Menu
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
Ju-Manc
Joining in
452 Views
Message 51 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

DHCP page still extremely slow to update as of 16th October 2019.

How can this still be an issue Virgin?

Yes we have all reset our routers etc blah de blah.

Please just accept there is an issue and fix it for god's sake.

0 Kudos
Reply
  • 2.24K
  • 123
  • 277
Forum Team
Forum Team
426 Views
Message 52 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

Hello Ju-Manc

Apologies that you have had to contact us. 

According to our Systems your Hub has been online for for 9 days 

Can you please try a reboot and see if that improves things 

Gareth_L

0 Kudos
Reply
  • 12.61K
  • 482
  • 1.12K
legacy1
Alessandro Volta
423 Views
Message 53 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

My hub was at one point on for over a year and was fine but as it is its now been on for 125 days.

So really @Gareth_L you think 9 days is long and the OP has tried a reset and reboot you just will not fix this bug so you might as well not have this option so people will use modem mode and get their own router with 1Gb ports.

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 15
  • 0
  • 6
bidmead
On our wavelength
414 Views
Message 54 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

Gareth, I'd suggest, with respect, that this response is disingenuous.

There is enough evidence in this forum alone (and surely in Virgin Media's own labs) to show that a reboot is irrelevant.

It's my understanding that a software kluge in an earlier update, intended to cure a potentially serious security flaw, now imposes a heavy burden on the processor that makes response times to activities like DHCP table editing run into several minutes.

It's true that a reboot might flush memory enough to shave a small percentage off that time, but the latency still leaves us with an unusable UI.

If I'm wrong about this I'd be very happy to be corrected.

-- 

Chris

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
Ju-Manc
Joining in
389 Views
Message 55 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

Yes I have tried a reboot multiple times. It was like this when I first got the router and still is after multiple configuration change reboots. 

You only have to read the disgruntled users with the same problem to maybe, with a little common sense, put two and two together to realise there is a software issue. 

Thanks

0 Kudos
Reply
  • 53
  • 0
  • 3
strafft
On our wavelength
355 Views
Message 56 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

Another one here - it has just now loaded but it took ages. And my router has been rebooted recently. Guess if it gets there in the end not toooo seriou, but bloody irritating

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
springfall2008
Joining in
350 Views
Message 57 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

 It seems the only fix is buy a new router and put the Virgin box in modem only mode 😞

0 Kudos
Reply
  • 15
  • 0
  • 1
Pfb201
Tuning in
275 Views
Message 58 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

Getting this issue a lot recently but only with devices on my 2.4ghz ssid. My boiler controller just doesn't obtain an ip address any more. Also the leases seem to be massively long well past the day that it says it should be.

I'll try resetting the router but doesn't seem like this fixes anything.

Come on Virgin...

0 Kudos
Reply
  • 1.07K
  • 72
  • 92
Forum Team
Forum Team
248 Views
Message 59 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

Sorry to hear of the issues that you've been having Pfb201.

 

Did your reset of the hub fix anything? Is there any sign of improvement since you did that or has it got worse? 

 

 

Regards

Steven

0 Kudos
Reply
  • 28
  • 0
  • 3
slartibartfast1
Tuning in
244 Views
Message 60 of 75
Flag for a moderator

Re: Virgin HUB 3.0 - DHCP menu hangs

  • This issue has been going on for months. Have Virginmedia actually put any effort into fixing it? If not do you really think rebooting the Hub3 is going to help? This was one of many reasons I bought a separate router. Never had an issue since.
0 Kudos
Reply