Menu
Reply
porter214
  • 17
  • 0
  • 0
Joining in
242 Views
Message 1 of 14
Flag for a moderator

GIG1 Upgrade Slow

Hi,

I recieved my new Hub4 modem today as i upgraded from 600mbs to gig1 (previously on a hub3)

I currently run the setup in modem mode with a draytek 2862 being my main router.

When i was on my hub 3 i got 600mb downlod fine, however since i have this new hub the max i have got is 350.

 

Is there something i have to do to activate my gig1 speeds or virgin have to do? i got a text saying this

“Your new Virgin Media is now activated. If you haven't already follow the instructions in the box to install. Reply HELP if you get stuck”

 

So presume it’s seen ive plugged it all in.

Tags (1)
0 Kudos
Reply
Aaron2
  • 866
  • 97
  • 161
Well-informed
237 Views
Message 2 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

You haven't explained how you done the test, was it wifi or ethernet? If ethernet then connect directly to the hub via cable or wifi and go to samknows.com/realspeed to which it'll say the speed to both device and the hub itself.


** I work for VirginMedia but all opinions posted here are my own.
0 Kudos
Reply
porter214
  • 17
  • 0
  • 0
Joining in
225 Views
Message 3 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

I have cat5 round the house and the test has been performed wired. I can’t do that test from modem mode just yet so would need to put it back to router mode

I won’t be able to do this until late at night - will update when i get results.

0 Kudos
Reply
stabilo00
  • 239
  • 32
  • 52
Superfast
221 Views
Message 4 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

You need cat5e or cat6 afraid cat5 wont do 1gig
0 Kudos
Reply
porter214
  • 17
  • 0
  • 0
Joining in
213 Views
Message 5 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

Right when i say cat5 i mean cat5e

I know my cabling is fine - as i stated before i achieved 600mb on it before so that is the minimum i would be expecting.

0 Kudos
Reply
gary_dexter
  • 30.44K
  • 1.88K
  • 4.04K
Alessandro Volta
208 Views
Message 6 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

What speed configuration is showing in the hubs admin pages?


*****
If you think my answer has helped - please provide me with a Kudos rating and mark as Helpful Answer!!
I do not work for Virgin Media - all opinions expressed are of my own and all answers are provided from my own and past experiences.
Office 365, Dynamics CRM and Cloud Computing Jedi
0 Kudos
Reply
porter214
  • 17
  • 0
  • 0
Joining in
203 Views
Message 7 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow


Capture.PNG

0 Kudos
Reply
sophist
  • 2.16K
  • 372
  • 536
Problem sorter
201 Views
Message 8 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

copy/paste the text.. the screenshot probably won't get approved until tomorrow now..

0 Kudos
Reply
porter214
  • 17
  • 0
  • 0
Joining in
190 Views
Message 9 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

General Configuration

Network access           

true

Maximum Number of CPEs 

1

Baseline Privacy        

true

DOCSIS Mode

3.1

Config file       

cmreg-vmdg640-bbt076-b.cm

 

 

Primary Downstream Service Flow

SFID    

4081458

Max Traffic Rate         

1200000450

Max Traffic Burst      

42600

Min Traffic Rate         

0

 

 

Primary Upstream Service Flow

SFID    

4081457

Max Traffic Rate         

55000270

Max Traffic Burst      

42600

Min Traffic Rate         

0

Max Concatenated Burst      

42600

Scheduling Type        

bestEffort

0 Kudos
Reply
sophist
  • 2.16K
  • 372
  • 536
Problem sorter
182 Views
Message 10 of 14
Flag for a moderator

Re: GIG1 Upgrade Slow

max traffic rate looks correct.

how are you testing the speed?  have you tried a different speed test service?

as you're on the gig service, VM will want to know what the speed looks like using samknows speed test - unfortunately, this will only work with the hub4 in router mode, but it's probably worth doing to just see what it's reporting

0 Kudos
Reply