Menu
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
mikeukeuro
Joining in
507 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

V6 Tivo- Green screen no picture

Having this problem a lot now & waiting for Box swap & Engineer.

First thing when switch on is the green screen problem, then reboot to get green background with menus, I check "Video Output" on settings and it shows just 576p which is a ridiculous low resolution for my Smart 4k TV.

So I change Output to the top 4 which 1000 - 2000 then switch off the box for 20 mins and switch back on and is works fine until the next morning, then repeat === yawn.

Waiting on Engineer & swap out.

0 Kudos
Reply
  • 1.63K
  • 165
  • 288
Parrotperson
Super solver
492 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 Tivo- Green screen no picture

I won't bore you with my problem but wonder if my solution may get work?

 Was leaving both V6 and TV in standby. Had a problem every time I came to turn it all back on again. 

Anyway ive tried leaving the V6 in standby but turning the tv off. 

Havent had a problem since....... just a thought. May not help. 

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
mikeukeuro
Joining in
469 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 Tivo- Green screen no picture

Thanks but that wont work, its a definite fault in the V6 box. Tried turning off completely overnight Green screen in morning, reset V.output turn off for 20 mins.

turn on works fine. The green screen does not arrive "every" day its most annoying and I believe Virgin have launched V6 too early and are using us customers as testers.

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
mikeukeuro
Joining in
441 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 Tivo- Green screen no picture

Yesterday had a new V6 box to swap out, set it up fine V6 chose max. 2016 video output setting which is correct. Picture was fine all day/night, switched off box at bedtime, switch on in morning..................... Green Screen.......Aaaarrrgghh. 

Repeated what I did to  other V6 box & got it working again?

Engineer coming Friday ??????

 

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
mikeukeuro
Joining in
429 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 Tivo- Green screen no picture

Before Engineer turns up this morning I get no sound or picture tv displays " INVALID FORMAT" so I do my reboot routine,  engineer turns up checks signal & V6 box finds no faults works fine for the 10-15 minutes hes here, concludes must be down to cable 

says will get new cable laid within 24-48 hours ?

When hes gone V6 goes into "Green Mode" again so I do my "green mode" reboot routine.

Now waiting for Re Cable ???????????????????????????????????????

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
mikeukeuro
Joining in
398 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 Tivo- Green screen no picture

Good Signal strengh, No Re-Cable required V6 box was duff like the previous one. Had different engineer who was far better than previous guy

brought a 3rd V6 box which has been OK for 2 straight days 1st & 2nd March-  wait and see.

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
mikeukeuro
Joining in
368 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: V6 Tivo- Green screen no picture

New V6 Box no.3 has been working fine for 6 days now, which confirms the previous 2 V6 boxes were Duds.

Case closed

0 Kudos
Reply