Menu
Reply
  • 21
  • 0
  • 6
patelgh
On our wavelength
241 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

5g not working

 Hi. 

For the past few days I have been completely been unable to connect to the 5G. The 2.4G works but a lot slower, but when I try to connect to the 5G it doesn't connect even though it is visible and the password is correct.

This is across all 7 devices in the house that can connect to 5G

I have rebooted the router and there is still no change 

For reference I have 70Mb broadband and a Superhub 2

0 Kudos
Reply
  • 12.75K
  • 398
  • 730
Forum Team (Retired) Heather_J
Forum Team (Retired)
218 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: 5g not working

Hello patelgh, 

Thanks for posting and a big welcome to the Community Smiley Very Happy

Sorry to hear about the wireless problems you're having. I would try a few different wireless channels as you might be experiencing interference. 

Let us know if this helps, 

Take care. 

Heather_J

Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 6
patelgh
On our wavelength
209 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: 5g not working

I have tried using all the wi-fi channels 1-13 and the 5G wi-fi will still not connect.
On one of my devices it comes up as authentication error even though I have used the correct passcode for the router and the same passcode works for the 2.4G
0 Kudos
Reply
  • 7.89K
  • 816
  • 1.22K
jbrennand
Alessandro Volta
196 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: 5g not working

Is the connection ok and stable if you connect a device by ethernet cable ?  Can you also post up your network stats as per below - to see if there is a fault there.  It may be that the SH2 wifi components are failing and you may need a Hub3 replacement - or alternatively add in your own wifi router or access point (best solution!).

------

if you could go to http://192.168.0.1  (or http://192.168.100.1 ) in your browser [there is no need to login] and then click on the  “router status” button at  top right - or bottom middle - of first page up -- depending on which hub you have  and then copy/paste 3 sets of data onto here - the downstream, upstream , &  network logs.  Don't worry about the formatting it can be easily read (not by me!), but try and avoid using screen shots & don’t include personal data or mac addresses.  If there looks to be a network connection problem, a VM Forum staff member on here will organise a technician visit or you may be quicker calling the help line for that.


--------------------
Services: HD TV on VIP (+ Sky Sports & Movies & BT sport), x3 V6 boxes (1 wired 2 WiFi,) SH2 in modem mode with Airport Extreme Router. On VIVID200, Talk Anytime Phone, x2 Mobile SIM only iPhones.
0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 6
patelgh
On our wavelength
187 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: 5g not working

Downstream DS-1DS-2DS-3DS-4DS-5DS-6DS-7DS-8Frequency (Hz)203000000211000000219000000227000000235000000243000000251000000259000000Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedChannel ID910111213141516Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAMSymbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000Interleave DepthI=12

J=17I=12

J=17I=12

J=17I=12

J=17I=12

J=17I=12

J=17I=12

J=17I=12

J=17Power Level (dBmV)0.670.620.720.750.820.980.641.17RxMER (dB)35.7835.7835.6035.7835.9735.9735.7835.60Pre RS Errors33449318011286387566421623568728365Post RS Errors39264729446941483557342337684473

0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 6
patelgh
On our wavelength
186 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: 5g not working

Upstream US-1US-2US-3US-4Channel Type2.02.02.02.0Channel ID84838281Frequency (Hz)25800000326000003940000046200000Ranging StatusSuccessSuccessSuccessSuccessModulation64QAM64QAM64QAM64QAMSymbol Rate (Sym/sec)5120000512000051200005120000Mini-Slot Size4444Power Level (dBmV)49.2549.5050.5050.75T1 Timeouts0000T2 Timeouts0000T3 Timeouts5100T4 Timeouts0000

0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 6
patelgh
On our wavelength
184 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: 5g not working

Network LogFirst TimeLast TimePriorityError NumberDescription29/08/2018 11:46:45 GMT29/08/2018 11:46:45 GMTError (4)68010100DHCP RENEW sent - No response for IPv428/08/2018 22:56:05 GMT28/08/2018 22:56:05 GMTError (4)68010100DHCP RENEW sent - No response for IPv425/08/2018 00:45:35 GMT25/08/2018 00:45:35 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - ######   25/08/2018 00:44:52 GMT25/08/2018 00:44:52 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out25/08/2018 00:44:44 GMT25/08/2018 00:44:44 GMTError (4)68000407TOD established25/08/2018 00:44:04 GMT25/08/2018 00:44:04 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out25/08/2018 00:43:39 GMT25/08/2018 00:43:39 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out25/08/2018 00:43:36 GMT25/08/2018 00:43:36 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out25/08/2018 00:43:30 GMT25/08/2018 00:43:30 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out25/08/2018 00:43:27 GMT25/08/2018 00:43:27 GMTCritical (3)82000200No Ranging Response received - T3 time-out25/08/2018 00:43:23 GMT25/08/2018 00:43:23 GMTNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully25/08/2018 00:43:17 GMT25/08/2018 00:43:17 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out25/08/2018 00:43:17 GMT25/08/2018 00:43:17 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out25/08/2018 00:43:17 GMT25/08/2018 00:43:17 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out25/08/2018 00:43:17 GMT25/08/2018 00:43:17 GMTCritical (3)82000400Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out25/08/2018 00:39:22 GMT25/08/2018 00:39:22 GMTError (4)68010100DHCP RENEW sent - No response for IPv425/08/2018 00:38:39 GMT25/08/2018 00:38:39 GMTError (4)68010100DHCP RENEW sent - No response for IPv425/08/2018 00:37:43 GMT25/08/2018 00:37:43 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout25/08/2018 00:37:43 GMT25/08/2018 00:37:43 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout25/08/2018 00:37:43 GMT25/08/2018 00:37:43 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout

 

[MOD EDIT: Personal and private information has been removed from this post. Please do not post personal or private information in your public posts. Please review the Forum Guidelines]

0 Kudos
Reply
  • 12.75K
  • 398
  • 730
Forum Team (Retired) Heather_J
Forum Team (Retired)
156 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: 5g not working

Hi patelgh, 

Thanks for the additional info Smiley Happy

Sorry that you're still struggling with this. I'll get in touch with you via PM (purple envelope, top right) to discuss this further. 

Take care. 

Heather_J

Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos
Reply