Menu
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
GB1974
Joining in
135 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Speed dropping

Hi, new to Virgin media. Got an install yesterday of vivid 200mb broadband.
When router (superhub 3.0) is turned on I'm recieving full 200mb but the speed slows down gradually through the day until now at below 70mb.
If I rebooted the router it will return to full speed.
Can anyone advise if there might be an issue? I ran a fault test and everything was ok.
Not happy at the speed dropping off like this.

Thanks
0 Kudos
Reply
  • 5.37K
  • 273
  • 1.18K
Superuser
Superuser
113 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: Speed dropping

Is that wired or wireless?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
All posts made are personal opinions as I do not work for VirginMedia.
Kudo's a post if you find it useful and want to say thanks
Mark a post as a helpful answer if it answers your question

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
GB1974
Joining in
99 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: Speed dropping

I've tried it both wired and wireless. Much the same results.
My speed has now increased to 140mb without a reboot of the router.

0 Kudos
Reply
  • 1.38K
  • 78
  • 322
cje85
Knows their stuff
86 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Speed dropping

It's probably down to the level of usage in your area. On cable networks like Virgin the speed will drop if lots of other people nearby are using it at the same time. 

If the speeds are always terrible at peak time the forum staff will raise it as a fault and Virgin will start planning upgrade work, however it needs to be constantly well below 70Mb at peak times for this to happen.

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
GB1974
Joining in
82 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Speed dropping

Thanks for the reply :-)

We are in a new install area. im hoping it's not congestion already :-/
0 Kudos
Reply
  • 7.38K
  • 316
  • 524
Forum Team
Forum Team
39 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Speed dropping

Hi GB1974,

 

Welcome to the Community!

 

Sorry to hear you've had trouble with your connection.

 

I've run a diagnostic on your equipment and I can see any issues at the moment. All the levels are looking great and there are no network faults.

 

Are you still experiencing the same problems?

 

Speak soon Smiley Very Happy

 

Josh


Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
GB1974
Joining in
36 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Speed dropping

Thanks for that. I've no issues now. It was only the first day or so after install.
I'm getting 200+ most of the time now , so extremely happy with that :-)
0 Kudos
Reply
  • 7.38K
  • 316
  • 524
Forum Team
Forum Team
32 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: Speed dropping

Hi GB1974,

 

That's awesome, glad to hear it!

 

Keep and eye on your connection and give us a shout if you need anything.

 

All the best! Smiley Very Happy

 

Josh


Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos
Reply