Menu
Reply
Highlighted
  • 5
  • 0
  • 0
beamers10
Tuning in
367 Views
Message 1 of 14
Flag for a moderator

can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

strange problem - connecting to this website was no issue up until a few weeks ago and now it just times out in my browser - all are affected safari, chrome, firefox etc. This is also across all devices whilst connected to our virgin hub3.0. If i switch to virgin mobile it works fine and when connecting to my neighbours virgin hub it also works fine which is making me think something has gone wrong with my virgin router. 

Have reset, checked parental control etc etc but can't work out why to fails - grateful if anyone can advise or is experiencing similar issues...

 

0 Kudos
Reply
  • 1.26K
  • 190
  • 284
DJ_Shadow1966
Knows their stuff
361 Views
Message 2 of 14
Flag for a moderator

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

Hello

Strange one as when I try I get Error establishing a database connection.

Can you check the website as unusual to have a website that is just .co normally would be something like .co.uk or .com.

Mike

I dont work for VirginMedia all opinions are my own.
39 years in IT.
0 Kudos
Reply
  • 1.26K
  • 190
  • 284
DJ_Shadow1966
Knows their stuff
357 Views
Message 3 of 14
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

Hello

Okay open up a command prompt on a windows or mac.

Found out that is a new domain has the same meaning in the webworld as .com

Type in ping craftrumclub.co and post back the results.

Mike

I dont work for VirginMedia all opinions are my own.
39 years in IT.
0 Kudos
Reply
  • 3.65K
  • 201
  • 608
chenks
Community elder
351 Views
Message 4 of 14
Flag for a moderator

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices


@DJ_Shadow1966 wrote:

Strange one as when I try I get Error establishing a database connection


same for me on a non-virgin connection

  • 1.26K
  • 190
  • 284
DJ_Shadow1966
Knows their stuff
346 Views
Message 5 of 14
Flag for a moderator

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

Hello

Also get that on my vodaphone phone, even through reliable VPN.

Also when doing https://www.isitdownrightnow.com/craftrumclub.co.html

Says it is down.

Mike

I dont work for VirginMedia all opinions are my own.
39 years in IT.
  • 607
  • 94
  • 312
Very Insightful Person
Very Insightful Person
303 Views
Message 6 of 14
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

.co is the top level domain for Columbia. There’s no restrictions on it so anyone can get a domain registered with this TFD. It’s slightly unusual but perfectly valid. As @DJ_Shadow1966 says some people use it as an alternative (and possibly cheaper) to a .com domain name.

  • 5
  • 0
  • 0
beamers10
Tuning in
291 Views
Message 7 of 14
Flag for a moderator

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

hi, many thanks for your reply...

& talk about coincidences turns out the website was overloaded and off the air - this is now resolved.

So the problem still continues, I can't access from my virgin hub but jump on the neighbours and all works fine - see below trace route;

My hub

traceroute www.craftrumclub.co

traceroute to craftrumclub.co (213.175.200.37), 64 hops max, 52 byte packets

 1  192.168.0.1 (192.168.0.1)  3.413 ms  3.833 ms  2.633 ms

 2  10.117.124.1 (10.117.124.1)  14.143 ms  12.630 ms  11.202 ms

 3  bmly-core-2b-xe-832-0.network.virginmedia.net (80.1.225.201)  20.981 ms  11.838 ms  13.094 ms

 4  bmly-core-2a-ae1-0.network.virginmedia.net (213.105.159.233)  11.705 ms  13.645 ms  10.966 ms

 5  * * *

 6  tcl5-ic-6-ae0-0.network.virginmedia.net (62.254.85.66)  18.174 ms  17.544 ms  16.979 ms

 7  be20.asr01.thn.as20860.net (195.66.224.207)  20.941 ms  19.414 ms  16.244 ms

 8  be1.asr01.dc4.as20860.net (130.180.202.22)  20.921 ms  21.907 ms  22.552 ms

 9  be2.asr02.dc4.as20860.net (130.180.202.20)  21.465 ms  19.164 ms  33.899 ms

10  be1.asr02.dc3.as20860.net (130.180.202.18)  21.423 ms  20.620 ms  21.724 ms

11  3190.asr920-1.dc3.as20860.net (130.180.203.191)  23.393 ms  24.616 ms

    3194.asr920-2.dc3.as20860.net (130.180.203.195)  27.203 ms

12  * * *

13  * 

neighbours

traceroute www.craftrumclub.co

traceroute to craftrumclub.co (213.175.200.37), 64 hops max, 52 byte packets

 1  192.168.0.1 (192.168.0.1)  43.438 ms  2.944 ms  2.967 ms

 2  10.117.124.1 (10.117.124.1)  397.944 ms  695.539 ms  714.507 ms

 3  bmly-core-2b-xe-832-0.network.virginmedia.net (80.1.225.201)  707.304 ms  574.255 ms  274.600 ms

 4  bmly-core-2a-ae1-0.network.virginmedia.net (213.105.159.233)  20.095 ms  22.284 ms  19.648 ms

 5  * * *

 6  tcl5-ic-6-ae0-0.network.virginmedia.net (62.254.85.66)  27.214 ms  18.212 ms  20.532 ms

 7  be20.asr01.thn.as20860.net (195.66.224.207)  27.458 ms  18.430 ms  19.038 ms

 8  be1.asr01.dc4.as20860.net (130.180.202.22)  23.119 ms  30.704 ms  28.354 ms

 9  be2.asr02.dc4.as20860.net (130.180.202.20)  20.626 ms  20.524 ms  20.961 ms

10  be1.asr02.dc3.as20860.net (130.180.202.18)  26.892 ms  27.488 ms  21.050 ms

11  3190.asr920-1.dc3.as20860.net (130.180.203.191)  22.299 ms  22.795 ms

    3194.asr920-2.dc3.as20860.net (130.180.203.195)  20.522 ms

12  * * *

13  * * *

I get the same result but the website works on my neighbours wifi and not mine even thought both trace routes fail... totally confused now 😞

 

0 Kudos
Reply
  • 5
  • 0
  • 0
beamers10
Tuning in
284 Views
Message 8 of 14
Flag for a moderator

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

when i launched craftrumclub all domains had been taken .co.uk / .com / .net etc so opted for .co 

domains are less of an issue now than they were many years ago although clearly does have some risk associated to it but i got the name i wanted. 

all i need to do now is get this blinking connection working again 🙂

0 Kudos
Reply
  • 4.72K
  • 319
  • 792
Roger_Gooner
Superstar
271 Views
Message 9 of 14
Flag for a moderator

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

It works for me.

C:\>tracert craftrumclub.co

Tracing route to craftrumclub.co [213.175.200.37]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.1.1
  2     *        *        *     Request timed out.
  3    11 ms    20 ms    18 ms  haye-core-2a-xe-233-0.network.virginmedia.net [62.253.8.121]
  4    10 ms     9 ms    10 ms  haye-core-2b-ae1-0.network.virginmedia.net [80.3.176.178]
  5     *        *        *     Request timed out.
  6    16 ms    14 ms    12 ms  tcl5-ic-6-ae0-0.network.virginmedia.net [62.254.85.66]
  7    14 ms    13 ms    14 ms  be20.asr01.thn.as20860.net [195.66.224.207]
  8    23 ms    16 ms    16 ms  be1.asr01.dc4.as20860.net [130.180.202.22]
  9    16 ms    16 ms    18 ms  be2.asr02.dc4.as20860.net [130.180.202.20]
 10    17 ms    16 ms    15 ms  be1.asr02.dc3.as20860.net [130.180.202.18]
 11    21 ms    49 ms    43 ms  3194.asr920-2.dc3.as20860.net [130.180.203.195]
 12    24 ms    15 ms    24 ms  mail.thewebsurgery.com [213.175.200.37]

Trace complete.

C:\>

 

Untitled.jpg

 

--
Hub 3.0, TP-Link Archer C8, TP-Link TL-SG1008D 8-port gigabit switch, V6
My Broadband Ping - Roger's VM Broadband Connection
  • 1.26K
  • 190
  • 284
DJ_Shadow1966
Knows their stuff
262 Views
Message 10 of 14
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: can't connect to a website www.craftrumclub.co from all my devices

Hello

Work here now, I am wondering if this is a DNS propagation issue just taking to to spread around the world.

What happens when you ping it.

Mike

I dont work for VirginMedia all opinions are my own.
39 years in IT.
0 Kudos
Reply