Menu
Reply
jwither42
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
499 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Connection issues, Lost MDD, 100% packet loss

Hi Connection dropping stable for weeks but now unreliable ?  Log :

Using Hub in Modem mode with Draytek 2862.

Latest :

Time Priority Description

03/08/2021 16:05:59Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:52:16ErrorService Delete Response rejected - Invalid Transaction;CM-MAC=;CMTS-MAC;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:50:1Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=;CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:46:41ErrorService Add Ack rejected - Invalid transaction ID;CM-MAC=CMTS-MAC=;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

 

TimePriorityDescription
03/08/2021 15:36Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:35Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:35Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:34Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:33ErrorService Change Response rejected - Invalid transaction ID;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:31Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:31Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:29Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:28Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:28Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:27Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:27Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:27Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:27Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:26Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:11Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 15:08criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 14:58Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 14:56Warning!RCS Partial Service;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
03/08/2021 14:56Warning!Lost MDD Timeout;CM-MAC=YY;CMTS-MAC=xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

 

Graph for Broadband Quality (thinkbroadband) - note sure how to share !

Downstream data:

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

12030000000.735256 qam9
2211000000133256 qam10
32190000000.532256 qam11
42270000000.733256 qam12
52350000000.434256 qam13
62430000000.535256 qam14
7251000000-0.234256 qam15
82590000000.534256 qam16
92670000000.236256 qam17
102750000000.936256 qam18
112830000000.533256 qam19
122910000000.531256 qam20
132990000000.730256 qam21
143070000000.734256 qam22
153150000000.434256 qam23
163230000000.934256 qam24
173310000001.235256 qam25
183710000001.236256 qam26
193790000001.236256 qam27
203870000000.436256 qam28
21395000000137256 qam29
224030000000.237256 qam30
234110000000.737256 qam31
24419000000-0.237256 qam32



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked357540
2Locked34.3338520
3Locked32.95620220
4Locked33.9261590
5Locked34.3744430
6Locked34.4581690
7Locked34.9169720
8Locked35.58060
9Locked36.610
10Locked36.640
11Locked34.32178260
12Locked31.91289574124546
13Locked29.32258340910771697
14Locked34.41364820
15Locked34.31239480
16Locked34.9135190
17Locked34.9113010
18Locked36.3170
19Locked36.340
20Locked36.600
21Locked37.340
22Locked37.300
23Locked37.300
24Locked37.610
0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 9.93K
  • 1.6K
  • 4.43K
Alessandro Volta
460 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Connection issues, Lost MDD, 100% packet loss

You have a noise ingress problem around 300 MHz (downstream channels 12 & 13), causing poor SNR on those and some surrounding channels.  The source of that is probably military communications, but it will be coming into the network through a faulty joint, damaged cable maybe even an unterminated coax cable.  Check that your coax lead to the hub is securely fitted and the securing nut is finger tight, unless that works wonders then you'll probably need a technician booking to come and sort it out.  I'll flag your post for staff to advise.

Edit: The staff will probably want the hub running in router mode as they can't interrogate the hub status in modem mode.  If you need to do that, might be expedient to have the hub in router mode and the Draytek in access point mode (if it's the wifi model) until the VM connection issue is fixed.

Alex_RM
  • 6.31K
  • 328
  • 463
Forum Team
Forum Team
434 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Connection issues, Lost MDD, 100% packet loss

Hi jwither42,

 

Thanks for posting and sorry to hear you're having some issues with your connection.

 

I've been able to locate your account using your forum details, so I can run through diagnostics are you able to pop the hub back into router mode as Andrew-G has suggested?

 

Alex_Rm

0 Kudos
Reply
jwither42
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
411 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Connection issues, Lost MDD, 100% packet loss

Thanks both,

Have reconnected to wall box and Hub - have ordered a new cable in case damaged - will try that and then come back to you Alex.

Thanks

James.

 

 

0 Kudos
Reply
Zach_R
  • 3.47K
  • 115
  • 242
Forum Team
Forum Team
401 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Connection issues, Lost MDD, 100% packet loss

Hi @jwither42,

No problem. Please do keep us posted with how you get on either way.

Thanks,
 



Zach - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply