Menu
Reply
  • 1
  • 0
  • 0
swrae3672
Joining in
417 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

Slow internet speed

I have vivid 200 but after speed test only getting about speed of 110mbps this has been happening now for about a month now but used to get about 218mbps on a wired connection the problem is983F6BD8-1899-4D77-8596-F4835E650127.jpeg

 

A98B62CD-81D9-461D-9975-B758A6D0BDB3.jpeg

 

D0C9334F-2DE2-4ABA-B620-70D5CB2C1CF1.png

 

0F0CF71F-05DB-4553-AA86-151C03C52C28.png

 

3D66363E-BD63-4642-A80A-2BBF337B9EA4.png

 

0C0701AC-CBEE-491B-874E-A24310B88AF7.png

 

13C17FEE-0E7F-4367-8EAE-9B8395D311B9.png

 

5B716D3B-3EBE-4804-907E-FA6463F22D61.png

 

491E12F3-AA8A-46AE-98DC-0D86AE4171FD.png

 

5364BBD9-DC8C-4F26-A3AB-503E4AE3D92E.pngHere is the hub3 results above

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 32
  • 4
  • 4
Forum Team
Forum Team
356 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow internet speed

Hi, there.

 

Welcome to our Community Page Forum.

 

Thanks for getting in contact, pleased to hear you're getting over 200mb when set up wired. A lot of factors can impact a wireless connection. The tips here virg.in/wifitips will help trouble shoot a wireless connection and try and improve on the connection you're having.

 

 

Let us know how it goes, so we can assist  you further.

 

 

 

^Geraldine_C

 

 

0 Kudos
Reply
  • 4.62K
  • 312
  • 772
Roger_Gooner
Superstar
330 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow internet speed

Please read the OP's post, he said he used to get about 218mbps on a wired connection.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
  • 2.78K
  • 140
  • 405
jpeg1
Trouble shooter
306 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Slow internet speed

This is disgraceful. 

The OP's figures show that there is heavy noise on some of the download channels. 

The previous forum staff would have noted this and advised accordingly. That sort of help seems to be no longer available.

OP I suggest that you call customer services, describe the fault and request an engineer visit. 

0 Kudos
Reply
  • 761
  • 34
  • 68
Forum Team
Forum Team
264 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow internet speed

Hi swrae3672, 

 

I am really sorry to see you're experiencing issues with your speeds and apologies for any confusion with our previous post. 

 

I would love to see what we can do to help you if you haven't been able to get this resolved. Can you please confirm the following:- 

 

Have you rebooted your equipment and checked the cables are attached securely? 

Have you tested each Ethernet port on your hub? 

What speeds do you get if you disconnect all your devices and do a speed test on wired device? 

 

Look forward to hearing from you, 

 

 

Hetty_R
0 Kudos
Reply
  • 13.12K
  • 1K
  • 3.05K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
237 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: Slow internet speed


@Hetty_R wrote:

Hi swrae3672, 

I am really sorry to see you're experiencing issues with your speeds and apologies for any confusion with our previous post. 

I would love to see what we can do to help you if you haven't been able to get this resolved. Can you please confirm the following:- 

Have you rebooted your equipment and checked the cables are attached securely? 

Have you tested each Ethernet port on your hub? 

What speeds do you get if you disconnect all your devices and do a speed test on wired device? 

Look forward to hearing from you, 

 


good questions but how do they address the problem - how will testing each port help - the OP has stated the tests are wired and that he previously got 218

the clue [to me] is in the figures posted - there are high post rs errors on a few channels - that imo indicates noise - doing what you ask will neither prove or disprove that - rebooting the hub will zero the figures which is worth while - the OP will then be able to post new figures in 24 hours or so to confirm or not that the post rs figures are rising

i guess its worth resetting the hub - never does any harm 

____________________

Tony
0 Kudos
Reply