Menu
Reply
olivierva
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
883 Views
Message 1 of 20
Flag for a moderator

High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

Every 3 minutes (+/- 1 minute) my connection becomes super slow with ping times over 500ms. This lasts for around 10-15 seconds before it goes back to normal. It's almost impossible to do video conferencing or online gaming. 

Anyone has an idea what this could be? Or how to get this fixed?

Cheers,

Olviier

Tags (1)
0 Kudos
Reply
olivierva
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
835 Views
Message 2 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

It's hasn't improved and it's been like this since the start. Also the call centre tweaked my settings (can they even do that?) but that didn't help.

It looks like I have to go with another provider. 

Tags (1)
0 Kudos
Reply
Alex_RM
  • 4.3K
  • 247
  • 327
Forum Team
Forum Team
786 Views
Message 3 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

Hi olivierva,

 

Thanks for posting and welcome to our community 🙂

 

I'm sorry for the late reply, I've been able to locate your account using your forums details.

 

There are no issues showing, and your hub is within the specifications we would expect.

 

Are you experiencing the dropouts on both a wired and wireless connection?

 

Alex_Rm

0 Kudos
Reply
olivierva
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
783 Views
Message 4 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

yes both

0 Kudos
Reply
olivierva
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
775 Views
Message 5 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

Also got a letter yesterday saying some important maintenance will be done in my area. 

Maybe the issue is further down the line?

 

0 Kudos
Reply
Alex_RM
  • 4.3K
  • 247
  • 327
Forum Team
Forum Team
771 Views
Message 6 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

Does it give a date on the letter for the maintenance work?

 

Can you advise if you've tried a pin hole reset of the hub?

 

Alex_Rm

0 Kudos
Reply
olivierva
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
770 Views
Message 7 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

18th September 

0 Kudos
Reply
olivierva
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
769 Views
Message 8 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

yes have done the pin hole reset

0 Kudos
Reply
Alex_RM
  • 4.3K
  • 247
  • 327
Forum Team
Forum Team
756 Views
Message 9 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

Thanks olivierva,

 

I'm not seeing any issues from our side, are you able to set up a BQM so we can monitor the connection after 24 hours?

 

Alex_Rm

0 Kudos
Reply
olivierva
  • 13
  • 0
  • 0
Tuning in
752 Views
Message 10 of 20
Flag for a moderator

Re: High ping >500ms to first hop every 3 minutes (London N5)

I've created a BMQ

0 Kudos
Reply