Menu
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
TonyRow
Joining in
170 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

V6 box keeps re setting its video output

My V6 box was replaced as it kept needing to be re-set, the replacement  box now keeps re-setting it's video output to 576p and won't allow me to change it unless i re-boot the box, this is becoming very tiresome. Has anybody else had this issue?

0 Kudos
Reply
  • 5.14K
  • 184
  • 316
Forum Team
Forum Team
136 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 box keeps re setting its video output

Hello TonyRow,

 

Thanks for posting about this on the community.

 

When does it reset back to 576p? Is this when you turn the box off at the mains or turn it into standby?

 

Try turning auto detect off on the settings of your V6 to see whether this helps, you will be able to find out how to do this by our help link here.

 

Please let me know how you get on.

 

 

Rose
Forum Team


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
  • 1
  • 0
  • 0
cyclepath
Joining in
121 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 box keeps re setting its video output

I have a similar issue using a PC Monitor. Allows 1080p after the settings scan but reverts back to 576p after a re-boot.

0 Kudos
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
TonyRow
Joining in
110 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 box keeps re setting its video output

Hi Thanks for the reply

It happens once switched on from standby

 

Tony

 

0 Kudos
Reply
  • 5.46K
  • 151
  • 398
Forum Team
Forum Team
80 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 box keeps re setting its video output

Sorry to hear this cyclepath,

What settings scan are you referring to? Does this happen when trying to use the PC for computer-based purposes?

Speak soon,

Nat_J


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 5.46K
  • 151
  • 398
Forum Team
Forum Team
80 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 box keeps re setting its video output

Thanks for coming back to us about this Tony,

 

Have you tried reseating the HDMI connection at all?

 

Catch you in a bit,

 

Nat_J


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
TonyRow
Joining in
68 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 box keeps re setting its video output

Hi

 

Yes HDMI lead connection is tight

 

Thanks Tony

0 Kudos
Reply