Menu
Reply
  • 31
  • 0
  • 0
very_452001
Tuning in
5,707 Views
Message 1 of 38
Flag for a moderator

How to put PS4 in DMZ?

Hi,

I have the the Hub 3.0 and like to know what is the correct procedure to put PS4 into DMZ in the router settings?

Is it I go into DHCP settings 1st and assign a static IP address for the PS4? Is this done by Add reserved rule setting in the router?

Also do I assign an IP address on my PS4 manually on the PS4 settings or let the HUB 3.0 assign an IP address to the PS4 automatically?

Cheers,

0 Kudos
Reply
  • 10.64K
  • 362
  • 928
legacy1
Legend
5,681 Views
Message 2 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

Manually set PS4 to 192.168.0.254 gateway 192.168.0.1 DNS 194.168.4.100 and 194.168.8.100 and DMZ to IP 192.168.0.254



0 Kudos
Reply
  • 31
  • 0
  • 0
very_452001
Tuning in
5,672 Views
Message 3 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

Ok do I go into DHCP settings 1st and make an IP address reservation by using the Add reserve rule setting?

The Hub 3.0 already assigned an Ip address of 192.168.0.14 for the PS4. Can I just add that IP to the add reserve rule reservation? Does that make it into a Static IP address before putting it into DMZ?

0 Kudos
Reply
  • 31
  • 0
  • 0
very_452001
Tuning in
5,621 Views
Message 4 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

Anyone can please advise?

0 Kudos
Reply
  • 14.91K
  • 817
  • 5.32K
Superuser
Superuser
5,615 Views
Message 5 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

To be honest you've already answered your own question.

As you've correctly said use DHCP reservation to reserve the PS4's current address

Then go to the DMZ page and set the DMZ to point to 192.168.0.14.

Finally there is a vulnerability in the PS4 which means it responds to Multicast DNS requests from outside the local network.  So to stop this happening add a port forwarding rule in the Superhub to forward port 5353 UDP to an unused IP address.

See my sticky in the security section here

https://community.virginmedia.com/t5/Security-matters/mDNS-and-SSDP-vulnerabilities-a-suggestion-for...

Tim

________________________________________


Only use Helpful answer if your problems been solved.

  • 31
  • 0
  • 0
very_452001
Tuning in
5,592 Views
Message 6 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

Thanks for your reply.

Ok is there anything else that I can change to optimise the PS4 online experience?

Cheers,

 

0 Kudos
Reply
  • 10.64K
  • 362
  • 928
legacy1
Legend
5,568 Views
Message 7 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?


very_452001 wrote:

Thanks for your reply.

Ok is there anything else that I can change to optimise the PS4 online experience?

Cheers,

 


get a better router

 

 

0 Kudos
Reply
  • 31
  • 0
  • 0
very_452001
Tuning in
5,562 Views
Message 8 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

Hi,

The port forwarding rules you mentioned apply to the ps4 ip address of 192.168.0.14 or a unused ip address of 192.168.0.253?

If the latter then do I reserve 192.168.0.253 first? If so how do I reserve it without a mac address existing for it?

0 Kudos
Reply
  • 10.64K
  • 362
  • 928
legacy1
Legend
5,558 Views
Message 9 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

You don't need DHCP if you setup a static IP on the ps4 like I said in my first reply.

0 Kudos
Reply
  • 31
  • 0
  • 0
very_452001
Tuning in
5,539 Views
Message 10 of 38
Flag for a moderator

Re: How to put PS4 in DMZ?

Isnt it best to let the router to automatically assign an ip address to the ps4 then make that address static in the router settings?

0 Kudos
Reply