Menu
Reply
  • 9
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
347 Views
Message 1 of 12
Flag for a moderator

Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Hi all,

 

In the last month or so my 3.0 Hub has started to lose all its settings after a powercut.  I have to set it up as a new router after every occasion.  It will also occasionally randomly reset the settings without there being a power cut.

I'm making sure I save the settings but it still happens?

Many thanks

  • 1
  • 0
  • 1
novamob
Joining in
337 Views
Message 2 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Hiya

Yes, this has been happening for me too, just over the last few months. It's not all the time - every few weeks or so -  but it's a proper pain when it does.

No powercuts, it just decides to reboot itself and go back to factory settings. Happened just this morning.

Any angle on this would be great.

  • 9
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
332 Views
Message 3 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Mine happened just last night.  It is a pain as I have a number of different settings I have to keep entering in.  I'm not sure why it should suddenly loose these.  I wonder if there is an internal back up battery?

0 Kudos
Reply
  • 6.23K
  • 670
  • 970
jbrennand
Hero
317 Views
Message 4 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

If you havent tried this already, next time it happens, do a pinhole reset to factory settings.  Push the pin in to its stop point and hold for a "timed" 40 seconds do NOT restart the router after that.  Then put in all your changes - see if that helps.


--------------------
Services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
  • 9
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
285 Views
Message 5 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

No this didn't help sadly, did it again.

0 Kudos
Reply
  • 9
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
278 Views
Message 6 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Can any techies from Virgin on here help?

0 Kudos
Reply
  • 11.72K
  • 424
  • 1.03K
legacy1
Alessandro Volta
264 Views
Message 7 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Put the hub in modem mode with a PC and see if it resets back to router mode. Then use it in modem mode and get your own router with 1Gb ports.

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 9
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
257 Views
Message 8 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

I know I could do that, but I don't really want to have to buy another router.  The equipment is clearly faulty.

0 Kudos
Reply
  • 1
  • 0
  • 0
dcolhoun
Joining in
203 Views
Message 9 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

This is happening to me too. Virgin help were no help, telling me they had optimised some settings. This is a hardware fault and I would think replacement is the solution.

Would support like to comment
0 Kudos
Reply
  • 14.59K
  • 432
  • 46
Moderator (Retired) Ralph_R
Moderator (Retired)
155 Views
Message 10 of 12
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Hi dcolhoun/RobboC

 

Sorry for the Hub problems, could you please perform a pin hole reset and let us know if this helps, if problems persist we'll get in touch to look at arranging a replacement.

Cheers

Ralph_R
Forum Moderator

The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules


0 Kudos
Reply