Menu
Reply
  • 2
  • 0
  • 0
MaGreen
Joining in
1,980 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Speed drop/ channel change

Hi all, I had my VM installed yesterday with vivid200 and so far I've been getting really poor speeds from between 12-35Mbps. I have changed channels on the router a couple of times to see if it would help and it does... for exactly 30mins I get 200-220 then straight back to the slower speed. Any ideas?
0 Kudos
Reply
  • 9.01K
  • 760
  • 1.88K
Superuser
Superuser
1,957 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator

Re: Speed drop/ channel change

How are you connecting wired or wirelessly?

If wireless, try wired directly to the hub with a Cat 5e cable or better with a device equiped with a gigabit ethernet network card.

Posting some basic diagnostic info may help.

Navigate to the hub's GUI using http://192.168.100.1
Don't log in, click the Router Status button in the top right of the screen.
Copy \ Paste the Downstream, Upstream, and Network Logs.

Don't worry about the formatting.

0 Kudos
Reply
  • 2
  • 0
  • 0
MaGreen
Joining in
1,930 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Speed drop/ channel change

OK. So I had an engineer out Saturday, who diagnosed surprise surprise.... overutilisation.

Now I'm just wondering whether to quit before my grace period is up or wait for a fix.. apparently it's "happening" 3/4/17.
0 Kudos
Reply
  • 29
  • 0
  • 2
andrewglass3
Tuning in
1,924 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Speed drop/ channel change

My areas has had that issue since I joined October 2015 and previously at the old house half a mile away since may 2014.

I am starting to believe Virgin is merely fobbing us off. 18mths later and still no fix.....

 

  • 10.82K
  • 308
  • 631
Forum Team
Forum Team
1,892 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Speed drop/ channel change

Hi MaGreen,

 

Thanks for posting and welcome to the community.

 

I'm sorry to learn that you are experiencing slow broadband speeds due to a fault in your area.

 

I know how frustrating this can be and I would like to check this further for you, however I was unable to locate your account. I've sent you a PM (purple envelope icon, right corner) with some details for you to confirm please.

 

In the meantime, do you only notice a change in your speeds just at peak hours?

Have you tried a speed test through a wired connection as griffin mentioned?

 

Hope to hear from you soon

Sam


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply