Menu
Reply
Jono987654321
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
293 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Posts not appearing

As subject. Previous posts today nowhere to found, other than in my profile page.

Edit: this one appeared. Odd.

My missing post:

Loss of service in the evenings
 

Speeds seem consistently good when the connection's up. Unfortunately, high latency and regular disconnections in the early evening are also consistent.

Can anyone using VM, ideally with a Hitron box and static IPs, share a Thinkbroadband Quality Monitor graph for comparison with mine below? 

https://www.thihttps://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/ab54ac32b77d253887a... 

Thanks.

0 Kudos
Reply
Jono987654321
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
196 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

Loss of service in the evenings

Speeds seem consistently good when the connection's up. Unfortunately, high latency and regular disconnections in the early evening are also consistent.

Can anyone using VM, ideally with a Hitron box and static IPs, share a Thinkbroadband Quality Monitor graph for comparison with mine below? 

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/ab54ac32b77d253887a5ebb75dab6b88a3... 

Thanks.

0 Kudos
Reply
Jono987654321
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
198 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Loss of service in the evenings

Speeds seem consistently good when the connection's up. Unfortunately, high latency and regular disconnections in the early evening are also consistent.

Please can anyone using VM, ideally with a Hitron box and static IPs, share a Thinkbroadband Quality Monitor graph for comparison with mine below? 

https://www.thinkbroadband.com/broadband/monitoring/quality/share/ab54ac32b77d253887a5ebb75dab6b88a3... 

Thanks.

0 Kudos
Reply
Andrew-G
  • 6.92K
  • 1.21K
  • 3.02K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
257 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Posts not appearing

Your posts did briefly appear, but I suspect that for some reason they have been wiped away by the forum's spam post scanning.  It shouldn't normally catch user's normal posts, but from time to time it does.  Or somebody with admin rights has moved it to another part of the forum, although that normally leaves a trace to redirect you.

Anyway, Hitron or not won't make any odds, because inside the Hitron has the same Intel gubbins as the Hub 3.  Your BQM shows an appalling connection, and I doubt that over-utilisation (network congestion) is a major factor because the problems are bad all through the small hours of the morning.  I suspect a problem with VM's coax network equipment (not the Hitron itself).

Your BQM should look something like mine, ideally without the handful of nasty latency spikes:

My Broadband Ping - Virgin Media 200 Mbps

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Jono987654321
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
222 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: Posts not appearing (Loss of service in the evenings)

Thanks for your reply 

What is odd is that I'm getting a slightly different picture when pinging the IP my router uses as its default gateway. (One of the IPs in the /29 issued).

With a normal ISP, the DG would be at the data centre....but what with the GRE tunnel, is the DG I'm using actually the Hitron? If so, I'd expect the graphs to be similar.

My Broadband Ping - Home - VMB

My Broadband Ping - VMB - Hitron Gateway

0 Kudos
Reply
DJ_Shadow1966
  • 7.1K
  • 1.36K
  • 2.01K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
206 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: Posts not appearing (Loss of service in the evenings)

Hello

You say that you are using a Hitron with Static IP addresses so that would make you having a Virginmedia Business account, then I am afraid in this forum we can only give general advice as the forum is used by the Virginmedia Residential team and they do not have access to any of the tools that the business team have, so I am afraid that you will need to contact Virginmedia Business https://www.virginmediabusiness.co.uk/help-and-advice/get-in-touch/contact-us/

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

0 Kudos
Reply
Jono987654321
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
195 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: Posts not appearing (Loss of service in the evenings)

Yes, I know. Feel free to give some general advice.

0 Kudos
Reply
DJ_Shadow1966
  • 7.1K
  • 1.36K
  • 2.01K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
193 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: Posts not appearing (Loss of service in the evenings)

Hello

The best I can give is too have a look at https://www.ispreview.co.uk/index.php/2017/11/uk-virgin-media-business-static-ip-users-suffer-unstab... it seems that Virginmedia Business did put a fix in place but didn't roll it out to everybody.

Regards Mike

I'm a Very Insightful Person, I'm here to share knowledge, I don't work for Virgin Media. Learn more

Have I helped? Click Mark as Helpful Answer or use Kudos to say thanks

Jono987654321
  • 6
  • 0
  • 0
Tuning in
173 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: Posts not appearing (Loss of service in the evenings)

Thanks. It was only installed a fortnight ago, so I'd be inclined to think a roll out of an old fix to a new box wouldn't be relevant.

I was more interested in the graphs other users' connections produce on TBB Quality Monitor.

I have a technician booked for Tuesday AM but, unless he's going to stay until Friday PM, he's probably not going to find much.

0 Kudos
Reply