Menu
Reply
  • 56
  • 1
  • 17
CarolinaMoon
Dialled in
237 Views
Message 1 of 15
Flag for a moderator

I am having problems sending email

My phone recently died so I've had to set up the new phone with emails. I can receive and send emails from my android tablet so copied over the settings to my phone. However, I can't send emails from my phone. sometimes they go in out box and others go in sent box, but are not received by recipient.

how can this be when I'm using same settings as on my tablet? I got settings here 

http://community.virginmedia.com/t5/Forum-Archive/Manual-Email-Settings/td-p/66023

I have security type set as SSL/TLS on both devices.

I hope someone can help. Thanks

0 Kudos

Helpful Answers
  • 8.26K
  • 236
  • 340
Forum Team (Retired) Mat_H
Forum Team (Retired)
168 Views
Message 13 of 15
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: I am having problems sending email

Hi CarolinaMoon,

 

Thanks for removing the account Smiley Happy

 

You should re-add the account with the settings here.

 

Let me know how you get on with this.


Thanks,

 

Mat


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos

All Replies
  • 8.26K
  • 236
  • 340
Forum Team (Retired) Mat_H
Forum Team (Retired)
217 Views
Message 2 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

Hi CarolinaMoon,

 

Thanks for posting Smiley Happy

 

Sorry to hear you're having issues sending mails. So we can get this all sorted for you, are you able to let me know what your email address ends in?

 

Let me know when you can.


Thanks,

Mat


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
  • 56
  • 1
  • 17
CarolinaMoon
Dialled in
211 Views
Message 3 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

It ends in ntlworld.com.

Strangely, I tried to send another email yesterday and it went ok, and it took the others out of the 'outbox' with it.

However emails thatI sent last week, and went in ''sent mail'' still haven't arrived.

0 Kudos
  • 8.26K
  • 236
  • 340
Forum Team (Retired) Mat_H
Forum Team (Retired)
198 Views
Message 4 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

Thanks for coming back to me CarolinaMoon Smiley Happy


It sounds like everything is up and running for you now. Have you seen any further issues today?


Let me know as soon as you can.


Thanks,

 

Mat


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
  • 56
  • 1
  • 17
CarolinaMoon
Dialled in
189 Views
Message 5 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

No it isn't really sorted.

The two emails that I sent and went into the sent box have never been recieved.No error message received.

Another went into the outbox but wouldn't send until 4 days later when I sent another email, and both went together and were received.

0 Kudos
  • 8.26K
  • 236
  • 340
Forum Team (Retired) Mat_H
Forum Team (Retired)
185 Views
Message 6 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

Sorry to hear you're still having issues CarolinaMoon Smiley Sad

 

So we can look into this further, are you able to let me know what model of phone you're using?

 

This will allows us to provide you with some diagnostics.


Thanks,

Mat


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
  • 56
  • 1
  • 17
CarolinaMoon
Dialled in
180 Views
Message 7 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

Its a medion phone P4502.
0 Kudos
  • 8.26K
  • 236
  • 340
Forum Team (Retired) Mat_H
Forum Team (Retired)
179 Views
Message 8 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

Thanks for coming back to me CarolinaMoon Smiley Happy

 

You can delete the accounts by going into Settings > Accounts & Sync and holding your finger down on the account until the delete option appears.

 

Try and remove both accounts and re-add them.

 

Let me know how you get on.


Thanks,

 

Mat


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
  • 56
  • 1
  • 17
CarolinaMoon
Dialled in
173 Views
Message 9 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

Sorry, I don't understand your answer. When you say delete both accounts, what accountsare you refering to?

0 Kudos
  • 8.26K
  • 236
  • 340
Forum Team (Retired) Mat_H
Forum Team (Retired)
171 Views
Message 10 of 15
Flag for a moderator

Re: I am having problems sending email

Hi CarolinaMoon,

 

Thanks for your reply Smiley Happy

 

I mean the email accounts. I'd like you to delete them and re-add your account to see if this helps.

 

Thanks,

 

Mat


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos