Menu
Reply
  • 28
  • 0
  • 1
steve-o
Tuning in
165 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Speed issues over the last week

Hi,

Performance - speedtests and perception in general use - seems to be all over the place on VIVID350 over the past week or so.  Company VPN was doing 10MB/s download last week, now 150KB/s.

Power levels below.

  Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

12990000004.138256 qam21
21870000003.438256 qam7
31950000003.240256 qam8
42030000003.240256 qam9
52110000003.238256 qam10
62190000003.240256 qam11
72270000002.738256 qam12
82350000002.238256 qam13
92430000001.540256 qam14
102510000002.538256 qam15
112590000003.238256 qam16
122670000003.740256 qam17
132750000003.740256 qam18
142830000003.740256 qam19
152910000003.740256 qam20
163070000004.540256 qam22
173150000004.540256 qam23
183230000004.540256 qam24
193790000002.940256 qam25
20387000000340256 qam26
213950000003.538256 qam27
224030000003.940256 qam28
234110000004.138256 qam29
244190000003.940256 qam30



Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.9497037513
2Locked38.9340624646
3Locked40.9151125580
4Locked40.3152831380
5Locked38.9273234833
6Locked40.9903640493
7Locked38.9769237162
8Locked38.6711436700
9Locked40.31011731346
10Locked38.9954930655
11Locked38.9918336801
12Locked40.3661441026
13Locked40.3562237181
14Locked40.9561937255
15Locked40.3590229982
16Locked40.3153535305
17Locked40.3461637199
18Locked40.3661548524
19Locked40.3472141799
20Locked40.3284931266
21Locked38.9316928418
22Locked40.3630238329
23Locked38.9426639197
24Locked40.3370140301

 

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1394000004.775512064 qam4
2603000004.95512064 qam1
3537000004.9512064 qam2
4462000004.825512064 qam3



Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1ATDMA0000
2ATDMA0000
3ATDMA0000
4ATDMA0000

 

0 Kudos
Reply
  • 3.7K
  • 441
  • 1.18K
Superuser
Superuser
156 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Speed issues over the last week

Power levels look OK. The Post RS errors on the downstream channels seem high, might be historical if the VM hub hasn't been restarted for a long time.  Has it been restarted recently?  If not restart it and see if the Post RS errors start growing again.

Posting the network log would also be helpful.

______________________
Scott

Disclaimer - I don't work for Virgin Media. I'm just another VM user trying to help out.
My setup: V6 TV box, Vivid 200 Optical fibre with Hub 3 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

0 Kudos
Reply
  • 28
  • 0
  • 1
steve-o
Tuning in
141 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Speed issues over the last week

Hi, 

The hub has been restarted several times today. I restarted it again about half an hour ago and the post RS errors are showing zero now.  Perhaps the counters didn’t reset earlier?

There are some sync timing synchronisation failure, lost MDD timeout, RCS partial service, and no ranging response T3 timeout messages in the log dated earlier today, but nothing since the last reboot.

 

 

  • 3.7K
  • 441
  • 1.18K
Superuser
Superuser
136 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Speed issues over the last week

Wait a couple of hours then post the downstream figures and network log.

______________________
Scott

0 Kudos
Reply