Menu
Reply
TheDingle
  • 11
  • 0
  • 1
Tuning in
1,689 Views
Message 1 of 29
Flag for a moderator

1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Hi I recently got the 1GB Hub 4.0 a month a go, but I've been getting latency & packet loss on a regular basis.  I've run a BQM test & here are my results.  The issue is my gaming, on lan & wifi are both affected, & this has affected gaming & my work connection.

TheDingle_0-1601282985535.pngTheDingle_1-1601283032448.png

TheDingle_2-1601283072124.png

 

I've pressed the reset button, turned off the hub, checked all my connections, & I just get these packet losses & latency which is something I didn't have on the Hub 3 before upgrading.

Any help would be appreciated.

 

 

TheDingle
  • 11
  • 0
  • 1
Tuning in
1,617 Views
Message 2 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Is there anything you need for someone to take a look at my issue?

Here is last nights view, thankfully no packet losses

TheDingle_0-1601452974795.png

 

0 Kudos
Reply
Megan_L
  • 2.63K
  • 159
  • 274
Forum Team
Forum Team
1,561 Views
Message 3 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Hi The Dingle,

Thanks for using the forums to get this issue looked into with your internet connection. I am sorry for the delay in getting back to you about this, I understand how frustrating these issues can be.

Can I ask how the device you used for the BMQ test was connected to the internet please? 

Also, would you be able to do a speed test so we can see how your wired connection is performing please? Make sure to do it on a laptop/PC that’s connected to the internet via the yellow Ethernet cable to get the truest results.

Thanks ,

Megan_L

0 Kudos
Reply
TheDingle
  • 11
  • 0
  • 1
Tuning in
1,553 Views
Message 4 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Hi Megan,

Thanks for replying 🙂

I set up BQM on a on a PC linked to the Router.

Speeds aren't the issue I don't think per the screenshots:

TheDingle_0-1602061562595.pngTheDingle_1-1602061595394.png

The next screenshot is BQM currently, the two packet loss drops, are where I reboot the Router, & this seems to be my temporary work around to alleviate my data issues.

TheDingle_2-1602061688716.png

Note: My Speed testing is thru wired testing, but my issues are affecting my wireless connections also.

 

Look forward to hearing from you.

0 Kudos
Reply
Megan_L
  • 2.63K
  • 159
  • 274
Forum Team
Forum Team
1,545 Views
Message 5 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Hi Dingle,

Thanks for sending in those pictures, it really does help. 

I have taken the time to look at my fault checker for your services on your HUB 4 but I cannot see any faults or outages which is probably frustrating for you. But I have a link here that has helped other customers with similar issues, could you try the instructions and let me know if it helps? 

Thanks,

Megan_L

0 Kudos
Reply
TheDingle
  • 11
  • 0
  • 1
Tuning in
1,543 Views
Message 6 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Hi Megan,

 

I have actively been monitoring channels on 2GwH & 5Gwh for any conflicts with neighbours.  I have been largely successful, but this hasn't fixed my issues unfortunately.  Is it worth changing the Router?

 

Reason I say this, is because I didn't have any issues on my 200Mb Hub 3 Setup prior to upgrading

0 Kudos
Reply
Corey_C
  • 3.9K
  • 214
  • 323
Forum Team
Forum Team
1,538 Views
Message 7 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Thanks for replying, TheDingle, can you clarify if you setup is just the hub in default mode or are you using your own router?

0 Kudos
Reply
TheDingle
  • 11
  • 0
  • 1
Tuning in
1,531 Views
Message 8 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Can you see any faults now? As I can see the packet losses are back, I won't reboot my router.

 

TheDingle_0-1602074255194.png

 

0 Kudos
Reply
TheDingle
  • 11
  • 0
  • 1
Tuning in
1,530 Views
Message 9 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Hi Megan,

 

Standard setup on Hub 4.

0 Kudos
Reply
Corey_C
  • 3.9K
  • 214
  • 323
Forum Team
Forum Team
1,512 Views
Message 10 of 29
Flag for a moderator

Re: 1GB Hub 4.0 Latency & Packet loss

Cheers TheDingle

 

I've sent your details to our backend faults team, to see if we can get this sorted for you. But I've got a tech visit booked for you on Wed, 12/10/20, 12-4PM  You can view or reschedule this from your online account with this link


Thanks,
Corey C

0 Kudos
Reply