Menu
Reply
GrahamIAWilson
  • 11
  • 0
  • 0
Tuning in
244 Views
Message 1 of 28
Flag for a moderator

HUB 3 - Router Status - Error Log

Just checked my HUB and noticed that I'm currently receiving the following errors. A few are marked critical, so not sure what the error messages mean. Any help guidance would be appreciated.  Many thanks Graham

Time Priority Description
02/07/2021 17:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
30/06/2021 04:04:33 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/06/2021 05:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
29/06/2021 03:44:32 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/06/2021 05:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
22/06/2021 05:04:21 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
18/06/2021 17:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/06/2021 19:22:22 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
15/06/2021 05:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
13/06/2021 17:21:15 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
08/06/2021 05:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
06/06/2021 18:37:17 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
04/06/2021 17:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
02/06/2021 03:58:56 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01/06/2021 05:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
31/05/2021 12:55:30 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
21/05/2021 17:55:55 Error DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/05/2021 11:02:42 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/05/2021 11:02:31 Warning! RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
20/05/2021 11:02:31 critical SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 2.54K
  • 189
  • 462
Trouble shooter
242 Views
Message 2 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

What is your level of service for the connection?

Any drop outs?



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

GrahamIAWilson
  • 11
  • 0
  • 0
Tuning in
192 Views
Message 3 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

Many thanks lotharmat, and please excuse my ignorance with these matters.

Not sure what you mean by the level of service? Currently on M350 package but generally only achieve 170Mb/s down and 32Mb/s up.

I do experience occasional dropouts, but maybe once per month so not been any major problem for me.

 

I forgot to include the additional info from the router last time;

Downstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
1 203000000 4.3 38 256 qam 9
2 211000000 4.1 38 256 qam 10
3 219000000 3.9 40 256 qam 11
4 227000000 3.7 38 256 qam 12
5 235000000 3.5 38 256 qam 13
6 243000000 3.2 38 256 qam 14
7 251000000 3 40 256 qam 15
8 259000000 3.2 38 256 qam 16
9 267000000 3.2 38 256 qam 17
10 275000000 3.5 38 256 qam 18
11 283000000 3.9 40 256 qam 19
12 291000000 3.9 38 256 qam 20
13 299000000 4 38 256 qam 21
14 307000000 4.4 40 256 qam 22
15 315000000 4.3 40 256 qam 23
16 323000000 4.4 40 256 qam 24
17 331000000 4.4 40 256 qam 25
18 339000000 4.4 40 256 qam 26
19 347000000 4.3 40 256 qam 27
20 355000000 4.1 40 256 qam 28
21 363000000 4 40 256 qam 29
22 371000000 4 40 256 qam 30
23 379000000 4 38 256 qam 31
24 387000000 3.5 40 256 qam 32


Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 38.9 16567 13847
2 Locked 38.6 19653 9988
3 Locked 40.3 19090 6978
4 Locked 38.9 19182 12340
5 Locked 38.9 19171 9265
6 Locked 38.9 19864 7069
7 Locked 40.3 18875 13585
8 Locked 38.9 19565 13451
9 Locked 38.6 19979 9030
10 Locked 38.9 19758 13362
11 Locked 40.3 18747 13206
12 Locked 38.9 18219 6908
13 Locked 38.9 19203 14258
14 Locked 40.3 16828 10072
15 Locked 40.3 17253 15024
16 Locked 40.3 16699 12523
17 Locked 40.3 16183 14699
18 Locked 40.3 16674 7790
19 Locked 40.3 17140 14094
20 Locked 40.3 16024 15950
21 Locked 40.3 15844 13935
22 Locked 40.3 15513 14380
23 Locked 38.9 14967 13905
24 Locked 40.3 12771 5390

 


Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 60300000 39.8 5120 64 qam 1
2 46200000 38 5120 64 qam 3
3 39400000 37.5 5120 64 qam 4
4 53700000 38.8 5120 64 qam 2


Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 ATDMA 0 0 7 0
2 ATDMA 0 0 5 0
3 ATDMA 0 0 4 0
4 ATDMA 0 0 5 0

Regards

Graham

 

0 Kudos
Reply
lotharmat
  • 2.54K
  • 189
  • 462
Trouble shooter
188 Views
Message 4 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

Thanks for these - Is the 170Mb/s over wifi?

What happens to a a wired connection? DO you get the full 350?



------------------------------------------------------------------
Hub 3 - Modem Mode - TP-Link Archer C7

GrahamIAWilson
  • 11
  • 0
  • 0
Tuning in
186 Views
Message 5 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

Hi, the 170Mb/s is through a wired network connection. Was averaging 220 Mb/s direct from the router when first upgraded to M350, so have never experienced 350 Mb/s speed.

Graham

0 Kudos
Reply
Laurie_C
  • 836
  • 27
  • 82
Forum Team
Forum Team
143 Views
Message 6 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

Hi GrahamIAWilson,

 

Thank you for getting in touch, I'm sorry that you're having some problems with your broadband speeds.

 

I've been able to locate your account using your Forum details, and I can see that your device currently has an uptime of 83 days. Would you be able to perform a pinhole reset for me, so that we can check the stats again?

 

Kind regards,

Laurie

Laurie_C
Forum Team
0 Kudos
Reply
GrahamIAWilson
  • 11
  • 0
  • 0
Tuning in
125 Views
Message 7 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

Many thanks Laurie, I'll get the reset undertaken today.

Kind regards

Graham

0 Kudos
Reply
Laurie_C
  • 836
  • 27
  • 82
Forum Team
Forum Team
119 Views
Message 8 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

Hi Graham,

 

Thanks for doing that - please let me know once this has been sorted, and I can take another look at things for you.

 

Kind regards,

Laurie

Laurie_C
Forum Team
0 Kudos
Reply
GrahamIAWilson
  • 11
  • 0
  • 0
Tuning in
87 Views
Message 9 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

Morning Laurie,

Just to confirm that I've undertaken the reset now as discussed.

Undertaken a few speed test's over the weekend and averaging out as 165Mb/s down and 32Mb/s up.

Kind regards

Graham

0 Kudos
Reply
-tony-
  • 16.91K
  • 1.32K
  • 4K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
80 Views
Message 10 of 28
Flag for a moderator

Re: HUB 3 - Router Status - Error Log

ost the downstream pages again - theres a lot of pre and post rs errors  - they should have reset so lets see if they are back - the ones you show could be historical so the reset gets them out of the way - or should 

____________________

Tony
0 Kudos
Reply