Menu
Reply
Anonymous
Not applicable
1,205 Views
Message 1 of 87
Flag for a moderator

Upstream noise again...

Hi seems like my upstream noise issue is back again.. after upgrading to 500 package.. as you can see at 3am and just before 12am on the 3es of April..

Router status:

3.0 Downstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

122267500004.90000240.366287QAM25612
102107500004.90000240.366287QAM25610
112187500004.90000240.366287QAM25611
132347500005.19999738.983261QAM25613
142427500005.50000040.366287QAM25614
152507500005.59999840.366287QAM25615
162587500005.50000040.366287QAM25616
172667500005.50000040.366287QAM25617
182747500005.50000040.366287QAM25618
192827500005.59999840.366287QAM25619
202907500005.69999740.366287QAM25620
212987500005.80000340.946209QAM25621
223067500005.50000040.946209QAM25622
233147500005.30000340.946209QAM25623
243227500005.30000340.946209QAM25624
253307500005.30000340.366287QAM25625
263707500005.40000238.983261QAM25626
273787500005.69999738.983261QAM25627
283867500006.09999838.983261QAM25628
293947500006.30000338.983261QAM25629
304027500006.30000340.366287QAM25630
314107500006.40000240.946209QAM25631
334187500006.40000240.946209QAM25633
344267500006.59999840.366287QAM25634
354347500006.69999740.366287QAM25635
364427500006.80000340.366287QAM25636
374507500007.00000040.366287QAM25637
384587500007.00000040.946209QAM25638
394667500007.00000040.366287QAM25639
404747500007.50000040.946209QAM25640
414827500007.59999840.946209QAM25641


3.0 Downstream channels

Channel Lock Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

12Locked40.36628750
10Locked40.36628750
11Locked40.36628780
13Locked38.98326150
14Locked40.36628740
15Locked40.36628710
16Locked40.36628740
17Locked40.36628740
18Locked40.36628740
19Locked40.36628760
20Locked40.36628720
21Locked40.94620940
22Locked40.94620920
23Locked40.94620930
24Locked40.94620910
25Locked40.36628730
26Locked38.98326140
27Locked38.98326130
28Locked38.98326130
29Locked38.98326100
30Locked40.36628730
31Locked40.94620910
33Locked40.94620910
34Locked40.36628710
35Locked40.36628710
36Locked40.36628710
37Locked40.36628700
38Locked40.94620910
39Locked40.36628710
40Locked40.94620900
41Locked40.94620900



3.1 Downstream channelsChannel Channel Width (MHz) FFT Type Number of Active Subcarriers Modulation (Active Profile) First Active Subcarrier (Hz)
32964K1880QAM4096759

3.1 Downstream channelsChannel ID Lock Status RxMER Data (dB) PLC Power (dBmV) Correcteds (Active Profile) Uncorrectables (Active Profile)
32Locked439.92711682640
0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
1,204 Views
Message 2 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Upstream:

3.0 Upstream channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
14620000040.0205995120 KSym/sec32QAM9
23940000040.0205995120 KSym/sec32QAM10
35370000039.7705995120 KSym/sec32QAM8
46030000040.0205995120 KSym/sec32QAM7

3.0 Upstream channelsChannel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1US_TYPE_STDMA0020
2US_TYPE_STDMA0020
3US_TYPE_STDMA0000
4US_TYPE_STDMA0000

 

All 4 channels going to 32 then back to 64 again..

0 Kudos
Reply
Alex_RM
  • 5.94K
  • 318
  • 447
Forum Team
Forum Team
1,104 Views
Message 3 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Hi StormW4tch3r,

 

Thanks for posting and sorry to hear you've had a couple of issue with your upstream again.

 

I've been able to locate your account using your forum details and can see you currently have your hub in modem mode at the moment, and it's not been rebooted for a few weeks.

 

Are you able to reboot first for me, to see if this helps at all?

 

If not, can you pop it back into router mode for us to continue checks 🙂

 

Alex_Rm

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
1,094 Views
Message 4 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Hi Alex_RM

I've restarted the Hub, but staying in modem mode, as we have a few people that game and nats will cause issues.

Thanks

0 Kudos
Reply
Serena_C
  • 2.19K
  • 91
  • 226
Forum Team
Forum Team
1,077 Views
Message 5 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Hi @Anonymous

 

I've taken a look and your Hub is fine. Upstream and downstream power levels are good and there are no timeouts. If you would like us to look in to the issue further then you will need to disconnect your 3rd party router, put your hub into router mode and reboot. Then come back to us to see if the issue persists, hope this helps 🙂

 

Serena

Anonymous
Not applicable
1,041 Views
Message 6 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Well its back again 🤫 Upstream noise is changing all the time T3 are slowly going up...

 

3.0 Upstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

12580000040.2705995120 KSym/sec16QAM12
24620000040.0205995120 KSym/sec16QAM9
33940000040.0205995120 KSym/sec16QAM10
43260000040.2705995120 KSym/sec16QAM11



3.0 Upstream channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1US_TYPE_STDMA0020
2US_TYPE_STDMA0010
3US_TYPE_STDMA0060
4US_TYPE_STDMA0030
0 Kudos
Reply
Zoie_P
  • 4.2K
  • 179
  • 333
Forum Team
Forum Team
1,006 Views
Message 7 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Hi StromW4tch3r,

Thanks for your post and I am sorry to hear this, I have checked dan can see your hub has not been rebooted for over 26 days can you reboot to see if this helps?

Zoie

Zoie
0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
903 Views
Message 8 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Once again upstream issues..

 

3.0 Upstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

12580000041.5205995120 KSym/sec16QAM12
24620000041.5205995120 KSym/sec16QAM9
33940000041.2705995120 KSym/sec32QAM10
43260000041.5205995120 KSym/sec64QAM11



3.0 Upstream channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1US_TYPE_STDMA0010
2US_TYPE_STDMA0020
3US_TYPE_STDMA0010
4US_TYPE_STDMA0010

 

+ Also rebooted hub

0 Kudos
Reply
jka94036
  • 270
  • 2
  • 15
Up to speed
889 Views
Message 9 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Hi, I am no expert but your upstream channels should be 64 QAM across the board ?

0 Kudos
Reply
Anonymous
Not applicable
874 Views
Message 10 of 87
Flag for a moderator

Re: Upstream noise again...

Yes it should, but as you seen in post they drop

0 Kudos
Reply