Menu
Reply
  • 7.36K
  • 765
  • 1.15K
jbrennand
Legend
318 Views
Message 31 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem


@Richielee909 wrote:

The top result is after a router restart. I give up. 


You seem to have deposited yourself inside someone else's thread - you would have been better starting your own.  Before you do that try this and report the outcome in a new thread

If you think that you have a BB speed problem, then to check the speeds coming in to your Hub properly, and whether they match what you should be getting,  you need to do this first.   Make sure your device has a gigabit network card with up to date drivers.  Use a new Cat5e/6a ethernet cable to connect it to the Hub - which you have put into modem mode (to ensure only your device is connected).  Then boot up your device into "safe mode" (to disable any software on it that could be limiting speeds) and run the test at speedtest.net on 2 different browsers one of which is a fresh download (e.g. Opera?).


--------------------
Services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
  • 24
  • 0
  • 6
arthurhanlon
On our wavelength
284 Views
Message 32 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

Does anyone have anything further on this as I am still seeing issues?
0 Kudos
Reply
  • 757
  • 22
  • 39
Forum Team
Forum Team
268 Views
Message 33 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

Hi arthurhanlon

 

We are sorry to hear that you are having issues with the speed of your service.

 

Is this an issue with all devices and over both wired and wireless connections?

David_Pn
Forum Team

Need help changing SIM card? Find out more about activating your 4G ready SIM. 4G SIM Swap Help


0 Kudos
Reply
  • 24
  • 0
  • 6
arthurhanlon
On our wavelength
243 Views
Message 34 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

Sorry David, yes, this is all devices.

What I tend to see on the devices is a lag in connecting to anything i.e. lag loading a seemingly basic web page, buffering for Youtube videos to start, generally around 15 - 25 seconds, and when they do I have a VERY low quality video for another 15 or so seconds. Other video services I see quite a significant lag before anything start to play.

On downloading, I can clearly see the download speed peak and trough regularly through the process.

The router logs clearly show tons of Post RS errors and more T3 timeouts than I would say are acceptable. Every time I see my work VPN drop there is a T3 timeout that corresponds with it.

Clearly there is something wrong with the connection as I have had the modem replaced but it seems that no-one can actually see this despite there being clear evidence in the modem logs.

I have never seen my Virgin connection experience such issues previously and it's always been rock solid hence the reason I'm still a customer but to be frank, if the internet starts to become flaky and unstable then I really have to investigate other options.

Cheers
0 Kudos
Reply
  • 1.25K
  • 43
  • 93
Forum Team (Retired) John_GS
Forum Team (Retired)
236 Views
Message 35 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

Hi arthurhanlon,

 

Thanks for coming back to us.

 

My apologies again for the issues you're having. It's possible that from the logs sent an engineer maybe needed to fix the issues you've got.

 

I'll pop you a quick PM so I can get some details, 

 

Kind regards,

John_GS
Forum Team

Need a helpful hand to show you how to make a payment? Check out our guide - "How to pay my Virgin Media bill"

0 Kudos
Reply
  • 24
  • 0
  • 6
arthurhanlon
On our wavelength
227 Views
Message 36 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

An engineer has already been out and replaced the modem. He tested the line for all of 5 minutes which is never going to be enough time to get and idea of the issues.

I have sent details over in PM but I don;t see what sending another engineer out is going to do if the first one could find nothing wrong?
0 Kudos
Reply
  • 591
  • 10
  • 38
Forum Team (Retired) Ben_N
Forum Team (Retired)
220 Views
Message 37 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

Hi arthurhanlon,

 

I can see we have responded on your other post. 

 

Thanks

Ben_N 

0 Kudos
Reply
  • 24
  • 0
  • 6
arthurhanlon
On our wavelength
183 Views
Message 38 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

Hi John,

I have reached my limit for private messages apparently?

The engineer attended as scheduled and again, as always was very helpful but did only test the line for a few minutes and couldn't see any sign of PostRS errors. It just so happened that the modem power cycled whilst he was there and on looking at the status page (192.168.100.1) there were signs of Post errors on 2 channels.

I look today and note below. I have never seen Post errors on every channel since the problems started.

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

12990000001.540256 qam21
2139000000140256 qam1
31470000000.540256 qam2
4155000000140256 qam3
51630000001.240256 qam4
61710000001.540256 qam5
71790000001.740256 qam6
81870000001.740256 qam7
91950000001.740256 qam8
102030000001.740256 qam9
112110000001.540256 qam10
122190000001.740256 qam11
132270000001.540256 qam12
142350000001.540256 qam13
152430000001.440256 qam14
162510000001.440256 qam15
17259000000140256 qam16
18267000000140256 qam17
192750000001.240256 qam18
202830000001.440256 qam19
212910000001.540256 qam20
223070000001.240256 qam22
23315000000140256 qam23
24323000000140256 qam24



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked40.36765201
2Locked40.97345660
3Locked40.97707192
4Locked40.36157295
5Locked40.32377036
6Locked40.97328502
7Locked40.97326037
8Locked40.98595905
9Locked40.97816095
10Locked40.36745758
11Locked40.96355751
12Locked40.991825830
13Locked40.36305196
14Locked40.31657106
15Locked40.92297017
16Locked40.95366293
17Locked40.96296810
18Locked40.96426793
19Locked40.96926697
20Locked40.96776528
21Locked40.96366118
22Locked40.96545178
23Locked40.36764054
24Locked40.96025252

 

Refresh data
Network Log
Time Priority Description
27/02/2019 05:32:31 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:28:27 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:28:32 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:31:9 critical Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:36:59 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:37:0 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:37:0 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:37:0 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:37:0 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:37:5 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:43:11 critical Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:1 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:2 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:2 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:7 Warning! Lost MDD Timeout;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:36 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:36 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:37 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 10:49:40 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
27/02/2019 12:08:29 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

There are clearly still issues however he did check the "pit" and said that up to that point everything looked good and mentioned he wanted to come back and check the cabling up to the house. Apparently it's also being escalated to the networks team?

0 Kudos
Reply
  • 591
  • 10
  • 38
Forum Team (Retired) Ben_N
Forum Team (Retired)
166 Views
Message 39 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

Hi arthurhanlon,

 

Sorry to see these issues re-occurred after the engineer visit.

 

How are things looking at the moment?

 

Thanks

Ben_N

0 Kudos
Reply
  • 24
  • 0
  • 6
arthurhanlon
On our wavelength
159 Views
Message 40 of 45
Flag for a moderator

Re: Yet another poor speed problem

There seemed to be some cut cable ends around the splitter box on the outside of my house last night so suspect the engineer was back at some point to look over the cabling and has spotted some things that needed fixing? Things seem to still be the same but in order to get a better idea I'd like to power cycle the modem again to see if that helps.

I can still see T3 timeouts occurring and there has been an increase in Post errors on some of the channels resulting in the same behavior i.e. buffering and laggy webpages with VPN dropouts etc. Will keep you posted.

Thanks

0 Kudos
Reply