Menu
Reply
  • 15
  • 2
  • 7
Bitofadonnet
On our wavelength
904 Views
Message 1 of 11
Flag for a moderator

Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

 

Had a V6 Tivo installed in the living room yesterday and had my Old Tivo installed in our conservatory. Both boxes are working normally, following the installation. The Powerline Adapters appear to have installed normally, all lights in the green and showing activity.

The TiVo's appear in 'My Shows/Other Tivo Boxes' but when selected shows the following message:-

Cannot Connect to Conservatory TiVo box. The Conservatory TiVo box could not be found.  There may be a problem with your home network or the network on your TiVo boxes, or the TiVo box may have been unplugged. (C423)

Options to select are OK or I no longer have the TiVo box.

The Conservatory TiVo shows the same error message, though in respect of the Living Room TiVo.

A's stated, both TiVo boxes are working normally and there is no problem with my Home Network.

Any ideas where I have gone wrong?

 

 

 

0 Kudos
Reply

Helpful Answers
  • 10.33K
  • 920
  • 2.1K
Superuser
Superuser
1,677 Views
Message 3 of 11
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

I, personally, would first try a re-boot of your Superhub.

If that fails to resolve the issue, I would then re-boot the TiVo and V6 in turn.


All Replies
  • 8.24K
  • 512
  • 2.26K
Superuser
Superuser
867 Views
Message 2 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

Can you log into TV Anywhere and tell me if you see both boxes in your account? (im guessing the answer is yes)

Then can you check what IP is assigned to each box?

 


  • 10.33K
  • 920
  • 2.1K
Superuser
Superuser
1,678 Views
Message 3 of 11
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

I, personally, would first try a re-boot of your Superhub.

If that fails to resolve the issue, I would then re-boot the TiVo and V6 in turn.

  • 15
  • 2
  • 7
Bitofadonnet
On our wavelength
850 Views
Message 4 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

Both boxes appear in TV Anywhere, also a 'phantom box' which is shown as not connected.

IP addresses are as follows:

Living Room V6 (Default)  192.168.0.30

Conservatory TiVo  10.190.70.151

 

0 Kudos
Reply
  • 15
  • 2
  • 7
Bitofadonnet
On our wavelength
847 Views
Message 5 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

Thank you for your reply.

I've rebooted the router and both boxes, without success.

Regards

 

 

0 Kudos
Reply
  • 10.33K
  • 920
  • 2.1K
Superuser
Superuser
846 Views
Message 6 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

Well thought out, @Kippies. The TiVo's not on the home network.

Sorry, I don't have access to my TiVo at the moment and can't remember where you set the TiVo to get it's IP from the Superhub.

  • 15
  • 2
  • 7
Bitofadonnet
On our wavelength
824 Views
Message 7 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

Thank you for pointing me in the right direction,  I gone into 'Change Settings' and 'Obtain settings automatically from DHCP Server (Typical) and both boxes are now communicating.

Thank you so much for your help! I would not have found the solution on my own.

Kind regards

  • 10.33K
  • 920
  • 2.1K
Superuser
Superuser
820 Views
Message 8 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

Great news.

Please mark @Kippies earlier post as a helpful answer as that was the telling response.

0 Kudos
Reply
  • 8.24K
  • 512
  • 2.26K
Superuser
Superuser
818 Views
Message 9 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

Yeah there does seem to be an issue with some boxes not picking up an IP automatically- at least we know where to point people next time...

 


  • 26
  • 0
  • 2
basisboy
On our wavelength
642 Views
Message 10 of 11
Flag for a moderator

Re: Problem Connecting Tivo boxes using Powerline Adapters

My problem has come back Smiley Sad

V6 goes through Powerline, Powerline to SuperHub 2ac and old Tivo to Powerline. Worked fine for a few weeks...

Old Tivo can see V6 fine and play recorded content. But V6 can't see old Tivo gets the C423 error !!

V6 doesn't have obtain DHCP IP, the old Tivo does and tried that. I run Network Diagnostics and see connection on both are fine, but Port errors. More on V6.... tried port forwarding but no difference.

Could be house wiring but strange that old Tivo -> V6 is ok. Could be a software bug?

 

0 Kudos
Reply