Menu
Reply
  • 11
  • 1
  • 0
gedw
Tuning in
1,639 Views
Message 1 of 28
Flag for a moderator

552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

Hi,

Trying to send zipped (encrypted) pdf s generates the above message.

I've seen other posts relating to this issue but can anyone offer a generic fix?

Regards

Ged

0 Kudos
  • 2
  • 0
  • 0
Jason500
Joining in
1,613 Views
Message 2 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

rename the pdf.zip to pdf.piz and then try and email it.

just put a note in the email to rename the file back to pdf.zip

0 Kudos
  • 11
  • 1
  • 0
gedw
Tuning in
1,607 Views
Message 3 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

Thanks for the response.

Tried renaming / deleting extension but didn't work.Looks like VM's outbound spam filter is doing some sort of packet inspection.

0 Kudos
  • 3.54K
  • 384
  • 1.24K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,595 Views
Message 4 of 28
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

I doubt the (encrypted) zip file is triggering the outgoing spam filters. To confirm this is the case can you try emailing the zip file to yourself with no text in the message body. If confirmed then look at the text of the email that previously could not be sent with the zip file attachment.

0 Kudos
  • 11
  • 1
  • 0
gedw
Tuning in
1,577 Views
Message 5 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

Interesting. That worked correctly! Now the question is what could be in a rather short, very standard business email that could trigger a spam filter Smiley Surprised

Anyway this is now of academic interest - I sent the email via another provider.

Thank you for your help.

0 Kudos
  • 4
  • 0
  • 0
Jonathan14
Tuning in
1,509 Views
Message 6 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

I have this problem. It started 4 days ago. It relates to my website address www.discoveringbirmingham.co.uk . Whenever I put this on my email content it is now treated as a spam email. The spam system must have added it to a database. How do I get this legitimate www removed from spam filters?

0 Kudos
  • 3.54K
  • 384
  • 1.24K
Very Insightful Person
Very Insightful Person
1,493 Views
Message 7 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)


@Jonathan14 wrote:

 ⋮
…How do I get this legitimate www removed from spam filters?


The Forum Team (@ModTeam) would need to do this so I have flagged your post to them; note that it may take them a few days to reach your post (more given the Spring bank holiday). In the meantime consider using a URL shortening service with the text Discover Birmingham, for example Discovering Birmingham,  in your email until Virgin Media address the issue.

  • 4
  • 0
  • 0
Jonathan14
Tuning in
1,459 Views
Message 8 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

Hi - Thanks - I like the work around but we need to try and get our URL off the spam database as well. I have no idea why putting my www into the body of an email now leads to the email being treated as spam. I did do a bulk email a week or so ago and every email had www.discoveringbirmingham.co.uk URL at the bottom. Surely though companies do this all the time?
0 Kudos
  • 10.32K
  • 281
  • 591
Forum Team (Retired) Emma_E
Forum Team (Retired)
1,411 Views
Message 9 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

Hi Jonathan14, 

 

Many thanks for getting in touch, I am sorry to see you have been having trouble sending emails. 

 

Please pop across the headers to me via PM (purple envelope top right hand corner)

 

Once we have this information we will investigate further. 

 

Speak to you soon. 

 

Emma

 

 


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
  • 10.32K
  • 281
  • 591
Forum Team (Retired) Emma_E
Forum Team (Retired)
1,411 Views
Message 10 of 28
Flag for a moderator

Re: 552 5.7.0 SPAM Content Found (VM603)

Hi gedw,

 

I am sorry to see you have also been having similar trouble. 

 

Please pop the headers across to me via PM and we will investigate further. 

 

Keep me posted. 

 

Emma


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos