Menu
Reply
MysticalWizzard
  • 17
  • 1
  • 1
On our wavelength
298 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

Power Levels too High?

So ordered Ultimate Oomph and had both 360 boxes installed and the Hub 4 and all was perfect engineer said our levels where on the high side but after the install he checked and they’d levelled out with the equipment connected.

Fast forward a bit and ordered a third 360 box which got installed on the 26th and he said he needed to go to the cabinet and increase the signal… I told him I don’t think that’s right as the previous engineer even showed me they where relatively high previously. He continued to do so and now we’re having broadband issues where the connection keeps dropping and keep having to reboot the 360 boxes…. 

The downstream is sitting between 38-40db, but looking it seems the upstream is the problem. (Attached below) 

 

This engineer is the same engineer that I had to complain about after the install as he had me climbing ladders on my shed roof to feed a cable through my house as well as wrapping the cable around a gas pipe at the front of my house going to the drop cable/brown box. 

Overall happy with the services I’ve got, and the first engineer (Dan) was excellent but the second guy apart from what’s listed above has now caused issues with the whole install🤦‍♂️

 

3.0 Upstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

15370000051.0205995120 KSym/sec64QAM2
23940000050.2705995120 KSym/sec64QAM4
34620000050.2705995120 KSym/sec64QAM3
46030000052.2705995120 KSym/sec64QAM1
———————————————————-
Ultimate Oomph Customer Since 2021, Virgin TV 360 (x1 Main & x2 Mini), Gig1 (Hub 4) + Netflix add-on
0 Kudos
Reply
japitts
  • 13.31K
  • 1.82K
  • 2.95K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
249 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Re: Power Levels too High?

@MysticalWizzard 

I've moved your post to the broadband board on the basis of your "connection keep dropping" - two things to help progress this...

1: Let's get all your modem stats.. Goto to http://192.168.0.1 (or http://192.168.100.1 - if in modem mode) but don't log in. Click on "router status", and copy & paste the data from each of the tabs.

2: If you haven't already, please setup a Broadband Quality Monitor and post a link to your live graph. It monitors your connection 24/7 and provides excellent diagnosis of any underlyiing issues.

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
MysticalWizzard
  • 17
  • 1
  • 1
On our wavelength
239 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: Power Levels too High?

Hi, I did get a bit confused it being moved as it causing drop outs on my broadband and TV service, but that’s fine anyways. Here’s my stats. 

3.0 Downstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

253310000002.09999840.366287QAM25625
13235000000-0.20000138.983261QAM25613
14243000000-0.09999840.946209QAM25614
15251000000-0.50000038.983261QAM25615
16259000000-0.79999938.983261QAM25616
172670000000.00000040.946209QAM25617
182750000001.00000040.366287QAM25618
192830000001.29999940.946209QAM25619
202910000001.29999940.366287QAM25620
212990000001.29999940.366287QAM25621
223070000001.59999840.366287QAM25622
233150000001.70000140.366287QAM25623
243230000002.09999840.366287QAM25624
263710000000.90000238.983261QAM25626
273790000000.00000038.983261QAM25627
28387000000-0.59999840.366287QAM25628
29395000000-0.50000040.366287QAM25629
30403000000-0.50000038.983261QAM25630
31411000000-0.50000040.366287QAM25631
32419000000-0.29999940.366287QAM25632
33427000000-0.09999840.366287QAM25633
344350000000.09999840.366287QAM25634
354430000000.20000140.366287QAM25635
364510000000.20000140.366287QAM256

36

———————————————————-
Ultimate Oomph Customer Since 2021, Virgin TV 360 (x1 Main & x2 Mini), Gig1 (Hub 4) + Netflix add-on
0 Kudos
Reply
MysticalWizzard
  • 17
  • 1
  • 1
On our wavelength
238 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator

Re: Power Levels too High?

3.0 Downstream channels

Channel Lock Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

25Locked40.36628700
13Locked38.98326100
14Locked40.94620900
15Locked38.98326100
16Locked38.98326100
17Locked40.94620900
18Locked40.36628700
19Locked40.94620900
20Locked40.36628700
21Locked40.36628700
22Locked40.36628700
23Locked40.36628700
24Locked40.36628700
26Locked38.98326100
27Locked38.98326100
28Locked40.36628700
29Locked40.36628700
30Locked38.98326100
31Locked40.36628700
32Locked40.36628700
33Locked40.36628700
34Locked40.36628700
35Locked40.36628700
36Locked40.36628700
———————————————————-
Ultimate Oomph Customer Since 2021, Virgin TV 360 (x1 Main & x2 Mini), Gig1 (Hub 4) + Netflix add-on
0 Kudos
Reply
MysticalWizzard
  • 17
  • 1
  • 1
On our wavelength
236 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: Power Levels too High?

3.0 Upstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

15370000051.5205995120 KSym/sec64QAM2
23940000050.2705995120 KSym/sec64QAM4
34620000050.7705995120 KSym/sec64QAM3
46030000052.2705995120 KSym/sec64QAM1



3.0 Upstream channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1US_TYPE_STDMA0000
2US_TYPE_STDMA0000
3US_TYPE_STDMA0000
4US_TYPE_STDMA0000
———————————————————-
Ultimate Oomph Customer Since 2021, Virgin TV 360 (x1 Main & x2 Mini), Gig1 (Hub 4) + Netflix add-on
0 Kudos
Reply
Adduxi
  • 3.29K
  • 257
  • 726
Very Insightful Person
Very Insightful Person
211 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: Power Levels too High?

Yes, as you suspected, your Upstream is still too high.  Should be between 34 to 51

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Paul_DN
  • 6.56K
  • 373
  • 685
Forum Team
Forum Team
155 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: Power Levels too High?

Hi MysticalWizzard,

 

Thank you for reaching out to us in our community and welcome, I am sorry to hear your levels are high causing a intermittent connection, 

 

I have been able to locate your account with the details we have for you and can see you have spoken to us and that ma technician was booked for you, please let us know how you get on.

 

If you wish to view or change the appointment you can do this Via your Online Account under Help, My appointments?

 

Regards

 

Paul.

0 Kudos
Reply
MysticalWizzard
  • 17
  • 1
  • 1
On our wavelength
118 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Power Levels too High?

Hi @Paul_DN

Yeah I still had the first engineer that installed my services originally contact number, decided to give him a call instead as he said if there was anything wrong to call him as he’d be happy to help. 

Great service again from him, went to the cabinet and reduced the connection we was on at the tap, he didn’t understand why the other engineer increased it in the first place. 

But it’s all perfect now and all three 360 boxes are working as should and so is the Hub 4 so all happy again. 

———————————————————-
Ultimate Oomph Customer Since 2021, Virgin TV 360 (x1 Main & x2 Mini), Gig1 (Hub 4) + Netflix add-on
0 Kudos
Reply
Ayisha_B
  • 1.79K
  • 63
  • 175
Forum Team
Forum Team
106 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: Power Levels too High?

Thanks so much for the update. So glad to hear the technician was able to get things resolved for you 🙂

 

Enjoy the rest of your weekend.

Ayisha_B
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply