Menu
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
dominohayward
Joining in
85 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Bromley - sudden drop in performance

Hi all,

Since yesterday evening I've noticed a rather severe drop in speed, from around 150-180Mbps to between 30-50. Upload seems to be affected similarly.

Channel acquisition seems normal, though there seems to be a number of pre and post rs errors.

I've restarted the equipment, reseated all cables, run the online check and even reset the router to factory (the backup config option appears to have gone, so thanks for making that much harder).

Nothing appears to be noted as a current issue, is anyone else affected? Is there anything else I can try?

Thanks,

Mike

0 Kudos
Reply
  • 13.71K
  • 399
  • 1.58K
Forum Team
Forum Team
62 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Bromley - sudden drop in performance

Hi Mike,

Thanks for getting in touch with us though apologies for the speed issue.
I have checked our data, dating from the 12th up to today. I can find no problem with noise, which was my first thought, and no other related network issues reported. Tests of your connection show that power levels etc are fine so no obvious problem with your Hub. 
Thank you for trying a number of things your side though it's a shame it hasn't helped. If the speed is still a concern would you do me a favour please and disconnect all devices from the Hub bar one. Ensure that nothing is connected via wireless and connect the one device via Ethernet cable.

Now run a speed test via speedtest.net and post the results on here (masking any personal info first). If the speed is fine please disconnect that device and connect another in it's place.

I'll await your update on here and see if we can help further if needed Smiley Happy


Jen
Forum Team



0 Kudos
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
dominohayward
Joining in
55 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Bromley - sudden drop in performance

Hi Jen,

about 18 hours after posting this the service returned to normal. Which is great, but I'm still at a loss to the cause. AFAIK nothing had changed with regard to the cable run, so I'm gonna blame Squirrels addicted to netflix breaking into the comms box and stealing all my bandwidth.

 

Damn squirrels.

0 Kudos
Reply
  • 13.71K
  • 399
  • 1.58K
Forum Team
Forum Team
50 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Bromley - sudden drop in performance

Hehe, well if the squirrel looked like the one in the pic below I shall have a strong word with him (he visits my garden cafeteria for lunch).

 

Glad everything's working for you now though. As I've said I was unable to find any issues on the network for the day prior to you posting but if the problem recurs do please post an update and we'll take another look for you.

All the best Smiley Happy


Jen
Forum Team



0 Kudos
Reply