Menu
Reply
  • 6.24K
  • 670
  • 972
jbrennand
Hero
178 Views
Message 11 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

OK Good luck - it should appear where horseman showed in his post.

--------------------
Services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
  • 11.45K
  • 255
  • 2.14K
Superuser
Superuser
177 Views
Message 12 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!


@sweevouk wrote:

Hi,

I have logged into the hub many times prior to this mysterious reset. I changed the wifi password and checked for connected devices etc. The hub is only 2 months old as I moved house.

I'll try another reset when I get home.


I'm certainly not denigrating JB's suggestion (of 2nd FR) but I would suggest that you allow at least 1 hr (after that FR) before then (if Admin GUI access still fails) initiating a 3rd FR and this time use a POR with at least a 30min (Power Off) quiescent outage! 

Remember you should ALSO ideally "purge your (internet) cache" (I tend to use "Cocktail" app rather than stress my Alzheimers riddled synapses with CmdLine "Terminal" interactives).... 

Thus, because we can't independently ascertain your CableSegment without L2's access to CMTS/IPDR TrafficLight/SQL databases then we're pretty much "urinating in the wind" until we get an authoritative response:  @ForumTeam / @ModTeam hint ......  for 3-5 days time . perhaps... pretty please....Merry Xmas...?  Oh well at least I tried....!  Smiley Tongue

Regards Tony
"Life is a Binary Inspired Turing Computed Hologram"(don't PM or @Mention me - in case ignoring you offends)
  • 13
  • 0
  • 2
sweevouk
Tuning in
168 Views
Message 13 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

The regular firmware reset didn't make any difference, still go the exact same problem with the 8 digit password/pin. The default wifi password works fine, like before.

The hub was turned off overnight so I don't think that'll make any difference but i'll do an FR followed by a POR >30 mins later for what it's worth.

I've tried FireFox, Safari and Chrome and they all show the exact same thing. The browser devtools show a GET request sent to the router, eg:

http://192.168.0.1/login?arg=YWRtaW46NzgzMjA4MTk=&_n=47029&_=1544114952567

And the browser gets an empty 200 response back

 

  • 11.45K
  • 255
  • 2.14K
Superuser
Superuser
161 Views
Message 14 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!


@sweevouk wrote:

.....The hub was turned off overnight so I don't think that'll make any difference but i'll do an FR followed by a POR >30 mins later for what it's worth..... 


FWIW I agree with your premise and not surprisingly  we reach "the law of diminishing returns/effort... "    - while I might (and have done in the past) pursued a more protracted diagnostic course in most cases it has not always produced any significant productive outcome.

Whilst many (possibly even including yourself?) will "argue" that VM Residential Service is "expensive" (yet conversely, after 20yrs of Dial in/IBM.NET/AT&T/ISDN/ Leasing ).  I will argue the converse that "it is still far too cheap" - yet this is still debatably irrelevant in this context/scenario !?

Frustratingly  we all probably  have to await the more authoritative response from VM/ForumTeam....

Regards Tony
"Life is a Binary Inspired Turing Computed Hologram"(don't PM or @Mention me - in case ignoring you offends)
  • 13
  • 0
  • 2
sweevouk
Tuning in
159 Views
Message 15 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

Decided to use devtools to watch the JS run through. I can see where the supplied password/pin is encrypted before being submitted in the request to the hub. The response back from the hub is null. The code in the handleLogin function calls the isLoggedIn function which returns false, the code then ends up at this sections which I think is self explanatory !

{
            ag.getFormatter(id).errMsg = xlate("errMsg_InvalidPassword");
            showErrorTips(id, true);
}

Never thought i'd see the day where I was debugging Javascript served from a Virgin Media router !

As far as i'm concerned this router is broken. I've checked the 8 digit pin on the underside of the hub half a dozen times to make sure i'm not blind and have written down the wrong PIN now.

  • 13
  • 0
  • 2
sweevouk
Tuning in
157 Views
Message 16 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

Thanks for taking the time to reply guys. It's on Virgin Media now I guess.

0 Kudos
Reply
  • 13
  • 0
  • 2
sweevouk
Tuning in
122 Views
Message 17 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

Still waiting for a response from Virgin Media Smiley Sad

0 Kudos
Reply
  • 15.16K
  • 510
  • 1.85K
Forum Team (Retired) Jen_A
Forum Team (Retired)
104 Views
Message 18 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

Hi sweevouk,

Sorry we've not reached you before now. Not sure why Horsie's prompt didn't alert us sooner Smiley Sad

I'm looking into this now - would have just ordered a replacement Hub but need to make sure that doing so doesn't disrupt any existing requests etc. I'll update you later today.


Jen
Forum Team



0 Kudos
Reply
  • 15.16K
  • 510
  • 1.85K
Forum Team (Retired) Jen_A
Forum Team (Retired)
99 Views
Message 19 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

Hi sweevouk,

All done, new Hub is on the way to you. 

Details:

  • The new Hub should arrive within the next few days.
  • The courier, Yodel, will leave contact details should re-delivery arrangements be needed.
  • A text will be sent (to the mobile number we have listed for you) the day prior to delivery advising of an ETA.
  • Full setup and activation instructions will be included.

Regards,

 


Jen
Forum Team



  • 13
  • 0
  • 2
sweevouk
Tuning in
93 Views
Message 20 of 24
Flag for a moderator

Re: Hub reset itself to defaults. 8 digit password on underside does not work!!!

Thanks Jen

0 Kudos
Reply