Menu
Reply
  • 10
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
683 Views
Message 1 of 25
Flag for a moderator

Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Hi all,

 

In the last month or so my 3.0 Hub has started to lose all its settings after a powercut.  I have to set it up as a new router after every occasion.  It will also occasionally randomly reset the settings without there being a power cut.

I'm making sure I save the settings but it still happens?

Many thanks

  • 1
  • 0
  • 1
novamob
Joining in
673 Views
Message 2 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Hiya

Yes, this has been happening for me too, just over the last few months. It's not all the time - every few weeks or so -  but it's a proper pain when it does.

No powercuts, it just decides to reboot itself and go back to factory settings. Happened just this morning.

Any angle on this would be great.

Highlighted
  • 10
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
668 Views
Message 3 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Mine happened just last night.  It is a pain as I have a number of different settings I have to keep entering in.  I'm not sure why it should suddenly loose these.  I wonder if there is an internal back up battery?

0 Kudos
Reply
  • 7.31K
  • 761
  • 1.14K
jbrennand
Legend
653 Views
Message 4 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

If you havent tried this already, next time it happens, do a pinhole reset to factory settings.  Push the pin in to its stop point and hold for a "timed" 40 seconds do NOT restart the router after that.  Then put in all your changes - see if that helps.


--------------------
Services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
  • 10
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
621 Views
Message 5 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

No this didn't help sadly, did it again.

0 Kudos
Reply
  • 10
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
614 Views
Message 6 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Can any techies from Virgin on here help?

0 Kudos
Reply
  • 12.03K
  • 443
  • 1.07K
legacy1
Alessandro Volta
600 Views
Message 7 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Put the hub in modem mode with a PC and see if it resets back to router mode. Then use it in modem mode and get your own router with 1Gb ports.

0 Kudos
Reply
  • 10
  • 0
  • 1
RobboC
Tuning in
593 Views
Message 8 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

I know I could do that, but I don't really want to have to buy another router.  The equipment is clearly faulty.

0 Kudos
Reply
  • 1
  • 0
  • 0
dcolhoun
Joining in
541 Views
Message 9 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

This is happening to me too. Virgin help were no help, telling me they had optimised some settings. This is a hardware fault and I would think replacement is the solution.

Would support like to comment
0 Kudos
Reply
  • 14.59K
  • 432
  • 46
Moderator (Retired) Ralph_R
Moderator (Retired)
493 Views
Message 10 of 25
Flag for a moderator

Re: Hub 3.0 Keeps Losing Passwords and Settings

Hi dcolhoun/RobboC

 

Sorry for the Hub problems, could you please perform a pin hole reset and let us know if this helps, if problems persist we'll get in touch to look at arranging a replacement.

Cheers

Ralph_R
Forum Moderator

The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules


0 Kudos
Reply