Menu
Reply
ritch7
  • 26
  • 0
  • 1
Tuning in
775 Views
Message 1 of 12
Flag for a moderator

Packet loss started again

This has been happening since last night and has continued at important times today. I know if I contact via live chat or phone they won't know what I'm talking about. I've rebooted router a few times, nothin fixing it.

 

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/31783bacefa631f22873502a436998a751... 

0 Kudos
Reply
ritch7
  • 26
  • 0
  • 1
Tuning in
700 Views
Message 2 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again

Hmm???
0 Kudos
Reply
Emily_G
  • 4.45K
  • 188
  • 255
Forum Team
Forum Team
682 Views
Message 3 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again

Thank you for the post Ritch7.

 

Are you able to post your network logs from the Hub's advanced settings? If you copy and paste this before removing any IP and MAC addresses we can then take a look for any errors. You can find the information to log into the settings on the base of your Hub.

 

Thanks, Emily.

0 Kudos
Reply
ritch7
  • 26
  • 0
  • 1
Tuning in
660 Views
Message 4 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again

Time Priority Description

09/07/2020 21:51:52noticeLAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
05/07/2020 22:18:47criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
05/07/2020 14:46:51ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
04/07/2020 14:58:24ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:28criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:27Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:26criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:26Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:17Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:14criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:14Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:13criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/07/2020 14:38:13Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
02/07/2020 02:14:51criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/06/2020 13:09:4ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/06/2020 19:26:35criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
23/06/2020 03:26:39ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/06/2020 02:10:35ErrorDHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
18/06/2020 14:40:9criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
18/06/2020 05:31:53ErrorDHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
ritch7
  • 26
  • 0
  • 1
Tuning in
659 Views
Message 5 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again

The issue is less severe currently, but it has been on and off, bqm is showing tiny dots every now and again of packet loss and noticed in gaming.

 

The last time and engineer came, they found no issue, then I got a phone call saying they've found an issue - potentially the same problem as last time, I don't know, but the virgin media help on the app is useless and I can't really be bothered to deal with the same useless questions everyday from them and asking if im at the property as they claim they can never tell anything is wrong.

 

What I can tell you is, when I ran the service status test when this began, it said an issue was found. Then now it says there isn't an issue, but the packet loss still exists but is currently less. But it's still clearly not as it should be.

0 Kudos
Reply
Emily_G
  • 4.45K
  • 188
  • 255
Forum Team
Forum Team
615 Views
Message 6 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again

Thank you for posting the network logs, if you say you have already had an engineer to the property for this the correct process would be to book a follow up appointment.

 

I'll pop you over a private message so we can pass security and book this in.

 

Thanks, Emily.

0 Kudos
Reply
ritch7
  • 26
  • 0
  • 1
Tuning in
588 Views
Message 7 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again

I never received a private message, also, what good will an engineer do? Its not a problem at my property.

0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 4.73K
  • 402
  • 706
Superstar
564 Views
Message 8 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again


@ritch7 wrote:

I never received a private message, also, what good will an engineer do? Its not a problem at my property.


How do you know? Just because an engineer couldn't find an issue doesn't mean there isn't one!

Could you post the 'Downstream' and 'Upstream' tab data?

0 Kudos
Reply
ritch7
  • 26
  • 0
  • 1
Tuning in
554 Views
Message 9 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again

I know because I have years of experience with networking. I had to tell the engineer what to do last time and he didn't even know what packet loss on the BQM monitor was.

 

Please don't patronise me.

0 Kudos
Reply
carl_pearce
  • 4.73K
  • 402
  • 706
Superstar
549 Views
Message 10 of 12
Flag for a moderator

Re: Packet loss started again


@ritch7 wrote:

I know because I have years of experience with networking. I had to tell the engineer what to do last time and he didn't even know what packet loss on the BQM monitor was.

 

Please don't patronise me.


That's where me helping you stops.

0 Kudos
Reply