Menu
Reply
bhesk95
  • 1
  • 0
  • 0
Joining in
89 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

Green flashing arrows & WiFi light.

Hi,

My hub 3.0 & WiFi have worked fine since the initial set up 3 months ago. However, twice in 4 days now it has spontaneously started flashing green (arrows & the base light) with no working WiFi. I’ve followed all procedures recommended by VM multiple times. I even left it off by the wall overnight, and still nothing. There are no area issues for broadband. I’ve completed a factory reset too. 

 

Any help would be appreciated..

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 20.49K
  • 2.18K
  • 3.61K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
53 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator

Re: Green flashing arrows & WiFi light.

Follow this..
___________

Post up your Hub/network connection details and someone will check to see if there is a problem there.  In your browser’s URL box type in http://192.168.0.1  (or http://192.168.100.1 - if in modem mode) and hit return. On the first page up [there should be no need to login if you have done so before unless you have the New Hub4 when you do] click on the “router status” icon/text at bottom-middle of first page up and then copy/paste as “Formatted Text” (not images) 3 FULL sets of data onto here – 2 pages from the Downstream, 2 from the Upstream, & the Network Logs page. Don't worry too much about the formatting it can be easily read & DON’T include personal data or MAC addresses - blank them out - if you copy/paste the data, the board software will do this for you (you may need to click the "submit" button again.

Also, in the meantime... if you haven’t already, set up a free and secure “Broadband Quality Monitor” to continually monitor the state of your connection and record any true network dropouts , latency issues, packet drops, etc - it will thus allow you to differentiate between those and simple wifi dropouts. It does it 24/7/365 and it keeps a visual record of any/all of your network disconnections, useful data to have to match to the Network logs (in your Hub settings) and also in discussions with VM - note it will take a few hours to start seeing a sensible picture - post up the “link” to the “share live graph” (as per instructions on the TB website) when it starts to develop.

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply