Menu
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
aarondobie555
Joining in
389 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

Disconnect issues - Packet loss?

Hi All,

Hoping someone can advise on a solution / who I need to try talking to to get this sorted. Been directed to here by blizzard support, keep getting disconnected while trying to play overwatch. Disconnects appear to have no pattern other than possibly occurring slightly more at peak times.

They suggested it was an issue with one of the connections on virgin servers from the WinMTR report below (apologies the formatting has gone a bit weird).

Been an ongoing problem for in excess of a month, and my attempts at ignoring the problem and hoping it will go away have kinda dried up.

Thanks in advance for any input!

*To include additional info - all drivers for network / graphics card and windows updates have been completed, in addition to DNS flush and full power cycles of all devices.Connection to router is via ethernet.

 

|------------------------------------------------------------------------------------------|

|                                      WinMTR statistics                                   |

|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |

|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|

|                             192.168.0.1 -    0 |   21 |   21 |    0 |    0 |    3 |    0 |

|                             10.216.68.1 -    6 |   17 |   16 |    8 |   14 |   28 |   18 |

|leed-core-2b-xe-800-0.network.virginmedia.net -    6 |   17 |   16 |    7 |   12 |   23 |    8 |

|                   No response from host -  100 |    5 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                   No response from host -  100 |    5 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

| manc-ic-1-ae1-0.network.virginmedia.net -    0 |   21 |   21 |    9 |   21 |   63 |   25 |

|86.85-254-62.static.virginmediabusiness.co.uk -    6 |   17 |   16 |   17 |   21 |   40 |   18 |

|                           213.46.174.46 -    6 |   17 |   16 |   17 |   23 |   40 |   22 |

|   be2871.ccr42.lon13.atlas.cogentco.com -    6 |   17 |   16 |   18 |   22 |   37 |   22 |

|   be2036.rcr21.lhr01.atlas.cogentco.com -    6 |   17 |   16 |    0 |   24 |   44 |   21 |

|gi0-0-1-15.nr11.b020862-1.lhr01.atlas.cogentco.com -    6 |   17 |   16 |    0 |   23 |   46 |   21 |

|      ae10-br01-eqld5.blizzardonline.net -    6 |   17 |   16 |    0 |   23 |   40 |   20 |

|                   No response from host -  100 |    5 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |

|                           37.244.10.103 -    6 |   17 |   16 |    0 |   32 |   54 |   34 |

|                          185.60.114.151 -    6 |   17 |   16 |    0 |   30 |   52 |   30 |

|                             5.42.170.23 -    6 |   17 |   16 |    0 |   33 |   52 |   29 |

|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

0 Kudos
Reply
  • 7.58K
  • 204
  • 484
Forum Team
Forum Team
342 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

I'm sorry to hear about the trouble experienced via hardwired connection aarondobie555,

 

I'd like to look into this for you.

 

To allow me to do so, could you respond via private message with the following information?:

  • Please can you confirm your name and if you are the account holder?
  • Home address

Hope to hear back from you soon,

 

Nat_J

 


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 7.58K
  • 204
  • 484
Forum Team
Forum Team
255 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

Thanks for getting back to me, Smiley Happy

 

I've located your details and everything appears to be within range at the moment with regards to your equipment levels and network segment. Have you tried testing another hardwired device at all?

 

Nat_J


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
aarondobie555
Joining in
236 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

Hi Nat_J

I can confirm I have tried on multiple devices (3 windows 10 builds and a Kali build) each exhibiting the same packet loss through that node when connecting to blizzard severs (via ethernet) on WinMTR. The node doesn't seem to have issues connecting to other IP addresses (8.8.8.8 & 4.2.2.2), but I will run a WinMTR this evening during peak times to double check.

Additionally, while using the same (main) laptop while in London , with nothing changed, there were no connectivity issues.

Upon trying yesterday at peak times, I was disconnecting every 30 seconds or so, meaning I couldn't get past the menu, never mind get disconnected from a game.

0 Kudos
Reply
  • 7.58K
  • 204
  • 484
Forum Team
Forum Team
172 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

Thanks for updating aarondobie555,

 

How have things been for you since posting? Any improvement at all?

 

Nat_J

 

 


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
aarondobie555
Joining in
159 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

Unfortunately much of the same, 

 

Aaron

0 Kudos
Reply
  • 53
  • 0
  • 2
richto
Tuning in
152 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

Suggest you set yourself up a Broadband Quality Monitor via the ThinkBroadband website and post an image here after 24 hours.

0 Kudos
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
aarondobie555
Joining in
146 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

Do you need to enable replies to pings on the router by any chance? Getting 100% packet loss after setting it up.

 

Unfortunately working away for the next 2 weeks so wont have access to the router till then!

0 Kudos
Reply
  • 7.58K
  • 204
  • 484
Forum Team
Forum Team
95 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: Disconnect issues - Packet loss?

Thanks for keeping the Community updated regarding this aarondobie555,

 

I'm very sorry to hear this has persisted. :/

 

I'd like to get this checked by an engineer and I've sent you private message so that we can discuss this further.

 

Speak to you soon,

 

Nat_J

 

 


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply