Menu
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Jep_uk
Tuning in
742 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

Super Hub 3 red LED On

Hi, 

My hub 3 base led light is suddenly showing as red (not magenta like it should), which I believe means over heating. The hub is in the same position its been for months in the open with no previous issues and only feels marginally warm on the top. 

I have done a reset (held reset button for 30s as noted in a previous post here) and that hasn't cured it. 

However when it is in router mode, the led is white. As soon as I put it back into modem mode, it goes red (not magenta). 

Is my hub faulty? It was only changed last year as my white hub 3 was having issues with disconnects. Internet still seems to be ok thankfully. 

Ta

0 Kudos
Reply
  • 10.44K
  • 660
  • 1.39K
jb66
Alessandro Volta
727 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

Its probably a LED malfunction if its not red in router mode also.

0 Kudos
Reply
  • 6.23K
  • 481
  • 1.03K
Tudor
Hero
718 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

If everything else is working ok I would not worry about the colour of the LED. 


Tudor
There are 10 types of people: those who understand binary and those who don't and F people out of 10 who do not understand hexadecimal c1a2a285948293859940d9a49385a2
0 Kudos
Reply
  • 1.69K
  • 82
  • 114
Forum Team
Forum Team
682 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

Hi Jep_uk

 

Thanks for your post!

 

Can you confirm if you're having any issues with your broadband service?

 

If this is the case I'm happy to take a closer look into this for you

 

David

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Jep_uk
Tuning in
666 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

Hi David, 

Everything appears to be ok regarding the connection. Not noticed any problems.

Thanks

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Jep_uk
Tuning in
661 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

And now the magenta light is back on, and haven't done anything to it. God knows whats going on with it. 

0 Kudos
Reply
  • 1.07K
  • 72
  • 92
Forum Team
Forum Team
640 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

Thanks for coming back to us Jep_uk.

 

How is your service at the moment, Is it working now?

 

If your router is still having issues, please describe, what is happening. I do want to advise you something from the information on Friday, if the issue isn't the same as then. 

 

Look forwarding to hearing your response 

 

Thanks

Steven_L

0 Kudos
Reply
  • 93
  • 1
  • 3
Geoff_UK
Dialled in
617 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

I've been with VM since September last year - my SH3 has only ever been in modem mode and I used to wonder why people described the LED colour as "magenta" - mine has only ever been "red" until a week or so ago and I noticed there was a distinct magenta hue to the colour.  It's back to "red" again now.

Another example of the fine piece of hardware that is the Super Hub 3 - lol

_________________________
SH3 (modem mode)
Ubiquiti EdgeRouter X
Ubiquiti AP AC-Lite (POE injector failed - returned for a refund - considering options.)
  • 11
  • 0
  • 0
Jep_uk
Tuning in
588 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: Super Hub 3 red LED On

Hi steven_l, 

Service remains ok (as far as can tell). Magenta light is still on. So so far so good. 

Cheers

0 Kudos
Reply