Menu
Reply
andlid
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
467 Views
Message 1 of 11
Flag for a moderator

Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Hello, 

Running a Hub 3.0 with ver CH7465LG-NCIP-6.15.30-1p4-NOSH on it. 

Wondering what basline numbers is "normal" on Pre and Post Errors, here below is a snip of mine:

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 38.983 110620380 4
2 Locked 38.983 107962764 6
3 Locked 38.983 107964956 5
4 Locked 40.366 107959691 5

*1h after reboot

What I've noticed is that the router reboot itself looking at the logs at the time of the event I see nothing to the cause of this. 

MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0

Any advice on firmware upgrade, replace hardware *cables etc. would be greatly appriciated. Just posting this a bit quick here since I don't have time to sit on the phone for 1h. 

Cheers

A.

0 Kudos
Reply
andlid
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
466 Views
Message 2 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 38.983 110620380 4
2 Locked 38.983 107962764 6
3 Locked 38.983 107964956 5
4 Locked 40.366 107959691 5
5 Locked 38.983 107966269 6
6 Locked 38.983 107997396 6
7 Locked 38.983 107997940 19
8 Locked 38.983 107960850 18
9 Locked 38.605 107998141 0
10 Locked 40.366 107998625 1
11 Locked 38.983 107955776 8
12 Locked 38.983 107958700 2
13 Locked 38.605 107998967 0
14 Locked 38.605 107999598 5
15 Locked 38.605 107956699 5
16 Locked 38.605 107952748 5
17 Locked 38.605 107999953 0
18 Locked 38.983 108000443 8
19 Locked 38.983 107956597 5
20 Locked 38.605 108001268 0
21 Locked 38.605 108029138 4
22 Locked 37.636 107953328 0
23 Locked 37.636 108028020 7
24 Locked 37.356 108028902 1
0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 27.23K
  • 2.76K
  • 5.11K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
462 Views
Message 3 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Start from a blank sheet - do this.
____________________________

Switch the Hub off and unplug it from the mains supply for five minutes. Whilst it's off, do a quick check that all of your coax cable connections are in nice and "finger" tight - at the Hub and wall box and also at any connectors etc. Ensure there are no “unterminated cable loose ends. Disconnect all the connections and reconnect to be sure. Also check that the internal wiring is ok with no kinking or chaffing, check that all looks good with the outside cabling and wall box (no “staples, etc.,) piercing the cables.. Then switch the Hub back on and leave ~5 minutes

When all done, check back in the settings and ensure that the RS error counts and any T3 errors have all reset to 0. Then check every hour or so to see if they start reappearing - they shouldn't. If they do (particularly the postRS ones) you have a problem (noise) that only a Tech visit will sort.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
Zak_M
  • 5.64K
  • 299
  • 513
Forum Team
Forum Team
368 Views
Message 4 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Good afternoon @andlid

 

Welcome to the forums and thank you for taking the time to post. 

 

I am sorry to hear that you have had some issues with your services. 

 

Have you managed to follow the advise from jbrennand? If so has this improved things? 

 

Kind regards,

Zak_M

0 Kudos
Reply
andlid
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
362 Views
Message 5 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Hi, actually no. It's used 24/7 and I'd be strung for checking cables . They're all brand new out of the box so don't think that's an issue though to be sure I'd need someone to measure the cabling. I'm currently trying to figure out if this virgin outlet is the main or the one not in the office is. The cabling outside is pitiful to say the least. Today we had a drop on the wifi side too so something ain't right with the service. 

I did get a splitter with the box so Will try and remove that since I don't have a tv using the service.

 

0 Kudos
Reply
andlid
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
355 Views
Message 6 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Update:

Took the splitter away from the equation. traced cabling from these two wall sockets one in the office and one in the living room. Both connect to the same splitter looking box under the roof outside. Since this is a bus network I guess (using old COAX) my problem could be on any of the other properties in the link chain. Is it possible to remotely measure where there might be a "kink" / "issue" ?

 

Below are the numbers before taking off the splitter, will see if this made any difference of the service. 

 

 

Before taking out the splitter: 6/10/2022

Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 38.983 6177370685 34
2 Locked 38.983 6174712062 58
3 Locked 38.983 6174714065 25
4 Locked 40.366 6174708403 16
5 Locked 38.983 6174714810 24
6 Locked 38.605 6174745752 45
7 Locked 38.983 6174745990 55
8 Locked 40.366 6174707542 25
9 Locked 38.983 6174744258 39
10 Locked 40.366 6174744118 12
11 Locked 38.983 6174700868 36
12 Locked 38.983 6174703286 62
13 Locked 38.983 6174743143 27
14 Locked 38.605 6174743445 26
15 Locked 38.983 6174700197 23
16 Locked 38.983 6174697399 33
17 Locked 38.983 6174744217 58
18 Locked 38.605 6174744445 56
19 Locked 40.366 6174700465 15
20 Locked 38.605 6174744911 9
21 Locked 38.605 6174772538 32
22 Locked 38.983 6174696450 74
23 Locked 38.605 6174772215 30
24 Locked 38.983 6174770280 103

Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 2.0 0 0 4 0
2 2.0 0 0 5 0
3 2.0 0 0 6 0
4 2.0 0 0 7 0
5 2.0 0 0 4 0

0 Kudos
Reply
Gareth_L
  • 8.34K
  • 486
  • 930
Forum Team
Forum Team
352 Views
Message 7 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Hello andlid

Sorry to hear this is happening 

I am more than happy to take a look at this for you 
I will need to send you a private message to pass security 
If you can check the purple envelope top right of your screen that would be great 
Regards     
Gareth_L

0 Kudos
Reply
andlid
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
324 Views
Message 8 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

All PM's responded to.

 

 

0 Kudos
Reply
andlid
  • 7
  • 0
  • 0
Tuning in
308 Views
Message 9 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Update 

dropped some connections again (during work meeting too which isn't cool) 😄

Can se these items in the log:

SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync

Network Log
Time Priority Description

07-10-2021 09:29:19 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
07-10-2021 09:27:14 error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
07-10-2021 08:00:14 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06-10-2021 16:22:14 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;


Comparing the logs from yesterday to today (less then 24h) tells even me that something can't be right with the to me massive increase of number of errors. Guessing the poor little box is working overtime to try and correct and sub affect my wifi?

 

Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 38,983 8462411767 48
2 Locked 38,605 8459753156 62
3 Locked 38,983 8459755097 36
4 Locked 40,366 8459749384 24
5 Locked 38,983 8459755736 37
6 Locked 38,983 8459786745 51
7 Locked 38,983 8459787004 63
8 Locked 40,946 8459748552 30
9 Locked 38,983 8459785328 53
10 Locked 40,366 8459785207 18
11 Locked 38,983 8459741994 40
12 Locked 38,983 8459744406 81
13 Locked 38,983 8459784269 46
14 Locked 38,605 8459784645 41
15 Locked 38,983 8459741323 28
16 Locked 38,983 8459738478 36
17 Locked 38,605 8459785233 72
18 Locked 38,983 8459785539 67
19 Locked 40,366 8459741386 21
20 Locked 38,983 8459785387 17
21 Locked 38,983 8459813036 47
22 Locked 38,605 8459736838 93
23 Locked 38,605 8459812739 36
24 Locked 38,605 8459810605
135

 

Having a read around the community it seems I need an engineer on site to see where this problem lies?

 

 

0 Kudos
Reply
Gareth_L
  • 8.34K
  • 486
  • 930
Forum Team
Forum Team
294 Views
Message 10 of 11
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 - reboot and baseline of Pre RS Errors Post RS Errors

Hello andid

Thanks for those details

I did try and locate your account before 

Sadly its a Southern Ireland Account and are not able to view anything

Our Forums only deal with Northern Ireland and mainland UK 

You'll need to use these details to get assistance 

Sorry 

Gareth_L