cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Cannot send from ntlworld email address as of 3 Feb 24

mtndave
Tuning in

As of pm 3 Feb 24 - i get this message when sending from my ntlworld email address:

"Sending of the message failed.
The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp.virginmedia.com was lost in the middle of the transaction. Try again.!

Have tried sending on all all three of my email programs, using different devices - same result

Gmail on Android Phone / Apple mail on ipad / Thunderbird on pc. All working fine until yesterday.

Incoming mail fine.

Contacted Virgin first line tech support who didn't really listen to or understand the trouble shooting steps I'd already carried out  such as checking virgin media web mail (all ok). They just said we will send you details on settings to check - this as expected covered stuff I already knew. 

Anyone else come across this sending problem and how to solve?

Thanks

 

 

 

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

JCmacc
Up to speed

Do you get the same error from the Apps on your phone if you use data rather than home wi-fi?

If no, the problem is the home hub. Several of us on the board with ntlworld or Blueyonder e-mails have had this issue caused by the hub IP address being blacklisted. There's a fix if that's the case.

See where this Helpful Answer was posted

7 REPLIES 7

JCmacc
Up to speed

Do you get the same error from the Apps on your phone if you use data rather than home wi-fi?

If no, the problem is the home hub. Several of us on the board with ntlworld or Blueyonder e-mails have had this issue caused by the hub IP address being blacklisted. There's a fix if that's the case.

Hi - yes I can send from phone using mobile data - so suggests hub problem. I did reboot hub earlier to no effect.

Thank you for your help! - how can the hub issue be fixed?

regards

Further to my previous reply - I am now getting this error message:

Sending of the message failed.
An error occurred while sending mail: Outgoing server (SMTP) error.
The server responded:
csmtp2-prd-nl1-vmo.edge.unified.services csmtp2-prd-nl1-vmo.edge.unified.services
Virgin Media has blocked your connecting IP 82.17.118.235
Too many bad emails have been sent.
Visit https://netreport.virginmedia.com/netreport
Section:Email Sending Errors to request delisting.

I have submitted this via the link above the - Im not expecting any response other than acknowledgement, so would very much appreciate the 'hub' fix you suggested. Thanks! 

Hi - see my additional info supplied in further message...thanks

Dave

Further to my last message I'm glad to find that reporting via the link has resulted in IP address being unblocked by Virgin, Im pleasantly surprised.

Glad you sorted it. Almost all of us that have used that form have had a quick fix.

Thanks, good to know.