Menu
Reply
Lasvegaslad
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
335 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Serious speed problems

I'm paying for 100mbps but getting less than 30mbps and as little as 3. I've been testing for days at different times and have even upgraded from a hub 2 to hub 3 in the hope it would solve the problem but it hasn't. Hope I'm giving the correct information below to get the right help. I've been on the phone for an hour and a half waiting to speak to someone this evening but had to hang up in the end. Here's the info from my logs - thanks in advance!

Network Log

Time Priority Description

08/12/2020 22:15:56 notice LAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

08/12/2020 20:37:36 notice DHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-bbt057-b.cm modified;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

08/12/2020 20:37:36 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

08/12/2020 19:26:53 notice DHCP Renew - lease parameters tftp file-cmreg-vmdg505-bbt057-b.cm modified;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

08/12/2020 19:26:53 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

08/12/2020 19:10:19 notice LAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

08/12/2020 19:07:41 Warning! LAN login FAILED : Incorrect Username / Password / ConnectionType;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

08/12/2020 18:58:13 notice SW download Successful - Via Config file

08/12/2020 18:56:18 notice SW Download INIT - Via Config file

01/01/1970 00:02:27 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

02/12/2020 15:41:11 notice Unit has been restored to factory defaults from a software issued command;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

02/12/2020 14:25:48 notice SW download Successful - Via Config file

02/12/2020 14:20:15 notice SW Download INIT - Via Config file

01/01/1970 00:01:33 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

01/01/1970 00:11:19 notice Unit has been restored to factory defaults from a software issued command;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

01/01/1970 00:10:56 notice LAN login Success;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

01/01/1970 00:01:31 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

15/11/2020 02:44:29 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

11/11/2020 09:16:42 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

10/11/2020 20:02:39 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Upstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

1 32599974 41.3 5120 64 qam 5

2 39400000 42.3 1280 64 qam 4

3 46200002 42.8 5120 64 qam 3

4 53699988 44.3 5120 64 qam 2

 

 

Upstream bonded channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1 ATDMA 0 0 0 0

2 ATDMA 0 0 0 0

3 ATDMA 0 0 0 0

4 ATDMA 0 0 0 0

 

Downstream bonded channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

1 419000000 9.9 40 256 qam 32

2 203000000 10.5 40 256 qam 9

3 211000000 10.5 40 256 qam 10

4 219000000 10.5 40 256 qam 11

5 227000000 10.5 40 256 qam 12

6 235000000 10.4 40 256 qam 13

7 243000000 10.3 40 256 qam 14

8 251000000 10.1 40 256 qam 15

9 259000000 10.1 40 256 qam 16

10 267000000 10.1 40 256 qam 17

11 275000000 9.9 40 256 qam 18

12 283000000 9.8 40 256 qam 19

13 291000000 9.5 40 256 qam 20

14 299000000 9.5 40 256 qam 21

15 307000000 9.6 40 256 qam 22

16 315000000 9.9 40 256 qam 23

17 323000000 10 40 256 qam 24

18 363000000 10 40 256 qam 25

19 371000000 10 40 256 qam 26

20 379000000 9.9 40 256 qam 27

21 387000000 9.8 40 256 qam 28

22 395000000 9.8 40 256 qam 29

23 403000000 10 40 256 qam 30

24 411000000 10 40 256 qam 31

 

 

Downstream bonded channels

Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1 Locked 40.3 85 0

2 Locked 40.3 7 0

3 Locked 40.3 7 0

4 Locked 40.3 14 0

5 Locked 40.3 11 0

6 Locked 40.3 15 0

7 Locked 40.3 11 0

8 Locked 40.9 9 0

9 Locked 40.3 13 0

10 Locked 40.9 11 0

11 Locked 40.9 21 0

12 Locked 40.3 25 0

13 Locked 40.3 41 0

14 Locked 40.3 36 0

15 Locked 40.3 47 0

16 Locked 40.3 38 0

17 Locked 40.3 48 0

18 Locked 40.9 33 0

19 Locked 40.9 35 0

20 Locked 40.9 53 0

21 Locked 40.9 47 0

22 Locked 40.9 51 0

23 Locked 40.9 59 0

24 Locked 40.9 83 0

 

 

 

0 Kudos
Reply
jpeg1
  • 5.45K
  • 284
  • 898
Superstar
327 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator

Re: Serious speed problems

Your downstream signal levels are a little high, but I doubt if that is causing the problem.

What device/s are you using to measure the speed, and how are they connected to the Hub?   If by WiFi, do a speed check with a wired connection.

0 Kudos
Reply
Lasvegaslad
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
316 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Serious speed problems

Hi Jpeg1

I've used 3 different mobiles and most recently been using the speedtest.net app which virgin recommends. On that I think I was getting about 3 or 4mbps. I don't have a wired device, or an ethernet cable to test with, although the WiFi signal seems to be really good. Clearly you're the expert, bit it seems to me that it's an issue with the service to my hub as I've tried both a Hub 2 and a hub 3 now and had almost identical test speeds with both

Thanks

Joe

 

 

 

0 Kudos
Reply
jpeg1
  • 5.45K
  • 284
  • 898
Superstar
314 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Serious speed problems

The bad news is that the promised speed is only guaranteed for wired devices. WiFi speeds can be very variable depending on a number of factors in your property.

Can yto borrow a wired device?  That's the only way to check if your broadband signal is working correctly.

0 Kudos
Reply
Lasvegaslad
  • 3
  • 0
  • 0
Joining in
310 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Serious speed problems

Right, got you! I'll see if I can try that. I could get onboard with that as an excuse from Virgin if I was regularly getting 40 to 80mbps, but the majority of the time I'm getting between 4 and 8 and paying £40 a month for the privilege. I'll try and come up with a way to test an ethernet connected device and regardless of results, will try and post progress on here. Thanks for your time

0 Kudos
Reply