Menu
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
Lex789
Joining in
342 Views
Message 1 of 14
Flag for a moderator

Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

Lately I have noticed that my internet has been a little slow with latency and lag. I’m signed up to the fibre optic 200Mbps broadband plan and usually get around 12Mbps of speed. Whilst I appreciate the speed fluctuates during specific times due to the contention ratio, it appears my broadband speed is generally around 6Mbps (often slower) UNLESS I reboot the router. Which doesn’t actually hold the 100Mbps speed for very long. QUESTION - Do I really have to reboot the router EVERY single day? - Does it sound like a problem with my router? - The virgin media team are literally useless and filled me with all sorts of pointless lame excuses, obstacles in the way, blah blah blah. Has anyone had a similar problem they are willing to share? Yours, a VERY frustrated 7 months pregnant Alexis Smiley Wink
0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
Lex789
Joining in
340 Views
Message 2 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

Correction, I usually get around 120Mbps of speed
0 Kudos
Reply
  • 2.55K
  • 127
  • 340
jpeg1
Trouble shooter
331 Views
Message 3 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

You should not have to reboot your router - ever. 

Am I right in thinking you are using a WiFi connection to the Hub? If so, check your broadband feed from Virgin by connecting a device to the Hub and check the speed.

If this is a WiFi problem there are number of things you can do to improve it. You'll find lots of support posts around this forum.

 

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
Lex789
Joining in
323 Views
Message 4 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

Great advice, i’ll Try thank you!
0 Kudos
Reply
  • 2.55K
  • 127
  • 340
jpeg1
Trouble shooter
307 Views
Message 5 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

0 Kudos
Reply
  • 3.69K
  • 240
  • 609
Roger_Gooner
Community elder
278 Views
Message 6 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

Can you post some stats. Go to 192.168.0.1 (router mode) or 192.168.100.1 (modem mode), do not log in, click on the link "Check Router Status".
Copy and paste the Downstream, Upstream and Network Logs. Mask any public IP address.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
  • 8
  • 0
  • 0
Lex789
Joining in
255 Views
Message 7 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

For some reason Roger I can't attached excel files and the screen shots won't cover the whole config. Any ideas how to add excel sheet on here???

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 8
  • 0
  • 0
Lex789
Joining in
248 Views
Message 8 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

 

2019-05-24_10-00-35.png2019-05-24_10-00-14.png


@Lex789 wrote:

For some reason Roger I can't attached excel files and the screen shots won't cover the whole config. Any ideas how to add excel sheet on here???


 

0 Kudos
Reply
  • 3.69K
  • 240
  • 609
Roger_Gooner
Community elder
231 Views
Message 9 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

Nothing at all in the stats to indicate a problem. Can you posts your logs.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply
  • 2.55K
  • 127
  • 340
jpeg1
Trouble shooter
220 Views
Message 10 of 14
Flag for a moderator

Re: Why do I have to reboot my router everyday to bump the speed up to 100Mbps??

This seems to confirm that there is nothing wrong with the VM feed, which you can prove by testing with a wired connection. It's a WiFi issue. 

0 Kudos
Reply