Menu
Reply
  • 19
  • 1
  • 2
joffonon
On our wavelength
135 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Speed and other issues since upgrade to Vivid 300

Starting a thread here as I was advised in this thread yesterday that I appear to have noise on downstream channel 13.

I upgraded from my rock-solid Vivid 200 recently (SH2ac) to Vivid 300 (SH3). My old SH2ac was in modem mode, with my Asus RT-N66U as router. Although all seemed fine in router mode (way over 300 meg when it was tested during the day on installation), performance hasn't been so good in modem mode - generally 20 meg or so.

My post yesterday in the thread linked above shows the apparent noise on DS channel 13 when testing at http://192.168.100.1/walk?oids=1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4 - below is the same test run just now after it's been in modem mode for just a little over 24 hours:

{
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.3":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.48":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.49":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.50":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.51":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.52":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.53":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.54":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.55":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.56":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.57":"0",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.58":"3",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.59":"127516694",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.60":"20",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.61":"113",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.62":"120",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.63":"104",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.64":"1",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.65":"60",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.66":"8",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.67":"14",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.68":"111",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.69":"102",
"1.3.6.1.2.1.10.127.1.1.4.1.4.70":"136",
"1":"Finish"
}

Below are my power levels and network log:

 

Downstream bonded channels

1 299000000 1.9 38.6 256 qam 21 
2 323000000 1.7 38.9 256 qam 24 
3 315000000 1.9 38.9 256 qam 23 
4 307000000 1.2 38.6 256 qam 22 
5 291000000 1.4 38.6 256 qam 20 
6 283000000 0 38.9 256 qam 19 
7 275000000 0 38.6 256 qam 18 
8 267000000 0 38.9 256 qam 17 
9 259000000 0 38.9 256 qam 16 
10 251000000 0.7 38.9 256 qam 15 
11 243000000 0.5 38.9 256 qam 14 
12 235000000 0.7 38.9 256 qam 13 
13 227000000 1 29.3 256 qam 12 
14 219000000 2 38.6 256 qam 11 
15 211000000 1.9 38.9 256 qam 10 
16 203000000 2.2 38.9 256 qam 9 
17 195000000 1.9 38.9 256 qam 8 
18 187000000 1.4 40.3 256 qam 7 
19 179000000 1.4 38.9 256 qam 6 
20 171000000 1.2 38.9 256 qam 5 
21 163000000 2.7 38.9 256 qam 4 
22 155000000 3 38.9 256 qam 3 
23 147000000 3 38.9 256 qam 2 
24 139000000 3.2 40.3 256 qam 1 
Upstream bonded channels

42 31000000 ATDMA 44.8 64 qam 6400000 5120 
41 37600000 ATDMA 44.8 64 qam 6400000 5120 
Network Log

2017-12-07 17:33:20.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:33:26.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:37:22.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:37:25.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:39:23.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:39:25.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:40:27.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:40:31.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:49:50.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:49:53.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:50:51.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:50:52.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:51:10.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:51:10.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:51:25.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:51:26.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:53:29.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:53:30.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:55:21.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 
2017-12-07 17:55:21.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 

 

Grateful for any help received!

0 Kudos
Reply
  • 7.81K
  • 205
  • 487
Forum Team
Forum Team
194 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Speed and other issues since upgrade to Vivid 300

Sorry to hear this joffonon,

 

I've responded to your separate thread regarding this.

 

Speak soon,

 

Nat_J


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 19
  • 1
  • 2
joffonon
On our wavelength
97 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Speed and other issues since upgrade to Vivid 300

Thanks Nat, I've posted a reply in that thread (not actually my thread, but happy to reply wherever suits!).Smiley Happy

0 Kudos
Reply
  • 19
  • 1
  • 2
joffonon
On our wavelength
74 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Speed and other issues since upgrade to Vivid 300

Nat, could you or someone in the Forum Team respond to that post please? It's been nearly 2 weeks since I posted and a week since any response; SNR on channel 13 down to 24.1 today and speed suffering as a result - noticeable buffering in streaming (Netflix).

0 Kudos
Reply
  • 8.77K
  • 219
  • 507
Forum Team
Forum Team
46 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Speed and other issues since upgrade to Vivid 300

Hi joffonon, 

 

Thank you for getting back in touch, I ma sorry it took a little while for us to get back to you. 

 

I have taken a look and can see you spoke to our colleagues over the phone. Did you manage to get everything sorted out? 

 

I can see a little bit of an issue with FECS (noise on the line) on the general connection and have raised this to networks to investigate further. 

 

Keep us posted. 

 

Emma

 


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply