
165 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Hub 3 modem mode connecting to TP Link Deco X60

Hello

Many thanks for letting us know that it is working.

Stay Safe

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks