Ask a question
Reply
Wizard
simonstrachan
Posts: 258
Registered: ‎03-03-2012

Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

[ Edited ]

As of late (past 2 days) my YouTube buffer times are terrible. However Packet loss is 0, ping on games if fine, download speeds everywhere else if perfectly fine getting full speed, just YouTube which is playing up.

 

Superhub is in modem mode connected to my own router.

 

Here is a tracert to youtube.com if that helps :

 



Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Admin>tracert youtube.com

Tracing route to youtube.com [173.194.34.136]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms www.asusnetwork.net [192.168.1.1]
2 7 ms 28 ms 27 ms 10.93.180.1
3 39 ms 51 ms 7 ms bagu-core-2a-ae3-2363.network.virginmedia.net [8
0.5.167.89]
4 15 ms 10 ms 9 ms manc-bb-1a-ae13-0.network.virginmedia.net [80.5.
161.241]
5 82 ms 7 ms 7 ms manc-bb-1b-ae0-0.network.virginmedia.net [62.253
.187.178]
6 56 ms 38 ms 17 ms tele-ic-3-ae0-0.network.virginmedia.net [212.43.
163.70]
7 68 ms 77 ms 79 ms 158-14-250-212.static.virginmedia.com [212.250.1
4.158]
8 16 ms 22 ms 20 ms 209.85.240.63
9 49 ms 30 ms 38 ms 209.85.253.115
10 38 ms 34 ms 14 ms lhr14s21-in-f8.1e100.net [173.194.34.136]

Trace complete.

C:\Users\Admin>

Please use plain text.
Wizard
simonstrachan
Posts: 258
Registered: ‎03-03-2012

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

Also power levels are fine.
Please use plain text.
Nex
Freakishly Helpful
Nex
Posts: 933
Registered: ‎17-10-2011

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

I've noticed exactly the same thing today (Tuesday), youtube vids are buffering non-stop, or just get to a few seconds in and stop altogether. Hit refresh, and get a couple more seconds, freeze.

 

This is on top of my high jitter issue I'm currently having.

 

 

_________________________________
I do not work for Virgin media. All advice is given out of my own spare time.

If someone has helped you solve a problem, why not give them a Kudos and select the "Mark as helpful answer" button.
Please use plain text.
Wizard
simonstrachan
Posts: 258
Registered: ‎03-03-2012

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

Yup there seems to be a problem between VM and YouTube, somewhere along the line, everything else is flawless.
Please use plain text.
Expert Opinionator
Dai_T
Posts: 2,672
Registered: ‎16-01-2012

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

Hi simonstachan, 

 

Are you still experiencing this problem?

 

This issue may have been down to high utilisation on the youtube website. I have checked the network segment and I am unable to see any issues affecting your connection.

 

As you stated the issue was just with youtube, this would indicate an issue with their servers.

 

Please let us know if you are still experiencing this problem.


Dai_T
Help & Support Forum Team

Seen a useful post?Problem Solved?Fault with your service?
Please use plain text.
Wizard
simonstrachan
Posts: 258
Registered: ‎03-03-2012

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

Still experiencing this issue and only to YouTube.
Please use plain text.
Usually Always Right
Steve_Brett
Posts: 3,746
Registered: ‎16-01-2012

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

Hi Nex

Please could you also post a traceroute to the youtube site in the same way as Simon has, we are looking to see if there are any common geographical links as we are currently unable to replicate this issue from our testbed modem on the cable modem network from South Wales.

Could you both also try this via an alternative web browser such as Google Chrome to see if the issue is still present.
Kind Regards,


Steve Brett
Help & Support Forum Team

Seen a useful post?Problem Solved?Fault with your service?

Please use plain text.
Wizard
simonstrachan
Posts: 258
Registered: ‎03-03-2012

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

Well I'm still experiencing this issue in all browsers across all computers in my house.

Trace Route:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Admin>tracert youtube.com

Tracing route to youtube.com [173.194.34.132]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms www.asusnetwork.net [192.168.1.1]
2 8 ms 7 ms 6 ms 10.93.180.1
3 8 ms 53 ms 14 ms bagu-core-2a-ae3-2363.network.virginmedia.net [8
0.5.167.89]
4 9 ms 9 ms 9 ms manc-bb-1a-ae13-0.network.virginmedia.net [80.5.
161.241]
5 33 ms 10 ms 69 ms manc-bb-1b-ae0-0.network.virginmedia.net [62.253
.187.178]
6 42 ms 15 ms 16 ms 212.43.163.70
7 77 ms 71 ms 94 ms 158-14-250-212.static.virginmedia.com [212.250.1
4.158]
8 16 ms 15 ms 15 ms 209.85.240.63
9 23 ms 18 ms 38 ms 209.85.253.115
10 16 ms 19 ms 14 ms lhr14s21-in-f4.1e100.net [173.194.34.132]

Trace complete.

C:\Users\Admin>
Please use plain text.
Clever-clogs
TheKingPatch
Posts: 69
Registered: ‎27-02-2012

Re: Terrible YouTube buffer times, everything else perfect.

There is no way this problem (you'll excuse my lack of technical knowledge regarding networks) is specific to youtube! When we moved to Belfast last year and had VM installed EVERTYTHING we tried to buffer/stream was unwatchable. We removed and reinstalled Chrome and Firefox, updated all Java and Flash, and yet the problem persists. This was last October, it's still happening! I may as well flip a coin and see if it's worth trying to stream anything on my xbox lately (past 3 weeks roughly). Crackle, Youtube, Inside Xbox, iplayer, 4OD,5OD(rarely)and Netflix are unusable. 10-30 seconds into loading the app, boom, disconnected, and then on the rare occasion when it does work, it takes an age to actually buffer at the beginning. For whatever reason, I can stay connected to XBL if watching something from USB, but get instantly disconnected when streaming (it's been few and far between the times when it actually works). I have tried the suggestions proposed by Oliver C (iirc), waste of time as suspected. Tried calling tech support on Sunday, 15 minutes on the phone, WHILE it was ringing (no music), nobody bothered picking up! I am moving house at the end of the month. My VM connection will not.
Please use plain text.