Menu
Reply
dario82
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
211 Views
Message 1 of 16
Flag for a moderator

Hub 3 - issues with Citrix

Hi everyone, 

I have had Virgin Media broadband for 6 months, and I am working from home by connecting via Citrix to my office virtual machine.

Everything was working fine at the beginning for four months, but in the past two months the connection to my work Virtual Machine via Citrix has been pretty awful. The connection is intermittent, in the sense that the connection is lost for 1-2 seconds every five seconds roughly, which makes working very annoying because it's like working when the connection has a strong lag.

The only thing that has changed in the past months is that we installed two smart TVs at home two months ago. So, there may be a correlation between the connection issues to Citrix and the smart TVs??

I checked with the IT department of my employer regarding the connection issue, and all is fine on their end. The issue is not the virtual machine.

Importantly, internet and the virtual machine works well when I connect to the office Virtual Machine via USB tethering from my phone instead of using the Virgin wi-fi/ broadband. And, unsurprisingly, when I tested the wifi speed in the room where my laptop is, the Virgin Media Connect app records a "great" connection. 

Also, the virtual machine works well when I connect to the Hub via an Ethernet cable and browsing the internet on my personal laptop works well when using the virgin media Wifi, it's only the work Virtual Machine that doesn't work well.

Anyway, it looks that the issue is either the interface Virgin Media/ Citrix when using the wifi, or how the wifi router allocates the internet band to the various devices connected ie. the TVs and the PCs.

I did notice a drop in performance on the virtual machine when I connect via Wifi and the TVs are connected to the wifi as well. However, problems persist even when the TVs are switched off.

Additional info: I have Windows 10, and have not installed any new firewall or antivirus in the past six months. 

What shall I do to improve the connection to the Virtual Machine via Citrix? And is it really not possible to have two smart TVs and laptop connected at the same time to the Virgin wifi Hub3?

Thanks for your help!

 

0 Kudos
Reply
Andruser
  • 5.52K
  • 970
  • 2.28K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
159 Views
Message 2 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

TV connections won't make any difference, and I suspect given the timing you describe that it isn't a hub fault, but an over-utilisation problem.  And because of the way Citrix works (nasty, primitive throwback technology in my book) it is incredibly vulnerable to connections with poor latency.

If you want you can post the hub's status data and we can take a look for power or noise problems.  Connect to the hub by clicking on this link http://192.168.0.1/  That should pull up the log in page for the hub.  But don't log in, just click on the link "Check router status"  That'll bring up a window with five tabs.  Open the Downstream tab.  Select all the text (Ctrl-A if using a keyboard), copy it (Ctrl-C), then paste it (Ctrl-V) into a reply here.  Post that, do the same for the Upstream and Network log.  You'll get an error message when you post the Network log, just click on "post" a second time.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
dario82
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
142 Views
Message 3 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

Thanks!

The link http://192.168.0.1/ returns me a 404 Page not found error.

The link http://192.168.0.1 without the "/" at the end, leads me to a login page, but there is no option to "check router status", unless I log in. When I tried to login, the options and tabs are different from the one you specify. 

Can you send again the link?

0 Kudos
Reply
Andruser
  • 5.52K
  • 970
  • 2.28K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
125 Views
Message 4 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

Dodgy syntax on my part, sorry.  Are you sure that there's no small, white text that says "Check router status" from the log in page?  On a Hub 3, this is below the password entry field.  

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
dario82
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
118 Views
Message 5 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

well, it works now!

 
 
Downstream bonded channels
 
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
1259000000-0.738256 qam16
21390000001.238256 qam1
31470000000.738256 qam2
41550000000.738256 qam3
51630000000.438256 qam4
6171000000038256 qam5
7179000000-0.238256 qam6
8187000000-0.538256 qam7
9195000000-0.738256 qam8
10203000000-138256 qam9
11211000000-1.238256 qam10
12219000000-1.235256 qam11
13227000000-135256 qam12
14235000000-138256 qam13
15243000000-0.938256 qam14
16251000000-0.940256 qam15
17267000000-0.740256 qam17
18275000000-0.540256 qam18
19283000000-0.538256 qam19
20291000000-0.540256 qam20
21299000000040256 qam21
22307000000-0.240256 qam22
23315000000-0.738256 qam23
24323000000-1.440256 qam24


Downstream bonded channelsChannel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1Locked38.970
2Locked38.9190
3Locked38.6141498
4Locked38.6210
5Locked38.970
6Locked38.680
7Locked38.9120
8Locked38.9120
9Locked38.680
10Locked38.9270
11Locked38.960
12Locked35.72860
13Locked35.588120
14Locked38.970
15Locked38.960
16Locked40.3110
17Locked40.390
18Locked40.360
19Locked38.990
20Locked40.3100
21Locked40.390
22Locked40.370
23Locked38.960
24Locked40.360

 

 

 

0 Kudos
Reply
dario82
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
117 Views
Message 6 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

15370009544.8512064 qam2
26030011844.8512064 qam1
34620024744.5512064 qam3
43940017845512064 qam4



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000
0 Kudos
Reply
dario82
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
115 Views
Message 7 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

Time Priority Description

31/01/2021 15:02:32Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/01/2021 12:34:16noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/01/2021 12:33:59Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/01/2021 17:50:37noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/01/2021 17:49:53Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/01/2021 13:03:20Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/01/2021 08:00:56criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/01/2021 08:04:39Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/01/2021 08:04:39criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/01/2021 08:04:39Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/01/2021 08:04:38criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
26/01/2021 08:04:38Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/01/2021 21:31:17ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/01/1970 00:01:39criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/01/2021 16:55:14ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/01/2021 00:40:10noticeSW download Successful - Via NMS
20/01/2021 00:38:30noticeSW Download INIT - Via NMS
18/01/2021 09:08:1ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
16/01/2021 22:40:48Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/01/2021 11:46:24criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 4.73K
  • 402
  • 706
Superstar
114 Views
Message 8 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

This point for me means it's the WiFi, NOT the broadband, causing your issue:

@dario82 wrote:

Also, the virtual machine works well when I connect to the Hub via an Ethernet cable and browsing the internet on my personal laptop works well when using the virgin media Wifi, it's only the work Virtual Machine that doesn't work well.


 

0 Kudos
Reply
dario82
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
108 Views
Message 9 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix

yes, I also think the wi-fi is the issue, or, more specifically, the way the router allocates bandwidth/ connection. However, I am not an expert and don't know how to solve this problem. 

0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 4.73K
  • 402
  • 706
Superstar
100 Views
Message 10 of 16
Flag for a moderator

Re: Hub 3 - issues with Citrix


@dario82 wrote:

yes, I also think the wi-fi is the issue, or, more specifically, the way the router allocates bandwidth/ connection. However, I am not an expert and don't know how to solve this problem. 


Well it could be a faulty HUB.

Do you have a good signal strength where your device is situated, when trying to connect to Citrix over WiFi?

0 Kudos
Reply