Menu
Reply
  • 4
  • 0
  • 0
Kurtislfc
Joining in
289 Views
Message 1 of 11
Flag for a moderator

No sound or picture after standby

I had TiVo installed on Thursday was working fine until this morning. Pressed the power bottom and got the message waking up followed by channel info but no sound or picture is there a way to solve this or will I have to Contact Virgin ?
0 Kudos
Reply
  • 774
  • 80
  • 149
LittleMick73
Well-informed
281 Views
Message 2 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

go to the tv button on your TiVo remote front right, that should do it. Also for new customers if you press home button then help & settings>help>you will get a very helpful list of how to navigate the TiVo box. Good luck it's a great system when you get the hang of it. Micky

0 Kudos
Reply
  • 4
  • 0
  • 0
Kurtislfc
Joining in
271 Views
Message 3 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

Unfortunately that didn't work for me when I press tv it just shows me the current channel info
0 Kudos
Reply
  • 774
  • 80
  • 149
LittleMick73
Well-informed
258 Views
Message 4 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

Sorry, in that case I would call virgin back out to fix it. Micky
0 Kudos
Reply
  • 4
  • 0
  • 0
Kurtislfc
Joining in
251 Views
Message 5 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

I have an engineer booked for Monday so hopefully get sorted .. Really appreciate your help Micky
0 Kudos
Reply
  • 4.95K
  • 146
  • 282
Forum Team (Retired) BenD_H
Forum Team (Retired)
229 Views
Message 6 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

Hi Kurtislfc,

 

Thank you for taking the time to speak to the Community, welcome back Smiley Happy

 

It's great that you've had some help from one of the members already, thanks LittleMick73 Smiley Happy

 

apologies for the TV and no sound, I can see you've mentioned the engineer which would have come out by now, how did it all go?

 

Keep in touch. 

 

Ben Smiley Happy


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 1
  • 0
  • 0
Redbourn9
Joining in
187 Views
Message 7 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

Hi I have a similar issue that started today.  The Tivo box comes out of standby and presents the channel data but there is no picture or sound on the channels.  Using the box to access Netflix though I can get a picture but no sound.  Any ideas?

Best regards

Gav

0 Kudos
Reply
  • 4.95K
  • 146
  • 282
Forum Team (Retired) BenD_H
Forum Team (Retired)
160 Views
Message 8 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

Hi Redbourn9 Smiley Happy

 

Cheers for the message and welcome to the Community Smiley Happy

 

I would love to help and when there's no picture it's not the best. I have looked and can see that there are some downstream power level issues on the TiVo. This would need an engineer to adjust the signals into the home. I've sent you a 'Private Message', you can find this by clicking on the little purple envelope near the top right of the page.
 
Stay in touch and have a great day.
 
Ben


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 5
  • 0
  • 0
jm69x22
Tuning in
147 Views
Message 9 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

hi

 

Exact same problem here.

 

Can you book me an engineer please?

 

Cheers

 

JML

 

c

Tags (1)
0 Kudos
Reply
  • 5
  • 0
  • 0
jm69x22
Tuning in
134 Views
Message 10 of 11
Flag for a moderator

Re: No sound or picture after standby

Same problem here.

help please no sound no picture and no help


BenD_H wrote:

Hi Redbourn9 Smiley Happy

 

Cheers for the message and welcome to the Community Smiley Happy

 

I would love to help and when there's no picture it's not the best. I have looked and can see that there are some downstream power level issues on the TiVo. This would need an engineer to adjust the signals into the home. I've sent you a 'Private Message', you can find this by clicking on the little purple envelope near the top right of the page.
 
Stay in touch and have a great day.
 
Ben



BenD_H wrote:

Hi Redbourn9 Smiley Happy

 

Cheers for the message and welcome to the Community Smiley Happy

 

I would love to help and when there's no picture it's not the best. I have looked and can see that there are some downstream power level issues on the TiVo. This would need an engineer to adjust the signals into the home. I've sent you a 'Private Message', you can find this by clicking on the little purple envelope near the top right of the page.
 
Stay in touch and have a great day.
 
Ben




 

0 Kudos
Reply