Menu
Reply
Highlighted
  • 13
  • 0
  • 2
Tuning in
388 Views
Message 1 of 14
Flag for a moderator

Email problems sending

Cannot send emails on either android phone or iPad followed instructions and deleted email account on iPad but will not set up account again the connection to the server imap.virginmedia.com on port 993 timed out

any suggestions?

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 13
  • 0
  • 2
Tuning in
372 Views
Message 2 of 14
Flag for a moderator

Emails not being sent

Hi can anybody help I can not send emails on my virgin media account was told to delete account and then put back on my iPad but account will not set up get message the SMTP server SMTP.virginmedia.com is not responding. Have checked info is correct. Not sure what to do now?

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2.65K
  • 201
  • 268
Forum Team
Forum Team
328 Views
Message 3 of 14
Flag for a moderator

Re: Emails not being sent

Thanks for getting in touch garyhardy and sorry to hear that you're having issues with your email.

 

Are you able to send emails via webmail?

 

 

Regards

Steven_L

Highlighted
  • 13
  • 0
  • 2
Tuning in
323 Views
Message 4 of 14
Flag for a moderator

Re: Emails not being sent

Hi Steven just tried through virgin website email did send

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2.65K
  • 201
  • 268
Forum Team
Forum Team
312 Views
Message 5 of 14
Flag for a moderator

Re: Emails not being sent

Thanks for coming back to me garyhardy.

 

Please can you double check that your username and password are correctly entered to the settings.

 

Are you able to try this with the following ports, they are  port 587 or port 465, to see if they will allow you to send mails. 

 

Sometimes an outgoing mail server can conflict with the computer’s protection systems. So verify that your firewall or antivirus are not blocking it, setting up a proper exception rule.

 

Please can you check the above and see if this has any help.

 

Regards

Steven_L

Highlighted
  • 13
  • 0
  • 2
Tuning in
308 Views
Message 6 of 14
Flag for a moderator

Re: Emails not being sent

Hi Steven tried both port numbers got same message for both Couldn’t finish Couldn’t open connection to server 

This was on my Samsun phone

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2.65K
  • 201
  • 268
Forum Team
Forum Team
292 Views
Message 7 of 14
Flag for a moderator

Re: Emails not being sent

Please can you check your account details to make sure they are all entered correctly and if this doesnt work, please could you try changing the password for your email account and re-adding all the details in again with the new password.

 

 

Regards

Steven_L 

Highlighted
  • 13
  • 0
  • 2
Tuning in
289 Views
Message 8 of 14
Flag for a moderator

Re: Emails not being sent

Hi Steven I have tried putting all info again on phone cannot do on iPad as account no longer on it and cannot get it back on. 
message I got on phone is. Couldn’t finish

                                            Can’t connect to server.

                                            ([ 525 # 5.7.13 Authentication Denied

                                             (VM305) ])

hope this means something to you.

gary

Highlighted
  • 13
  • 0
  • 2
Tuning in
288 Views
Message 9 of 14
Flag for a moderator

Re: Emails not being sent

Sorry should have said was account info correct and changed email this morning 

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2.65K
  • 201
  • 268
Forum Team
Forum Team
282 Views
Message 10 of 14
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Emails not being sent

Thanks for coming again garyhardy.

 

The below link is for a customer that had similar issues with the code that you mentioned above and the members of the community had some techniques that you can try to resolve the issue. Please could you check and see if any of this helps you out.

 

https://community.virginmedia.com/t5/Forum-Archive/Emails-not-sending-5-7-13-Authentication-Denied-V...

 

Regards

Steven_L

0 Kudos
Reply