Menu
Reply
kpaterson
  • 10
  • 0
  • 0
Tuning in
455 Views
Message 1 of 13
Flag for a moderator

Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Hi,

I recently moved from virgin 350 to 1 gig and I am having serious Wi-Fi speed issues since moving over. I was wondering if anyone has experienced any issues with 1gb / Unifi or if anyone could give me some advice as to what could solve this.

My problems are

  1. Occasional drops for 30 secs, hardwire drops too.

  2. WIFI speeds inconsistent. Can hit High 600mb post restart, but then drops to below 100mb

  3. Overall speed drops requiring full restart of all hardware (modem hub 4 too)

Current Setup

  • Virgin Hub 4 - Modem mode

  • Unifi USG 3P

  • Unifi Gig POE Switch

  • 7 x Unifi AC pro APS

Able to obtain full 1gb on hardwire occasionally but Wi-Fi is continually inconsistent and often sits below 100mb.

  • Wi-Fi is set to two separate networks with the 2.4ghz capped at 100mb, 5ghz uncapped.

  • IDS/IPS disabled with hardware offloading on

  • DPI disabled

  • Smart queues disabled

Prior to moving to 1gb I had limited issues with 350 / hub 3. The bandwidth dropped by 10-15% but I put that primarily down to people working from home in my area. Overall experience was much more stable with higher Wi-Fi speeds.

Any advice is greatly appreciated

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 6.2K
  • 1.1K
  • 2.63K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
443 Views
Message 2 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Possibly a mistake to upgrade speed if there were any unresolved issues on 350, but perhaps too late to reconsider that, so looking for what we can help you with, do you want to post the Hub's status data for Downstream, Upstream, Network log (as text, not images), and also setup a BQM to check line quality?.  

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Robert_P
  • 2.57K
  • 129
  • 218
Forum Team
Forum Team
332 Views
Message 3 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Hello kpaterson

 

Sorry to hear of the broadband issues with your Hub 4, we appreciate you taking the time to raise this via the forums.

 

We've tried to look into your connection and equipment but as it is in Modem Mode we aren't currently able to explore this further. If you could take it our of Modem Mode well be able to have a closer look into this.

 

If you could let us know here when this has been done please?

 

Rob

0 Kudos
Reply
kpaterson
  • 10
  • 0
  • 0
Tuning in
115 Views
Message 4 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Hi Robert. 

 

I have tried all matters of config to try get 1gb to stay constant. The router currently is in router mode. The account is not in my name are you able to call me? 

0 Kudos
Reply
Gareth_L
  • 6.18K
  • 379
  • 675
Forum Team
Forum Team
109 Views
Message 5 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Hello kpaterson

Sorry to hear about this 
I am more than happy to take a look at this for you 
I will need to send you a private message to pass security 
If you can check the purple envelope top right of your screen that would be great 
Regards     
Gareth_L
 

0 Kudos
Reply
Gareth_L
  • 6.18K
  • 379
  • 675
Forum Team
Forum Team
106 Views
Message 6 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Thanks for those details kpaterson

I have had a look at a few things from here 

We do have an outage in the area, which will be fixed as soon as possible 

I have noted this on your accounts and added your mobile number this for updates 

Gareth_L

0 Kudos
Reply
kpaterson
  • 10
  • 0
  • 0
Tuning in
91 Views
Message 7 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Hi Gareth,

 

I have been having issues for nearly two months - when will this be fixed? 

 

0 Kudos
Reply
Gareth_L
  • 6.18K
  • 379
  • 675
Forum Team
Forum Team
85 Views
Message 8 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

Sorry you are not happy about this kpaterson

We we will have this fixed asap 

Gareth_L

0 Kudos
Reply
kpaterson
  • 10
  • 0
  • 0
Tuning in
75 Views
Message 9 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

kpaterson_0-1620119666978.png

 

 

I am just getting the logs now 

0 Kudos
Reply
kpaterson
  • 10
  • 0
  • 0
Tuning in
68 Views
Message 10 of 13
Flag for a moderator

Re: Hub 4 / Unifi 1gb performance issues

kpaterson_0-1620120451036.png

 

Will grab logs now 

 

 

0 Kudos
Reply