Menu
Reply
Comradebo
  • 32
  • 0
  • 1
On our wavelength
607 Views
Message 1 of 23
Flag for a moderator

Gig1 Stats

Hey folks

Just upgraded from 500mb to 1Gb today installed the router but no idea what I am looking at with the 3.1 stats.  There are a couple of inline attenuators inc a 4db so not sure if I should remove it or not based on the 3.1 stats being at -11db

 

3.0 Downstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID

11390000004.80000338.983261QAM2561
21470000004.50000038.983261QAM2562
31550000004.19999738.605377QAM2563
41630000004.00000038.983261QAM2564
51710000003.79999938.605377QAM2565
61790000003.50000038.983261QAM2566
71870000003.09999838.983261QAM2567
81950000002.90000238.983261QAM2568
92030000002.70000138.983261QAM2569
102110000002.59999838.983261QAM25610
112190000002.40000238.983261QAM25611
122270000002.40000238.983261QAM25612
132350000002.00000038.983261QAM25613
142430000001.79999938.983261QAM25614
152510000001.50000038.605377QAM25615
162590000001.70000138.983261QAM25616
172670000001.70000138.605377QAM25617
182750000002.09999838.983261QAM25618
192830000001.70000138.983261QAM25619
202910000001.29999938.983261QAM25620
212990000001.09999838.983261QAM25621
223070000001.40000238.983261QAM25622
233150000001.59999838.605377QAM25623
243230000001.50000038.983261QAM25624
253310000000.90000238.605377QAM25625
263390000000.79999938.605377QAM25626
273470000001.09999838.605377QAM25627
283550000001.29999938.983261QAM25628
293630000001.40000238.605377QAM25629
303710000001.70000138.605377QAM25630
313790000001.59999838.605377QAM25631



3.0 Downstream channels

Channel Lock Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors

1Locked38.98326100
2Locked38.98326100
3Locked38.60537700
4Locked38.98326100
5Locked38.60537700
6Locked38.98326100
7Locked38.98326100
8Locked38.98326100
9Locked38.98326100
10Locked38.98326180
11Locked38.98326140
12Locked38.98326100
13Locked38.98326100
14Locked38.98326100
15Locked38.60537700
16Locked38.98326100
17Locked38.60537700
18Locked38.98326100
19Locked38.98326100
20Locked38.98326100
21Locked38.98326100
22Locked38.98326100
23Locked38.60537760
24Locked38.98326100
25Locked38.60537700
26Locked38.60537700
27Locked38.60537700
28Locked38.98326100
29Locked38.60537700
30Locked38.60537700
31Locked38.60537700


3.1 Downstream channels

Channel Channel Width (MHz) FFT Type Number of Active Subcarriers Modulation (Active Profile) First Active Subcarrier (Hz)
159964K1880QAM2048759


3.1 Downstream channelsChannel ID Lock Status RxMER Data (dB) PLC Power (dBmV) Correcteds (Active Profile) Uncorrectables (Active Profile)
159Locked34-11.35697030

 

0 Kudos
Reply
Comradebo
  • 32
  • 0
  • 1
On our wavelength
605 Views
Message 2 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

3.0 Upstream channels

Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID

15370000046.0205995120 KSym/sec64QAM2
23940000044.7705995120 KSym/sec64QAM4
34620000045.2705995120 KSym/sec64QAM3
46030000046.7705995120 KSym/sec64QAM1



3.0 Upstream channels

Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts

1US_TYPE_STDMA0000
2US_TYPE_STDMA0000
3US_TYPE_STDMA0000
4US_TYPE_STDMA0000
0 Kudos
Reply
jbrennand
  • 29.14K
  • 2.9K
  • 5.5K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
596 Views
Message 3 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

Someone else needs to comment on the Docsis3.1 stats but the 3.0 ones look ok

Are you actually having connection issues ?

--------------------
John
--------------------

I do not work for VM. My services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router +2 Airport Express's. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 3.85K
  • 259
  • 724
Community elder
552 Views
Message 4 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

I'd say power level is too low and QAM should be 4096



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
Comradebo
  • 32
  • 0
  • 1
On our wavelength
549 Views
Message 5 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

Thanks for that.  What should the power levels be at?

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 3.85K
  • 259
  • 724
Community elder
544 Views
Message 6 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

I believe (I may be wrong) it should be between -6 and +10 dBmV



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
Comradebo
  • 32
  • 0
  • 1
On our wavelength
532 Views
Message 7 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

I seem to getting more errors but things have settled with the profile

 

3.1 Downstream channels

Channel Channel Width (MHz) FFT Type Number of Active Subcarriers Modulation (Active Profile) First Active Subcarrier (Hz)

159964K1880QAM4096759



3.1 Downstream channels

Channel ID Lock Status RxMER Data (dB) PLC Power (dBmV) Correcteds (Active Profile) Uncorrectables (Active Profile)

159Locked35-9.878698324732
0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 3.85K
  • 259
  • 724
Community elder
530 Views
Message 8 of 23
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Gig1 Stats

I still think that power is too low! (More than happy to be corrected!)



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

0 Kudos
Reply
Eeeps
  • 907
  • 57
  • 157
Well-informed
516 Views
Message 9 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

Looks like you have a significant slope on your downstream power levels. You need a forward path equalising attenuator to correct that (engineer visit).

The Modulation Error Ratio on the 3.1 downstream is too low which is why the modulation changes from 4096 to 2048. For the receiving modem to successfully demodulate the 4096 constellation points requires a much higher MER than 35dB.

Ayisha_B
  • 2.83K
  • 99
  • 263
Forum Team
Forum Team
480 Views
Message 10 of 23
Flag for a moderator

Re: Gig1 Stats

Hi @Comradebo,

 

Welcome to our Community Forums and thanks for posting. 

 

Sorry to hear you have been having some problems. I've checked the account and at the time of writing, I have been unable to identify any issues this end. The signal levels are all showing within spec on the live system.

 

However, our diagnostics have picked up that your WiFi quality could be improved by using Intelligent WiFi Pods.

 

As you have the Gig1 package these would be free of charge. 

 

Let me know if you would like me to proceed to ordering the Pods for you. 

Ayisha_B
Forum Team



New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply