Menu
Reply
josogorm
  • 19
  • 0
  • 2
Tuning in
627 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

Hub 4 loses settings on reboot

i'm having the exact same problems and tried the 60 sec factory reset and still having the same issue.  I suspect it's a bug in the firmware as the hardware is working well

0 Kudos
Reply
Tudor
  • 12.83K
  • 999
  • 2.56K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
617 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Re: Hub 4 loses settings on reboot

What settings have you changed?


Tudor
There are 10 types of people: those who understand binary and those who don't and F people out of 10 who do not understand hexadecimal c1a2a285948293859940d9a49385a2
0 Kudos
Reply
josogorm
  • 19
  • 0
  • 2
Tuning in
570 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: Hub 4 loses settings on reboot

I’ve changed the SSID name of both 2.4 & 5. Every time I reboot the router the 2.4 reverts back to its original name. 5 is unaffected. 

it definitely looks like a bug in the firmware. Very annoying though to such an extent I’ve now disabled 2.4

Tudor
  • 12.83K
  • 999
  • 2.56K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
557 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator

Re: Hub 4 loses settings on reboot

Try turning off smart/Intelligent WiFi. 


Tudor
There are 10 types of people: those who understand binary and those who don't and F people out of 10 who do not understand hexadecimal c1a2a285948293859940d9a49385a2
0 Kudos
Reply
josogorm
  • 19
  • 0
  • 2
Tuning in
552 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: Hub 4 loses settings on reboot

ok i'll give it a try tonight and see if it makes a difference

0 Kudos
Reply
josogorm
  • 19
  • 0
  • 2
Tuning in
540 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: Hub 4 loses settings on reboot

Morning, just to let you know this appeared to work. 

Will there be a fix coming as I’m conscious I’m no longer using Smart Wi-Fi which I guess is optimising my network

0 Kudos
Reply
Tudor
  • 12.83K
  • 999
  • 2.56K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
527 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Hub 4 loses settings on reboot

" I guess is optimising my network" you should be so lucky, only seems to do the reverse. It has to be on if you use the VM pods, otherwise best left off. 


Tudor
There are 10 types of people: those who understand binary and those who don't and F people out of 10 who do not understand hexadecimal c1a2a285948293859940d9a49385a2
josogorm
  • 19
  • 0
  • 2
Tuning in
518 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: Hub 4 loses settings on reboot

Thanks for clarifying and it will now remain off 😀

many thanks for your help

0 Kudos
Reply
Smithyg22
  • 4
  • 0
  • 0
Joining in
338 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: Hub 4 loses settings on reboot

Thanks for this thread - I was having the same issue (although I lost the 5GHz setting and the 2.4 remained unaffected). Have switched off smart wifi and seem to be back in business.

 

0 Kudos
Reply