Menu
Reply
TwiftAC
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
222 Views
Message 1 of 13
Flag for a moderator

Hub 3 Router upstream and downstream

Hello, below I have posted my listed hub 3 status values and would like someone to tell me if these are ok.

Cable Modem Status

Acquired Downstream Channel (Hz)
427000000
Ranged Upstream Channel (Hz)
39399996

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1427000000540256 qam37
22510000005.138256 qam15
32590000005.540256 qam16
42670000005.840256 qam17
52750000006.140256 qam18
62830000006.440256 qam19
72910000006.440256 qam20
82990000006.640256 qam21
93070000006.540256 qam22
103150000006.540256 qam23
113230000006.440256 qam24
123310000006.340256 qam25
133390000006.138256 qam26
143470000006.440256 qam27
15355000000640256 qam28
163630000005.840256 qam29
173710000005.438256 qam30
183790000005.440256 qam31
193870000005.140256 qam32
20395000000540256 qam33
21403000000538256 qam34
22411000000538256 qam35
234190000004.940256 qam36
244350000004.938256 qam38

 

Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked40.3190
2Locked38.990
3Locked40.3130
4Locked40.3760
5Locked40.9370
6Locked40.970
7Locked40.3170
8Locked40.3130
9Locked40.360
10Locked40.370
11Locked40.380
12Locked40.320
13Locked38.960
14Locked40.360
15Locked40.360
16Locked40.350
17Locked38.960
18Locked40.3160
19Locked40.360
20Locked40.360
21Locked38.990
22Locked38.980
23Locked40.950
24Locked38.960

 

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

13939999651512064 qam4
23259998851512064 qam5
34620000751512064 qam3
45370004351512064 qam2

 

This would be greatly appreciated if anyone could help.

Thanks

Craig

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 6.04K
  • 1.07K
  • 2.54K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
215 Views
Message 2 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Downstream looks OK, upstream power levels are all on the high side, and could indicate an upstream noise issue.  If everything is working don't worry about the power levels, if you're getting disconnections random latency problems or slow uploads then do worry about it.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
TwiftAC
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
209 Views
Message 3 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Hi thank you for responding very quickly. My internet has been going doing quite a few times this week and I have errors in my network log about Unicast Ranging Received Abort Response so I googled it and lead me to this post and it said something about an attenuator so I removed it like so in this post and hoping that the levels are ok. 

https://community.virginmedia.com/t5/Networking-and-WiFi/Unicast-Ranging-Received-Abort-Response/m-p... 

Thanks

0 Kudos
Reply
Robert_P
  • 2.47K
  • 123
  • 203
Forum Team
Forum Team
112 Views
Message 4 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Hello TwiftAC,

 

Sorry to hear of the broadband connection issues you've been experiencing, we appreciate you taking the time to raise this via the forums and welcome to the community.

 

It's been a few days since your last post so we're just checking back in to see if this is still something you require assistance with?

 

From looking at the connection and equipment everything appears to be within the spec's and ranges we'd expect but there have been some T3 timeouts since the hub was last rebooted. Were you able to set up a BQM to monitor this? If not, you can do so for free here

 

Please reboot the Hub again and once you have let this run for 24 hours post the graph here for us to take a look at please?

 

Rob

0 Kudos
Reply
TwiftAC
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
100 Views
Message 5 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Hi Robert_P,

I have rebooted the router and have now set up a  BQM monitor and I will respond back tomorrow with the results.

Thanks

0 Kudos
Reply
Robert_P
  • 2.47K
  • 123
  • 203
Forum Team
Forum Team
98 Views
Message 6 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Thanks TwiftAC, this will give us a larger sample size to work with and look to discover what is happening.

 

Rob

0 Kudos
Reply
TwiftAC
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
77 Views
Message 7 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Hello Rob,

Below is the BQM graph. If it is not the correct one please let me know.

TwiftAC_0-1618497178581.png

 

0 Kudos
Reply
TwiftAC
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
64 Views
Message 8 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Here is another graph.

a93ddf1ae73bd935d9f2505f1b56794b01f0d97d.png

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 796
  • 54
  • 110
Well-informed
43 Views
Message 9 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

I think despite the 'ok numbers'

The BQM tells a different story!



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
TwiftAC
  • 7
  • 0
  • 0
Joining in
34 Views
Message 10 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 3 Router upstream and downstream

Hi,

How could I fix this?

Thanks

0 Kudos
Reply