Menu
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
Jimbo9
Joining in
21,099 Views
Message 1 of 13
Flag for a moderator

Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Morning

 

The problem I am having is as follows. Yesterday I took delivery of a new Tivo Box (upgrade from V+) and a new Superbhub2 router.

 

So I rang the activation number and then proceeded to unplug the old V+ box, and setup the new TiVO box, Power supply/co-ax cable/HDMI cable as instructed. I then switched on my TV and selected the correct HDMI source. I then powered up the TiVo box and this is where the problem starts....

 

I get a screen titled 'Startup checklist' with the following list;

 

Checking Connections

Checking Digital Signal Levels

Configuring IP connections

Checking Cable Signal Strength

Configuring Network Settings

 

It then ticks off all the list except for the last one. It hangs for a while and then I get the following error message....

 

"Connection Error (7013)

 

Sorry there seems to be a problem;

 

To fix this.......and then tells me to call the relevant numbers."

 

I rang the number and spoke to an adviser who went through the basic diagnostics, is the co-ax cable plugged in correctly, is the smart card in etc. And then booked an engineer but i am hoping to resolve this before an engineer is required.

 

It may also be worth noting that I installed the old V+1 upstairs in the bedroom and this is working fine (with the smart card that was originally in this box). I have tried both the smart cards I have in the TiVo box but still the same above mentioned problems.

 

The superhub2/broadband/wi-fi is working fine.

 

Any help would be greatly appreciated

 

 

Thanks in advance

Jamie

0 Kudos

Helpful Answers
  • 7.25K
  • 281
  • 547
Forum Team
Forum Team
39,370 Views
Message 5 of 13
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Hi Jimbo9,

 

Welcome to the Forum Community Smiley Happy

 

I'm sorry to hear that you're TiVo® did not install successfully for you. 

 

I'll be happy to help in any way I can.  I have taken a look at your box remotely and it is showing as 'offline' at present.  Can you let me know if the box is turned on please?

 

Once confirmed, I will be happy to help further.  Keep me posted Smiley Happy


Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos

All Replies
  • 7.24K
  • 810
  • 3.04K
Superuser
Superuser
21,095 Views
Message 2 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Oh dear. If your chronological account of how you set this up is accurate then, almost certainly, the problem lies in the fact that when you activated the TiVO (you phoned the activation line) it wasn't connected to the network and so didn't receive the signal that is sent to complete the installation.

You could try calling in again and asking for the signal to be sent.

I could be completely on the wrong track - I'd like to know.

-----------------------

Superuser 2016/17
Use Kudos to say thanks
Mark answer as "helpful" only when the problem is solved
Please don't send me private messages unless I ask you to.
I do not work for VM. The advice I give is based on my best understanding of VM policy and practice. You rely on it at your own risk.
0 Kudos
  • 6
  • 0
  • 0
Jimbo9
Joining in
21,082 Views
Message 3 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

I rang the activation number last night after setting up the TiVo box and i think from what I can understand the adviser tried to send the activation again but untimately resulted in booking out an engineer.

 

I have called again today to request they send the activation again as eveything is now installed and powered up where it should be. The advisor said they have already sent the activation so would have to wait for an engineer. I just feel it may be a waste of an engineers time if it something I can do myself.

0 Kudos
  • 7.24K
  • 810
  • 3.04K
Superuser
Superuser
21,076 Views
Message 4 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Well that blows my theory out of the water. Never mind. I can stand the disappointment but I'd rather you weren't disappointed.

I'm not sure that there is much you can do. You can't get into the set up menus to force a network connection. You could always try switching off the box for 10 mins and then starting again.

Best I can offer. I'm sure that if is there is something you can do then one of the Forum team or a more knowledgable member of the community will come by to help.

-----------------------

Superuser 2016/17
Use Kudos to say thanks
Mark answer as "helpful" only when the problem is solved
Please don't send me private messages unless I ask you to.
I do not work for VM. The advice I give is based on my best understanding of VM policy and practice. You rely on it at your own risk.
0 Kudos
  • 7.25K
  • 281
  • 547
Forum Team
Forum Team
39,371 Views
Message 5 of 13
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Hi Jimbo9,

 

Welcome to the Forum Community Smiley Happy

 

I'm sorry to hear that you're TiVo® did not install successfully for you. 

 

I'll be happy to help in any way I can.  I have taken a look at your box remotely and it is showing as 'offline' at present.  Can you let me know if the box is turned on please?

 

Once confirmed, I will be happy to help further.  Keep me posted Smiley Happy


Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos
  • 6
  • 0
  • 0
Jimbo9
Joining in
21,008 Views
Message 6 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Thanks Colette. The box is now switched on.

Thanks again.
0 Kudos
  • 8.3K
  • 397
  • 974
jb66
Alessandro Volta
20,975 Views
Message 7 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Usually when I see this, the box has to be replaced

 

I work for Virgin Media and my posts are my own opinions

0 Kudos
  • 7.25K
  • 281
  • 547
Forum Team
Forum Team
20,931 Views
Message 8 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Hi Jimbo9,

 

Thanks for your reply.

 

I have taken a further look and can see the box is on.  There are signal issues that need addressing so I will arrange for an engineer to call out and get this sorted for you.

 

I'll send you the details via private message. (look out for the envelope icon above)


Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos
  • 4
  • 0
  • 0
jolea
Joining in
20,494 Views
Message 9 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

I am also having this problem please somebody help
0 Kudos
  • 7.25K
  • 281
  • 547
Forum Team
Forum Team
20,472 Views
Message 10 of 13
Flag for a moderator

Re: Problem with new TiVo box (startup checklist and error message)

Hi jolea,

 

Welcome to the community Smiley Happy

 

I'm' sorry to hear that your service isn't working for you.  I will be happy to help anyway I can.

 

I can see you have an engineer calling out to get this fixed for you which is great to see.

 

It would be awesome to hear back from you on how you get on after we visit.  I'm here to help if you need me.

 

Keep in touch Smiley Happy


Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos