Menu
Reply
rickj64
  • 38
  • 0
  • 2
Tuning in
153 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

Asus Rt-Ax56u

Good afternoon. Any guys set up a Asus RT-AX56U. After speaking to a guy in virgin Uk tech dept I've set up using 2 different names on ssid .one for the 2.4 and  one for 5 but using same password. I've set up with smart switch both on and off but finding the WiFi coverage is no better than the sh3 . IAM no expert so maybe doing something wrong .Any idea ? Or should I just contact Asus.

 

0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 24K
  • 2.54K
  • 4.36K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
150 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: Asus Rt-Ax56u

Do it this way and it will work fine.
_____________________________

Set up your own router/Mesh unit (in its settings) with the WAN port set to be in DHCP (& Nat) mode, it may be pre-set that way anyway. Then, disconnect all cables from your new router (or Mesh first unit) and switch it off and unplug it.

Then, put the VM Hub into modem mode ( https://www.virginmedia.com/help/virgin-media-hub-modem-mode ) and wait for the base light to turn magenta/purple (on a Hub3 - but not on a Hub4!).

Once it’s in modem mode, the VM hub “MUST” then be powered off. Switch your router on and make sure it’s fully initialised (leave 5 min) and then put in the ethernet cable from its WAN port to the VM hub (any port will do).

NOW… power up the VM hub and wait 5-10 minutes for The Hub to initialise and and you should get a connection. This order only needs to be done the first time you connect the router to the VM hub.

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
Adduxi
  • 3.2K
  • 249
  • 695
Very Insightful Person
Very Insightful Person
143 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: Asus Rt-Ax56u

Are you in modem mode or are you running both the Hub and ASUS in router mode? If so both WiFi’s will be clashing. 

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply