Menu
Reply
ozgurcan
  • 101
  • 0
  • 6
Dialled in
868 Views
Message 1 of 10
Flag for a moderator

Packet loss/Lagging

So for the past 2 months or so i keep getting packet loss which is causing lag when im gaming.

so this started when construction work started in my flats so this might be affecting my connection? Even if this is causing my internet to lag virgin media should do something about it no? Im still paying full price.

I had an engineer booked in came in for like 5 mins and said theres an area fault would be fixed during the week but its still going on…

here are my power levels:

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

12030000005.637256 qam9
22110000005.837256 qam10
32190000005.437256 qam11
42270000005.137256 qam12
52350000004.937256 qam13
62430000004.637256 qam14
72510000004.437256 qam15
82590000004.537256 qam16
92670000004.137256 qam17
10275000000437256 qam18
112830000003.737256 qam19
122910000003.737256 qam20
132990000003.537256 qam21
143070000003.537256 qam22
153150000003.737256 qam23
163230000003.537256 qam24
173310000003.537256 qam25
183390000003.437256 qam26
193470000003.237256 qam27
203550000003.237256 qam28
213630000003.537256 qam29
223710000003.538256 qam30
233790000003.437256 qam31
243870000002.937256 qam32



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked37.6230
2Locked37.6160
3Locked37.680
4Locked37.650
5Locked37.6250
6Locked37.6270
7Locked37.3190
8Locked37.3170
9Locked37.6210
10Locked37.3430
11Locked37.3240
12Locked37.6140
13Locked37.3310
14Locked37.3150
15Locked37.6340
16Locked37.390
17Locked37.6230
18Locked37.6300
19Locked37.3260
20Locked37.6260
21Locked37.6240
22Locked38.6330
23Locked37.3100
24Locked37.6160

 

pstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

12579988740.3512016 qam6
23940000041512064 qam4
34620000041.5512064 qam3
43259989241512064 qam5



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0010
4ATDMA0000

 

0 Kudos
Reply
Zach_R
  • 3.45K
  • 115
  • 241
Forum Team
Forum Team
809 Views
Message 2 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

Hi @ozgurcan,

Thank you for your post and welcome back to our community forums. We're here to help.

I am really sorry to hear you're having some connection issues recently. Are these ongoing today?
 

If so, have you checked to make sure that there isn't a known area impacting fault that could explain this via our Service Status page? If there is, it'll detail the nature of the fault along with an estimated fix date/time that you can opt to receive email or SMS updates for.

If nothing is being reported there and your issue is ongoing, please set up and share a live BQM with us here so we can take a closer look at your connection and what's going on.

Thanks,
 



Zach - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
ozgurcan
  • 101
  • 0
  • 6
Dialled in
799 Views
Message 3 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

Hi thanks for reply, the issues are still ongoing.

I have checked service status its just tells me to check my equipment is properly plugged in..

here my live bqm he can see some packet loss 

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/440c6444565c54724eb7040a09946d5717c19bdb
0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 9.92K
  • 1.6K
  • 4.42K
Alessandro Volta
779 Views
Message 4 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

The hub stats you posted looked to be recently after a reboot of the hub (judging by the downstream error counts), but even so one upstream channel was dropping modulation, and you;d already incurred a T3 timeout.  The BQM latency spikes suggest that there may be some frequency of problems on the upstream, so you might want to both post the hub's network log, and repost the Downstream and Upstream data after the hub has run for 12 or 24 hours without being rebooted.  The low level packet loss on the BQM does need sorting.

0 Kudos
Reply
ozgurcan
  • 101
  • 0
  • 6
Dialled in
762 Views
Message 5 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

 

31/07/2021 12:05:6noticeLAN login Success;CM-MAC=
30/07/2021 18:53:30criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=CMTS-MAC=:c5;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/07/2021 11:30:11ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
28/07/2021 15:44:25notice

LAN login Success;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

27/07/2021 19:10:4criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=:1b;CMTS-MAC=:c5;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/07/2021 16:54:10noticeLAN login Success;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/07/2021 16:53:18Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/07/2021 16:24:15noticeLAN login Success;CM-MAC;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/07/2021 16:21:6Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/07/2021 16:10:48noticeUnit has been restored to factory defaults from a software issued command;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/07/2021 16:06:37noticeLAN login Success;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/07/2021 16:06:19Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/07/2021 21:51:10criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=;CMTS-MAC=:c5;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/07/2021 15:09:15Warning!LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
25/07/2021 09:00:40Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=1;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/07/2021 16:37:59criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/07/2021 11:21:6Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
24/07/2021 06:47:26ErrorDHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

 

I have done a factory default to see it it helped but no..



 

0 Kudos
Reply
ozgurcan
  • 101
  • 0
  • 6
Dialled in
761 Views
Message 6 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1203000000537256 qam9
22110000005.137256 qam10
32190000004.637256 qam11
42270000004.637256 qam12
52350000004.337256 qam13
6243000000437256 qam14
72510000003.937256 qam15
82590000003.937256 qam16
92670000003.537256 qam17
102750000003.237256 qam18
11283000000337256 qam19
122910000003.237256 qam20
132990000003.237256 qam21
143070000003.237256 qam22
153150000003.237256 qam23
16323000000337256 qam24
17331000000337256 qam25
183390000002.737256 qam26
193470000002.737256 qam27
203550000002.537256 qam28
213630000002.937256 qam29
22371000000337256 qam30
233790000002.937256 qam31
243870000002.437256 qam32



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked37.67913
2Locked37.6870
3Locked37.6480
4Locked37.6390
5Locked37.31140
6Locked37.3880
7Locked37.6710
8Locked37.6740
9Locked37.3760
10Locked37.32140
11Locked37.61050
12Locked37.3770
13Locked37.61530
14Locked37.3940
15Locked37.61640
16Locked37.3890
17Locked37.611514
18Locked37.31000
19Locked37.3710
20Locked37.31000
21Locked37.6690
22Locked37.61080
23Locked37.3570
24Locked37.3980

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

12579991140.8512016 qam6
23940000041.5512064 qam4
34620000042512064 qam3
43259997141.5512032 qam5



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0010
4ATDMA0010
0 Kudos
Reply
Travis_M
  • 3.29K
  • 114
  • 243
Forum Team
Forum Team
752 Views
Message 7 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

Hi @ozgurcan

 

Thanks for posting on our community forum!

 

I can't see any issues after running diagnostics on the hub which would cause said issues. To see how the broadband is performing and for some detail on the latency / packet loss could you set up a BQM for me and run this over 24 hours please?

 

Regards

 

Travis_M
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
ozgurcan
  • 101
  • 0
  • 6
Dialled in
747 Views
Message 8 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/440c6444565c54724eb7040a09946d5717c19bdb
0 Kudos
Reply
Travis_M
  • 3.29K
  • 114
  • 243
Forum Team
Forum Team
735 Views
Message 9 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

Hi @ozgurcan

 

I'm going to private message you to investigate this matter further and to collect a few more details.

 

Please keep an eye on your inbox.

 

Regards

Travis_M
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 9.92K
  • 1.6K
  • 4.42K
Alessandro Volta
682 Views
Message 10 of 10
Flag for a moderator

Re: Packet loss/Lagging

BQM doesn't look THAT bad, network log looks normal, but you shouldn't have those post-RS errors, and the upstream modulation is all over the place, indicating something's amiss there.

0 Kudos
Reply