Menu
Reply
Highlighted
  • 2
  • 0
  • 0
Settling in
65 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

Hub3 showing a red light.

Hi there,

My Hub 3 has stopped working. It's displaying a continuous red light indicating overheating. It's in a cool position in it's situation. I've tried several 30 second resets and got it back to it's original settings as a router but the red light remains on. Neither it or the power supply are warm but to be sure I've unplugged both items and left them in a cold garage for over an hour, but the problem still exists. Has anyone got any ideas for a solution? Thanks in advance.

0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 11.57K
  • 898
  • 1.48K
Alessandro Volta
61 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Hub3 showing a red light.

Are you in Router Mode or Modem Mode ?

In Modem Mode the power light is magenta.

In Router Mode the red power light is an indication of over heating and most not be ignored.

Do not be fobbed off with "if it is cool it will be OK" or "Just blow a fan over it", this is dangerous advice.

When you go out or retire for the night ensure that the Hub is unplugged from the mains.

The only fix is a replacement Hub.

You can either phone in (08:00 is the best time) or wait on here for a few days (6 to 7 days average) until one of the VM Forum Staff comes along.

If you wait on here Do Not bump the thread it will put it further down the VM 'to do list'.

***********************************************************************************************************************************

Mike Robinson
Retired Aircraft Engineer & Computer Based Training and Learning Designer for many of the world's Military Arms.

My Broadband Ping - 26_Aug_2020
0 Kudos
Reply
Highlighted
  • 2
  • 0
  • 0
Settling in
52 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: Hub3 showing a red light.

That's really good of you to respond so quickly. I'll ring in the morning and see how I go on. Thanks again.
0 Kudos
Reply