Menu
Reply
  • 18
  • 0
  • 3
DaFFY2000
Tuning in
247 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

Hub 3 stopped working with my Router

Today my Hub 3 has stopped working with my 3rd party router. i've swapped the router to another but still get the same problem, I cant get internet. The Hub was in modem mode. and when connected directly to my computer it works fine.. im currently using the Hub in router mode and Ethernet and wifi are working fine. Does anybody know why my 3rd party Router wont work.?

0 Kudos
Reply
  • 5.46K
  • 427
  • 916
Tudor
Superstar
240 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: Hub 3 stopped working with my Router

Hard to diagnose, of possibility is the Ethernet cable as you say you have tried two different routers. Try another cable. 


There are 10 types of people: those who understand binary and those who don't and F people out of 10 who do not understand hexadecimal
0 Kudos
Reply
  • 18
  • 0
  • 3
DaFFY2000
Tuning in
228 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: Hub 3 stopped working with my Router

While I wasn't able to get internet I was still able to log into my Router and the Hub, If that makes any difference.?

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 7
  • 0
  • 0
Reggie-2019
Joining in
194 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: Hub 3 stopped working with my Router

It could be due to an internal wireless/wired issue with the 3rd party router but it’s kind of hard to know. Have you tried these steps:

1. Restarting Router and 3rd Party Router.

2. Testing the router out of modem mode.

3.Look for a reset button on the 3rd party router, if so then reset the router.

-

If none of these work then I’m not quite sure.

0 Kudos
Reply
  • 18
  • 0
  • 3
DaFFY2000
Tuning in
177 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: Hub 3 stopped working with my Router

Ive googled the Virgin service status and it says theres a problem with the internet in my area so im hoping that's whats caused my problem...

0 Kudos
Reply
  • 15.49K
  • 1.61K
  • 3.45K
Superuser
Superuser
174 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: Hub 3 stopped working with my Router


@DaFFY2000 wrote:

Ive googled the Virgin service status and it says theres a problem with the internet in my area so im hoping that's whats caused my problem...


I wouldn’t believe the area issue has anything to do with your problem as:

1. Modem Mode connected to a PC works;

2. Router Mode works.

This would suggest your router is the source of your problem.

0 Kudos
Reply
  • 3.65K
  • 240
  • 606
Roger_Gooner
Community elder
159 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: Hub 3 stopped working with my Router

If a firmware update is available for your router, do it. Pinhole reset the router, put the hub back into modem mode and connect your router via its WAN port to the hub. If the router doesn't work, reboot it. If it still doesn't work, bin it.

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
0 Kudos
Reply