Menu
Reply
Highlighted
  • 12
  • 0
  • 0
Tuning in
263 Views
Message 1 of 10
Flag for a moderator

Outlook not sending emails

Hi everyone,

All of a sudden i cannot send emails via outlook. I have checked all the settings and made sure the password is correct but it keeps asking me to submit the password. I have looked on forums and found multiple threads but none of these have worked.

I get emails in just cannot send out. I have also created my account in the mail app and this also does not send nor does outlook on my phone so it cannot be outlook software itself can it?

Does anyone have any other suggestions

Regards 

Tags (1)
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5.89K
  • 1.11K
  • 1.55K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
253 Views
Message 2 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

Hello

Can you do the following

"Open a terminal and enter the following command after replacing jane.doe@virginmedia.com with your own email address:

curl -v -url "smtps://smtp.virginmedia.com" --user jane.doe@virginmedia.com

and when prompted enter your password.

If you successful authenticated yourself to the SMTP server you will see something similar to:


< 235 2.7.0 ... authentication succeeded
> HELP
< 214-2.0.0 This is cmsmtp ESMTP service help
214-2.0.0 This is cmsmtp ESMTP service help
< 214-2.0.0 To contact postmaster send email to postmaster@virginmedia.com.
214-2.0.0 To contact postmaster send email to postmaster@virginmedia.com.
< 214-2.0.0 For local information send email to Postmaster at your site.
214-2.0.0 For local information send email to Postmaster at your site.
< 214 2.0.0 end of HELP info
214 2.0.0 end of HELP info
* Connection #0 to host smtp.virginmedia.com left intact

however if not you will see:

< 535 5.7.8 Authentication Credentials Invalid (VM300)
* Closing connection 0
curl: (67) Login denied
What VM code do you see; in the example above it is VM300? Please do not be tempted to post more than the requested curl output as you will likely reveal your email address and password."

On your phone does this happen on both wireless and mobile data ?

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
252 Views
Message 3 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

I have a similar problem, but mostly it is Outlook sometimes not receiving emails, in that when send/receive is initiated, sometimes it works fine. But other times it asks for the email password, even though that is already stored or the send/receive just times out. Occasionally it fails immediately with an "unidentified error". I have updated my Outlook to Outlook 2010 (I was on an old version), but this makes no difference, so I begin to suspect it isn't Outlook. My wife uses a different email programme and she has started to get very slow responses when she tries to download emails. I have also noticed some downloads of other files (so not from my ISP) can stop in mid download. I begin to suspect the router or the Virgin broadband. I have a Hub 3.0 router with wifi via a TP-Link Mesh system usng Deco M9 Plus (which up to now has worked really well). Is anybody aware of intermittent issues with the router or broadband connection that could affect email send/receive?

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 12
  • 0
  • 0
Tuning in
244 Views
Message 4 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

Hi,


Thank you for the reply i got the following 


* Rebuilt URL to: smtps://smtp.virginmedia.com/
* Trying 62.254.26.219...
* TCP_NODELAY set
* Connected to smtp.virginmedia.com (62.254.26.219) port 465 (#0)
* schannel: SSL/TLS connection with smtp.virginmedia.com port 465 (step 1/3)
* schannel: checking server certificate revocation
* schannel: sending initial handshake data: sending 191 bytes...
* schannel: sent initial handshake data: sent 191 bytes
* schannel: SSL/TLS connection with smtp.virginmedia.com port 465 (step 2/3)
* schannel: failed to receive handshake, need more data
* schannel: SSL/TLS connection with smtp.virginmedia.com port 465 (step 2/3)
* schannel: encrypted data got 2452
* schannel: encrypted data buffer: offset 2452 length 4096
* schannel: next InitializeSecurityContext failed: Unknown error (0x80092012) - The revocation function was unable to check revocation for the certificate.
* Closing connection 0
* schannel: shutting down SSL/TLS connection with smtp.virginmedia.com port 465
* schannel: clear security context handle
curl: (35) schannel: next InitializeSecurityContext failed: Unknown error (0x80092012) - The revocation function was unable to check revocation for the certificate.

Also i turn the wifi off of my phone and the email was sent.

Regards

 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5.89K
  • 1.11K
  • 1.55K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
239 Views
Message 5 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

Hello

Okay so not what I was expecting which version of Outlook are you running.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 12
  • 0
  • 0
Tuning in
235 Views
Message 6 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

I was running 2010 but i have just installed 2019 and it still happening but i deleted my account out of outlook before uninstalling it but left my wifes in. When i installed office 2019 my wife email instantly came up (as would expect but mine did not) and not cannot add my because the smtp failure.

Would you like me to test this with my wife email as well as both do not work?

Regards

Andrew

  

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 5.89K
  • 1.11K
  • 1.55K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
231 Views
Message 7 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

Hello

One last test can you try and login into webmail at https://my.virginmedia.com/my-apps/email/mailbox does it come up with any error message.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 12
  • 0
  • 0
Tuning in
224 Views
Message 8 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

Hi,

 

No it lets me in.

 

Regards

Andrew

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 12
  • 0
  • 0
Tuning in
217 Views
Message 9 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

And it lets me send emails from there as well

 

Regards

Andrew

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 783
  • 39
  • 62
Forum Team
Forum Team
28 Views
Message 10 of 10
Flag for a moderator

Re: Outlook not sending emails

Hi there @comefollowme1 

 

Thanks for your post. Apologies for the delay in response and to hear you've been having issues with your email account. 

 

Have you since been able to access this via Outlook or still only via the browser? 

 

Thanks, 

 

 

Hollie - Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply